Arhivi Kategorije: Fitnes

Vsestranska fitnes naprava za domači fitnes

Tudi doma lahko uspešno vadimo, če imamo seveda dovolj motivacije in vsaj nekaj prostora za izvajanje vaj. Vsestranska fitnes naprava lahko celotno izkušnjo še nadgradi in ponudi zelo prepričljive rezultate, ne da bi morali sploh zapustiti svoj dom in obiskati fitnes. Tudi z vidika stroškov je to seveda zelo smiselna izbira. Čeprav nas oprema za fitnes v izhodišču nekaj stane, lahko na dolgi rok pričakujemo prihranke, saj lahko brezplačno vadimo kar sami doma. Pravzaprav pri tem ugotovimo, da fitnes naprava sploh ni nujna oprema za uspešno vadbo – veliko vaj lahko opravimo brez opreme, pomagamo si lahko s težo lastnega telesa ali pa z drugimi pripomočki. A vsekakor je vsestranska fitnes naprava zelo dobra izbira za tiste, ki se s fitnesom resno ukvarjajo in želijo tudi v domačem okolju doseči kar najboljše rezultate. Izbiramo lahko med različnimi napravami, ki jih najdemo v fitnesih, nekatere pa so prilagojene prav domači uporabi. Pametno je, da premišljeno izberemo naprave, s katerimi se bomo opremili – nekatere se v domačem fitnesu odlično obnesejo, druge se lahko izkažejo za povsem neuporabne.

Vsestranska fitnes naprava za domači fitnes

Katera fitnes naprava bo najboljša?

Težko je odgovoriti na vprašanje, katera fitnes naprava bo najboljša. Navsezadnje ima vsak uporabnik svoje želje in potrebe, torej mora sam izbrati idealno opremo zase. Praviloma pa se v domačem fitnesu najbolje obnesejo naprave, ki ponujajo izvedbo mnogih različnih vaj. Fitnes naprava, ki služi le enemu namenu in omogoča le opravljanje ene vaje, je precej neuporabna oziroma ne more upravičiti izbire v domačem fitnesu. Bolje bo, da se najprej opremimo z vsestransko opremo, ki odpira širok spekter možnosti za razgibano vadbo. Tako bo najboljša fitnes naprava verjetno tista, ki pomaga pri osnovnih vajah za razgibavanje in raztezanje, takoj pa pridejo v poštev še naprave za ogrevanje in nato za delo z utežmi. V Hervisu lahko izbirate med različnimi vrstami, zagotovo boste našli pravo za vas.

Osnovna fitnes oprema

Vsak fitnes je dobro opremljen s pripomočki, ki omogočajo raznovrstno vadbo. Večji fitnesi ponujajo nekoliko širši nabor opreme, vedno pa pričakujemo, da bo na voljo osnovna fitnes oprema, ki je vsaj za začetnike že povsem dovolj. Le nekaj pripomočkov potrebujemo za izvedbo učinkovitih vaj, mnoge naprednejše naprave pa so namenjene skoraj izključno tistim, ki ciljajo prav na specifične mišične skupine. To pomeni, da je možno dober rezultat vsaj v izhodišču doseči že z minimalnim kompletom opreme. Pravzaprav je v tej fazi fitnes oprema morda celo odveč, saj poznamo tudi mnoge učinkovite vaje, pri katerih za obremenitev mišic uporabljamo lastno težo. Vseeno pa je fitnes oprema seveda dobrodošla. Potrebujemo recimo vsestranske uteži, ki že odpirajo neštete možnosti za krepitev mišičnih skupin zgornjega dela telesa. Prav tako uporabne so lahko različne klopi, ki omogočajo izvajanje raznovrstnih vaj. Na koncu pa gre omeniti še manjše dodatke, recimo trakove in valje ter podobne zadeve, ki spet popestrijo vadbo in odpirajo nove možnosti. Že s to osnovno zbirko pripomočkov lahko oblikujemo učinkovite vadbene programe.

