Aerobika je primerna za vse generacije . Primernost za vse generacije je dobrodošla lastnost . S to lastnostjo se poveča kakovost vadbe. Večje število vaditeljev pomeni tudi večje izkušnje. Z večjimi izkušnjami lahko vsaki vadbi nudimo neslutene spremembe razvoja. Aerobika se je že v osnovi dobro razvila in izpopolnila. Dejstvo, da je aerobika bila najprej vadba zračnih sil, pove samo po sebi veliko.

Aerobika je bila s tem že v sami osnovi zasnovana po vseh strogih načelih in kriterijih. Brez slednjih aerobika zagotovo ne bi bila namenjena zračnim silam oziroma visokim zahtevam. Da se je aerobika preselila na civilno področje niti ni posebno presenečenje. Aerobika se je uveljavila v času, ko je postalo gibanje priljubljeno. Več gibanja je tudi danes motivacija mnogih . Takšna motivacija ima mnogo pozitivnih zdravstvenih in drugih učinkov. Življenjska doba se je med drugim povečala prav zaradi mnogih majhnih, vendar pomembnih razvojnih korakov na področju zdravstva ter zdravstvene oskrbe. Zavedanje, da lahko za svoje zdravje naredil človek sam, je ponudilo različne možnosti rekreacije. Vsak si izbere rekreacijo, ki mu najbolj ustreza pri tem je zelo pomembno, da izbere modro in racionalno. Modro in racionalno je rekreacija izbrana, ko upošteva nekatera osnovna dejstva. V prvi vrsti mora biti rekreacija všečna, primerna in dostopna. Všečnost določi človek sam.

Pri tem mora biti zvest do samega sebe. Kar pomeni, da se ne sme ozirati po modi in drugih podobnih motivacijah ter zgledih iz okolici, ampak predvsem nase. V primeru, da mu neka rekreacija ustreza, naj jo izbere. Tudi če ni v skladu z modo, je najpomembnejše, da je njemu samemu všeč. Dostopnost rekreacije je zelo pomembna lastnost. Predvsem v začetku je lahko investicija v določen šport velika. Zato je dobrodošlo, da se v začetku izbere rekreacijo, ki ima vse potrebno za izvajanje doma. Aerobika je priljubljena in koristna rekreacija.