Fitnes oprema

Fitnes oprema za domačo rabo

Omenjene pripomočke lahko enostavno kupimo in uporabljamo doma. Fitnes oprema nam doma ponuja prav tak učinek, kot ga pričakujemo pri vadbi v fitnesu, če seveda uspemo vzdrževati zadostno motivacijo in redno vadimo. Če je med glavnimi prednostmi fitnesa ravno fitnes oprema, lahko doma pričakujemo povsem primerljivo izkušnjo – navsezadnje so nam na voljo enake naprave in pripomočki, če se želimo res dobro opremiti. Priporoča se seveda predvsem vsestranska oprema, ki jo lahko uporabimo za raznovrstne vaje. Običajno se pri opremljanju domačega fitnesa izogibamo naprednim napravam, ki služijo specifični vadbi, še vedno pa imamo na voljo tudi takšno opremo. Ker je fitnes oprema na voljo v široki ponudbi, lahko vsak svoj domači fitnes opremi tako, da bo ustrezal njegovim potrebam in željam pri čemer vam bodo z veseljem pomagali strokovnjaki iz Hervisa.

ITM ali indeks telesne mase

Če ste se v življenju kdaj spopadali s kilogrami ali to počnete ravno v tem trenutku, potem zagotovo brskate tudi po različni koristni literaturi, s pomočjo katere bi radi prišli do dobrih nasvetov. Pri tem ste zlasti pozorni na to, katera živila smete uživati in katera ne. Predvsem pa je pomembno tudi to, da se zadosti gibate in privoščite dovolj spanca. Vse to namreč vpliva na uspešno izgubo kilogramov. Pri brskanju pa ste zagotovo naleteli tudi na kratico ITM. Z njo so vas najverjetneje soočili že v šolskih klopeh. Povedali so vam, da je ITM oziroma indeks telesne mase razmerje med telesno težo in višino posameznika. Če torej želite izračunati svoj ITM, potem morate svojo telesno težo oziroma maso deliti s kvadratom telesne teže višine v metrih, In kaj vam to pove? ITM vam pove, v katero kategorijo sodite. Če je vaš ITM, na primer, med 18,5 in 25, potem imate normalno telesno težo. Za vse ostale vrednosti vam je na spletu na voljo poseben obrazec, s pomočjo katerega vam bo hitro jasno, ali imate premalo, preveč ali ravno prav kilogramov.

ITM ali indeks telesne mase

ITM je razmerje med telesno težo in višino posameznika

ITM vam bodo zmerili tudi strokovnjaki, ko jih boste obiskali zato, ker si boste želeli varno shujšati. Sicer pa si indeks telesne mase na zelo preprost način lahko hitro izračunate tudi sami. Najlažji način do izračuna pa vam ponujajo določene spletne strani, kjer v posebna polja vtipkate potrebne podatke za izračun. Rezultat dobite avtomatsko in to v najkrajšem možnem času. Pod izračunom je praviloma postavljena tabela, kjer si lahko pogledate, kaj pomeni vaša izračunana vrednost ITM. Sicer pa vam bo več o tem povedal strokovnjak, s katerim boste skupaj pripravili tudi dober načrt za hujšanje in za dober način življenja na sploh. Morda vam bo predlagal tudi več gibanja in spanja.

Preberite več o tem Kaj vam pove Indeks telesne mase.

Prehrana športnika je pogoj za doseganje ciljev

Prehrana športnika je osnovna potreba in pogoj za doseganje rezultatov. Prehrana športnika mora hkrati zagotoviti vse potrebno za delovanje organizma med nastopom ali treningom ter hkrati čim manj obremenjevati organizem. Delovanje mišic, možganov in celotnega sistema na splošno zagotavlja srce, ki s kisikom obogateno kri pošilja preko žil do porabnikov.

Časovni intervali prehranjevanja

Uživanje hrane ali pijače pred, med in po nastopih se mora čim prej spremeniti v učinke. Pred in po nastopih je prehrana športnika bolj enostavna, kot prehrana športnika med nastopi oziroma tekmami.

Med nastopi je telo v gibanju, pred in po nastopih pa v mirovanju oziroma je bistveno manj aktivno. Zato mora prehrana športnika med gibanjem upoštevati motenost procesa z številnimi aktivnostmi. Na zahtevnost prehranjevanja med gibanjem nas opozarjajo številne bolečine in težave, pogosto so povezane z želodcem ter presnovo na sploh. Športnik namesto potrebne energije in drugega potrebnega, začuti bolečine, pomanjkanje energije in podobno. Poleg bolečin in drugih težav je prehrana športnika obremenjena z pravilnim količinskim in časovnim nadomeščanjem porabljenega.

prehrana športnika naj bo raznolika
Prehrana športnika mora biti količinsko ustrezna in redna

Pri konstantnih in ponavljajočih se aktivnostih si športniki pogosto pomagajo z jemanjem ustrezne količine hrane ali tekočine v določenih časovnih intervalih. Predvsem pa mora biti prehrana športnika med aktivnostjo zagotovljena pred pomanjkanjem ali prvimi znaki pomanjkanja. Takrat je v večini primerov že prepozno, škoda je že povzročena. Zato mora biti prehrana športnika med vadbo izvedena še predno se pojavljajo znaki pomanjkanja. Pravilni čas oziroma interval določajo športniki ali rekreativci na različne načine.

Nekateri preprosto po določenem času zaužijejo hrano in tekočino ter jemanje po potrebi ponavljajo v enakomernih intervalih. Praktično to lahko pomeni vsake pol ure, vsako uro ali ustrezno drugo časovno enoto. Določena časovna enota je po potrebi prilagojena, glede na predvideno ali izvedeno večjo oziroma drugačno obremenitvijo. Praktično predvidena večja obremenitev zahteva, da se izvede prehrana športnika ustrezno prej ter v večji količini primerno ustrezni količini.

prehrana

Kdo izdeluje tekalne steze Weslo?

Tekalne steze Weslo Treadmills proizvaja Icon Health Fitness. To ni edina paleta tekalnih stez te znamke, a je najboljša kupčija znamke glede na ceno in preprostost pri uporabi. Znamka si je svoje ime ustvarila pri tistih, ki želijo pričeti domači fitness.

Kako resnično dobre so tekalne steze Weslo?
Glede na ocene strank Amazon in druge platforme za nakup so tekalne steze Weslo našle priljubljenost pri različnih uporabnikih. Njihove konkurenčne cene, preprostost uporabe in prostorska ekonomija so nekatere lastnosti, ki jih ne morete zgrešiti. Svojega mnenja pa ne morete podati, dokler ne vidite prednosti in slabosti teh tekalnih stez:

Dobre stvari:
· Ekonomičnost prostora: v primerjavi z drugimi tekalnimi stezami, Weslo uporabljajo najmanj prostora. Če nakupujete za dom naj vas shranjevanje ne skrbi. Steza se lahko preprosto zloži in po želji ponovno postavi. Ko končate z uporabo jo tako lahko zložite in prihranite prostor.
· Možnosti mobilnosti: stezo lahko preprosto zložite in prenašate. Tekalne steze Weslo omogočajo premikanje in so tako najpopolnejše za domačo uporabo.
· Preprostost uporabe: Za uporabo teh tekalnih stez ne potrebujete učnih ur. Izdelane so tako za začetnike, kot izkušene uporabnike. Zaradi svojih lastnosti so najboljše za začetno stopnjo tekalnih stez – preden se odločite za bolj profesionalne. Tekaški novinci imajo radi naprave, ki so preproste za uporabo.
· LCD odčitek: da sledite svojemu napredku, vam LCD odčitki omogočijo, da svoje treninge vsakodnevno pregledate. Videli boste lahko, ali se izboljšujete, ali ostajate na istem.
· Nastavljive vrste omogočajo bolj intenzivne treninge: če iščete tekalno stezo, ki ta bolj intenzivno vadbeno izkušnjo, je to vrsta, za katero se morate odločiti. Nastavljiva možnost vam da priložnost, da prilagodite hitrost in tako intenzivnost svojega treninga.
· Konkurenčne cene: za nastavljivo tekalno stezo boste plačali tudi le $99. Motorizirane vrste imajo ceno $300. V primerjavi z drugimi znamkami so tekalne steze Weslo najbolj cenovno dostopne na trgu. Njihovo delovanje je standardno in z njimi lahko pridobite želeno stopnjo fitnesa.

Tek, dobra izkušnja

Tek je veliko osebam dobra izkušnja

Dobra izkušnje je mnogim tek zaradi sproščanja, gibanja na prostem, učinkov, ki se kažejo v kakovosti življenja ter iz različnih drugih razlogov. Slednje pomenijo začetnikom motivacijo in dobro ponudbo aktivnosti pri kateri ni moč zgrešiti. Posebnost, ki jo ima tek izrazito primerno za današnji čas je učinkovitost. Verjetno bi težko našli aktivnost, ki lahko prinese toliko učinkov v tako kratkem času. Zato je veliko je primerov rekreativcev, katerim je tek že dolgo časa tradicionalna izbira med vsemi možnimi aktivnostmi. Velika učinkovitost je zgolj ena od prednosti. Ostale prednosti so predvsem v koristnih učinkih za zdravje. To predvsem pomeni, da se tek velikokrat izrazi kot prva izbira. Obstajajo pa primeri, kjer ni edina izbira. Aktivnost ima za človeško telo določene specifične obremenitve. Kar pomeni, da določene dele telesa bolj obremeni, druge manj, nekatere pa nič ali malenkostno. Zato mnogi to aktivnost kombinirajo z drugimi, ki so za pri teku neobremenjene dele človeškega telesa, koristne. Tako nekateri kombinirajo tekaško aktivnost s kolesarjenjem, nekateri temu dodajo plavanje ali katerokoli drugo aktivnost, ki je po njihovem okusu oziroma njihovem prepričanju vredna izkušnja. Časovno izvajanje prilagodijo drugim obveznostim ali aktivnostim. Kombiniranje je z vidika časovnega izkoristka lahko dobra izkušnja. Svoje delovne in druge obveznosti imamo v veliko primerih zelo različno razporejene. Kar za aktivnosti pomeni enkrat več drugič manj razpoložljivega časa. Tako lahko prijetno s koristnim menjavo športnih aktivnosti zaradi želje po razgibavanju čim večjega obsega delov človeškega telesa združimo z časovno razpoložljivostjo. Tekaško aktivnost izvedemo takrat, ko imamo na voljo manj časa, obratno pa takrat, ko imamo čas v izobilju izberemo recimo kolesarjenje. Ta aktivnost je znana kot časovno potratna v primerjavi s tekaško. S slednjo dobimo praktično enak učinek v bistveno krajšem času. Je pa kolesarjenje dobra in koristna popestritev tekaške aktivnosti. Seveda lahko namesto kolesarjenja izberemo poljubno katero koli drugo aktivnost. Pomembno je, da se nam kar najbolje prilagodi našim zahtevam po čim večji razgibanosti celotnega telesa ter časovni razpoložljivosti. Pogosto je tek tudi sveža izkušnja ali gre celo za prvo soočenje po dolgem času. Niso redki primeri, ko z končanjem šolanja, prenehamo izvajati športne aktivnosti. Kriteriji po katerih se tek izbere so najbolj prepoznavne lastnosti. Nekaterim se zdi atraktiven, drugi opažajo na njim znanih osebah pozitivne spremembe na račun te aktivnosti, obstajajo pa še številni drugi razlogi. Načini izbire športnih aktivnosti so različni, praktično jih imamo toliko, kolikor je izbire. Več kot je izbire, več je možnih odločitvah. V ponudbi nekateri iščejo točno določene učinke. In potem izberejo tisto aktivnost, ki je po njihovem mnenju najboljša. Dodatna prednost, ki jo ima tekaška aktivnost je lastništvo športne opreme. Večinoma je športna oprema že na voljo, potrebno jo je zgolj uporabiti in izkoristiti. Predvsem to velja za začetnike. Pogosto slednji počnejo napake, ker za vsako izbrano aktivnost stečejo najprej kupovat opremo. Investicija ni zanemarljiva, posebno, če se v prihodnosti aktivnost opusti. Bolje je začeti z obstoječo opremo, ter po potrebi postopoma dokupovati in nadgrajevati. Izbira v vsakem primeru ni enostavna. Kot prvo moramo seveda imet upravičen razlog. Kot rečeno, vsaka na novo začeta aktivnost, to zagotovo ni nujno dober in upravičen razlog. Ko smo to razčistili se odločimo za predmet nakupa. Med vso ponudbo najprej pogledamo vse, kar ustreza našim zahtevam. Te so lahko investicija, videz, tehnične in druge lastnosti ter podobno. Videz je pri izbiri pomemben nekaterim bolj pomemben, kot tehnične lastnosti. Ker je to preprosto njihova želja. Vsekakor pa pri tem ne gre prezreti drugih lastnosti. večinoma smo z investicijo omejeni, zato velja pomisliti na dober kompromis, ko videz ali kakšna druga lastnost ni najbolj ustrezna. Velikokrat pa nam najbolj primerna ponudba takoj pade v oči v vsej množici. Gre za ustreznost, ki smo jo določili pred nakupom ali pa za ustreznost, katera se je generirala ob ogledu. Tehnične lastnosti so velikokrat individualno izbrane. Povpraševanje jih išče iz točno določenih razlogov. Investicija pa velikokrat pomeni v eno združeno večje število lastnosti. Višja investicija največkrat pomeni, da so lastnosti boljše, kot lastnosti ponudbe, ki zahteva manjšo investicijo. Preko te informacije, lahko v grobem ocenimo večino lastnosti in njihovo primernost našim zahtevam. Vsem, ki se s tekaškim športom že ukvarjajo to ne predstavlja težav. Več jih imajo začetniki. Vsekakor pa lahko tudi začetniki izberejo dobro. V ponudbi je za začetnike dovolj dobre ponudbe. Taka ponudba je njim prilagojena. Velikokrat gre za vstopne ali cenovno dostopne razrede. Kar je blagodejno za njihov proračun. Hkrati pa so lastnosti dovolj dobre, čeprav gre za osnovne. Začetnikom je bistveno bolj pomembno, da investirajo v nekatere druge, bistveno bolj pomembne veščine. Tako lahko del investicije, ki bi bila sicer namenjena boljši opremi, namenijo izobraževanjem. Nekaterim se to zdi nesmisel, vendar izkušnje kažejo nasprotno. Učenje pravilnega izvajanja na začetku je ena najboljših investicij. Veliko ljudi meni, da zna vsak človek teči in zato ni nobene potrebe po strokovni pomoči. Kako napačno je takšno razmišljanje kažejo poškodbe, predvsem začetnikov. Pametnost investicije pa se kaže v tem, da oseba, ki se izobrazi v pravilnem izvajanju, postopoma, vendar hitreje napreduje. V nasprotnem primeru, bi zaradi nastalih poškodb bila onemogočena vadba in z njo povezan napredek. Večja kot je poškodba, več časa imamo onemogočen napredek. Zahtevnost poprave se kaže tudi v tem, da se človek utečenih navad težko otrese. Temu primerno mora oseba, ki se je po svoji lastni presoji učil teka, vse svoje napake po najkrajšem možnem postopku pozabiti, ter začeti izvajati pravilno. Zato velja o strokovni pomoči začetnikov vsaj dobro razmisliti. Motivacije za tek najdemo na praktično vsakem koraku. V večjih krajih je ta aktivnost organizirana, kar med drugim pomeni, da ima bodisi krog navdušencev, bodisi mesto kjer se izvaja ter številne druge organizirane značilnosti. Prednost pridružitvi takemu krogu navdušencev je v medsebojni pomoči. Največkrat gre za pozitive osebe, ki začetnikom radi priskočijo na pomoč v vseh začetniških težavah. Sicer pa se lahko odločimo tudi za individualno vadbo. K temu nas primora oddaljenost od organizirane oblike, lahko pa imamo sami željo samostojno izvajati tekaško aktivnost. Ker se tako najbolje počutimo.

Tek je prijetna aktivnost, ki krepi telo in duha, pomaga pa tudi pri izboljšanju kakovosti življenja.

Fitnes, biti fit

Fitnes pomeni biti fit.

Beseda fit oziroma iz njega izvirajoč izraz za fitnes pomeni sposobnost in fizično pripravljenost. Fitnes je na veljavi začel pridobivati v 90′ letih minulega stoletja. Fitnes se je do današnjih dni razvil v splošen in specifičen fitnes. Splošni fitnes obsega vadbe, ki imajo za cilj splošno izboljšanje funkcij človeškega telesa in zmogljivosti. Vadba pripomore k izboljšanju funkcije vnašanja vseh potrebnih sestavni v človeški organizem, in izločanju vseh nepotrebni snovi. V ta namen se izboljša delovanje obtočil. Poleg tega z znojenjem izboljšamo obstoječe ravnovesje med kislimi in baznimi sestavinami. Ta proces lahko nadgradimo z izboljšano prehrano, ki daje prednost in posveča posebno pozornost na vzpostavitvi optimalnega razmerja med kislinami in bazami. Fitnes v specifični obliki je namenjen nekaterim posebnim lastnostim posameznika. Za specifično obliko fitnesa se odločajo predvsem registrirani športniki in aktivni rekreativci. Tako eni kot drugi z izvajanjem športnih aktivnosti ne morejo povečati sposobnosti in doseči boljše lastnosti določenih delov človeškega telesa ter njihovih funkcij. S tem namenom, to je izboljšanjem lastnosti določenega dela človeškega telesa in njihovih funkcij, se odpravijo v fitnes. Aktivnosti v fitnesu lahko izvajajo v lastni režiji, lahko pa zato najamejo vaditelja oziroma inštruktorja. Vaditelja oziroma inštruktorja je smiselno najeti vsaj v začetnem obdobju, ko se na potrebne vaje športnik dobro navadi in njih je sposoben samostojno izvajati, pa vaditelja oziroma inštruktorja praktično ne potrebuje. Tisti, ki inštruktorja ali vaditelja tudi v začetku ne potrebujejo so ali že izučeni v vseh potrebnih vajah ali pa imajo točno predpisane in opisane potrebne vaje s strani trenerja. Fitnes se lahko izvaja v fitnes centrih ali zunaj njih. V veliki meri je izvajanje v fitnes centrih ali njih pogojeno z načinom vadbe in razpoložljivih razmerah.

Fitnes je namenjen vsem, ki želijo izboljšati svoje fizične sposobnosti ter vsem, kateri imajo namen izboljšati točno določene športne zmogljivosti.

Več si preberite tukaj.

Fitnes, porok dobrega počutja

Fitnes je porok dobrega počutja .

Dobro počutje, ki ga fitnes prinaša se tiče predvsem boljše fizične kondicije in psihofizičnih lastnosti. Fitnes je lahko namenjen rekreativcem ali pa resnim športnikom. Glede na zahtevnost je fitnes lahko individualno bolj prilagojen.
Fitnes mora aktivnemu športniku nuditi vrsto koristnih lastnosti. Za fitnes se aktivni športniki odločajo iz različnih razlogov. Fitnes lahko aktivnim športnikom omogoča doseganje boljših sposobnosti. Prednost, ki je s tem v zvezi fitnes ima je, da določeni šport z treningom boljših sposobnosti ne morejo doseči. Izboljšanje lastnosti in sposobnosti pa je želja in cilj praktično vsakega športnika. Od doseganja določenih predpisanih ali zastavljenih karakteristik in rezultatov je odvisna kariera športnika. V primeru, da športnik ne doseže predpisanih oziroma zastavljenih rezultatov se njegova kariera ne more dobro in kakovostno nadaljevati, ker na podlagi slabih rezultatov ni izbran za trening na višjem kakovostnem nivoju. Fitnes lahko koristi vsem, ki pravilno izvajajo program vadbe. Program vadbe je prilagojen osebi ter namenu. Pri splošnem fitnesu gre za izboljšanje splošnih sposobnosti, namenski fitnes pa je namenjen izboljšanju točno določene sposobnosti. Namenjen je predvsem športnikom ali pa aktivnim rekreativcem. Pri vadbi v fitnesu je potrebno paziti na svoje zdravje, pa tudi na zdravje drugih udeležencev. Zagotovo si noben noče na fitnesu stakniti poškodbe, še manj pa poškodbe stakniti na račun nepravilne vadbe drugega udeleženca ali udeležencev vadbe. Zlato pravilo vsakega fitnesa je postopnost vade in zmerno večanje intenzivnosti vadbe. Na ta način se bo človeško telo pravilno prilagodilo novim razmeram. V primeru prevelike intenzivnosti ali pa napačne vadbe se lahko pojavijo za zdravje negativne posledice. Možne so razne poškodbe, zvini, zlomi, nateg mišic, natrganost vezi in podobne negativne posledice. V fitnesu je potrebno tudi upoštevati pravila varne vadbe, ki so dobrodošla in obvezna za varnost, zdravje in dobro počutje vseh udeležencev.

Fitnes je dobrodošla oblika rekreacije za vsakogar.

Fitnes oprema omogoča kakovostno vadbo

Fitnes oprema je namenjena fitnes aktivnostim. Kakovostna vadba zahteva poleg rednosti in doslednosti vadbe, da je prisotna tudi fitnes oprema.

Dobra fitnes oprema se deli na opremo za splošno in individualno fitnes vadbo. Fitnes oprema za individualno vadbo je lahko prilagojena točno določenim aktivnostim, ki jih oseba izvaja. Manjše zahteve ima fitnes oprema za splošni fitnes. Kot vsaka oprema mora tudi fitnes oprema biti udobna in kakovostna .

Fitnes oprema je namenjena doseganju rezultatov s svojimi lastnostmi. Pri aktivnostih osebno ne sme ovirati omogočati mora dobro odvajanje potu in biti dovolj zračna. Dober oprijem s tlemi je v enaki meri zelo pomembno. Pri tem se razlikuje obutev, ki se bo uporabljala za fitnes v notranjih prostorih, torej v fitnes centru in podobnih prostorih, ali pa obutev za fitnes v zunanjih prostorih. Obutev za fines v fitnes centrih in drugih notranjih prostorih je tehnično manj zahtevna, kot obutev za fitnes v zunanjih prostorih. Fitnes obutev za notranje prostore namreč ne potrebuje zadostovati vrsto zahtev v lastnostih, katere zahteva zunanje okolje. Vrsta zahtev, ki jih za razliko od fitnes obutve za notranje prostore zahteva fitnes obutev za zunanje prostore, se tiče predvsem materialov, ki morajo biti odporni na vremenske vplive, kot so dež, mokrota in podobni vremenski vplivi. Poleg tega mora biti fitnes obutev za zunanje prostore za razliko od fitnes obutve za notranje prostore prilagojena različnim vrstam podlage. V vseh primerih mora fitnes obutev za zunanje prostore bolj robustna, vzdržljiva in nuditi zanesljiv oprijem na vseh različnih podlagah, katere srečamo na fitnes vadbi zunaj. Fitnes obutev za notranjo vadbo veliko teh lastnosti pri zahtevah odpadejo, saj v fitnes centrih in podobnih prostorih za notranjo vadbo zunanjih vremenskih vplivov ni. Za zahtevnejše so zaželene tudi druge predvsem individualne lastnosti. Na ta način bo individualno usmerjen fitnes dosegal svoje dobre učinke. Fitnes oprema mora omogočat dobro vadbo.

http://www.superge.si/

Kakovostna fitnes oprema pomaga do dobrega končnega rezultata

Fitnes oprema je tisto, kar potrebuje vsakdo, ki se odloča za takšen način vadbe. Fitnes je gradnik in temelj vsakega športa, predvsem zaradi individualnega pristopa, osebnega programa vadbe in prehrane. Fitnes je namenjen vsem ljudem, ki želijo nekaj storiti zase in za svoje dobro počutje, zato v njem najdete stare, mlade, velike in majhne, predvsem pa velikokrat tudi adrenalinske odvisneže. Osnovni pogoj, še preden vstopite v fitnes center je nakup fitnes opreme. Kakovostna fitnes oprema je bistvenega pomena za doseganje tako želenih rezultatov, po katere se v fitnes odpravi večina ljudi. In kaj fitnes oprema sploh je? Med njo na prvem mestu sodi torba za v fitnes, v kateri boste našli oblačila za fitnes, primerno obutev, bidon za vodo in brisačo.

Poseben pomen imajo oblačila za v fitnes, za katere ni nujno, da so popolnoma nova iz trgovine. Lahko se uporabi tudi tista fitnes oprema, ki jo že imate v svoji omari, pomembno je seveda le to, da je primerna. Ni pomembno, da bi gledali na barvo fitnes opreme, pomembno je predvsem to, da je funkcionalna. Pomembno je, da za vadbo izberete fitnes opremo v kateri se počutite udobno in sproščeno. Oblačila naj bodo funkcionalna, takšna, ki od telesa odbijajo vlago, samo telo pa pri tem ohranjajo kar se da suho in primerno toplo. Telo pod oblačili za fitnes mora svobodno dihati. Primerna oblačila za v fitnes so oprijete majčke, dolge ali kratke hlače, ki pa ne smejo biti preozke in ne preširoke, da vas med samo vadbo ne bi obremenjevale, oziroma vam bile v napoto. Majica naj bo ozka, prilegajoča se telesu, ni pomembno ali ima oziroma nima naramnic, pomembno je, da je udobna. Fitnes oprema mora biti udobna, sem pa sodi tudi pravilna izbira spodnjega perila, ki mora biti udobno in brez šivov.

Poiščite jo tu!