Arhivi Kategorije: oblačila

Bombažne moške nogavice so idealne za vsak dan

Obstaja veliko različnih vrst materialov, ki se uporabljajo v proizvodnji oblačil in gospodinjskih izdelkov. Ker so te tkanine narejene iz različnih vlaken, je pomembno vedeti razliko med običajnimi vrstami vlaken. Številne nogavice so narejene predvsem iz poliestra ali bombaža. Vsi poznavalci dobro vedo, da so bombažne moške nogavice veliko bolj kvalitetne kot tiste iz poliestra.

Če do sedaj nikoli niste preverjali sestave nogavic, ki ste jih kupili, vam priporočamo, da ste bolj pozorni na to, kaj date na svoje noge. Niso namreč vsi materiali, iz katerih so nogavice enako kvalitetni. Bombažne moške nogavice imajo ogromno prednosti, ki vam mogoče še niso poznano, zato smo jih zbrali v nadaljevanju.

Katere so prednosti in slabosti, ki jih imajo bombažne moške nogavice

Bombaž velja za vsestransko in udobno vlakno. Pridelano je iz rastline bombaža in se običajno uporablja za oblačila, posteljnino, sukance in druge sorodne izdelke. Bombaž je izredno mehak. Popolna mešanica bombaža se bo na nogah počutila izredno mehko. Nekatere bombažne moške nogavice imajo sicer občutek, kot da vas ovirajo na nogah, vendar se bo prava vrsta bombaža v kombinaciji z dobrimi pari nogavic počutila odlično na nogah.

Bombaž s časom precej dobro drži barvo. Čeprav bombaž tako dobro drži barve kot poliester, bo še vedno razmeroma dolgo obstojen. Vaše bombažne moške nogavice bodo po številnih obrabah varne. Čez čas in ob ustrezni negi bodo vaši pari nogavic videti enako živahni kot takrat, ko ste jih kupili.

Pri nogavicah je izredno pomembna zračnost

Bombaž je bolj zračen na nogah. Na koži bo manj dražil, tudi stopala se bodo manj znojila. To je izredno pomembno pri izbiri nogavic. V nogavicah iz poliestra se boste med aktivnostjo zagotovo potili. Bombažne moške nogavice pa vam bodo zagotavljale trajno svežino.

Bombaž je dobra izbira za občutljivo kožo. Bombaž je bolj naravno in ni kemično pridobljeno vlakno, zlasti v primerjavi s poliestrom. Če ste posameznik z občutljivo kožo, vas lahko poliester draži. Če imate bolj občutljivo kožo, je bolje , da nosite bombaž na goli koži. Čeprav boste za bombažne moške nogavice lahko plačali nekoliko več boste z njimi veliko bolj zadovoljni.

Obutev Adidas je priljubljena pri vseh generacijah

Pri izbiri obutve ste praviloma pozorni na kar  nekaj dejavnikov. V prvi vrsti pa je seveda najpomembneje, za katero vrsto obutve se odločate. Nič manj za marsikoga med vami pa ni pomemben tudi sam proizvajalec oziroma blagovna znamka obutve. Obutev Adidas je na primer ena od najbolj priljubljenih. Zanjo se odločajo tako ženske kot moški in to ne glede na svoja leta.

Adidasova obutev vam je na voljo v dobro založenih prodajalnah, ki so posebej specializirane za obutev. V takšnih prodajalnah so vam praviloma na voljo čevlji najrazličnejših proizvajalcev. Cena obutve pa je v veliki meri odvisna tudi od njih.

Ugodna ponudba Adidasovih izdelkov

Obutev Adidas je na trgu označena kot visokokakovostna, posledično za Adidas čevlje lahko plačate kar nekaj denarja, a se vam to vsekakor splača. Po drugi strani pa lahko Adidas čevlje najdete tudi po cenovno dostopnejših cenah. Na voljo so različne akcijske ponudbe, na katere se splača počakati.

Adidasova oprema vam je po cenovno dostopnejši ponudbi na voljo tudi v spletnih prodajalnah, kjer je nakupovanje še preprosteje.

Obutev Adidas je priljubljena pri vseh generacijah

Novi modeli Adidasovih copat

Obutev Adidas je namenjena tako rekreativnim kot profesionalnim športnikom. Nekatere vrste obutve Adidas pa so zasnovane tudi tako, da je obutev primerna tudi za slavnostne dogodke in ne samo za športna udejstvovanja.

Svetovno uveljavljena blagovna znamka z izjemno zanimivo zgodovino na prodajne police ves čas postavlja nove modele. Strastni kupci obutve Adidas neredko komaj čaka, da se na trgu pojavi kaj novega, bolj inovativnega in še modernejšega. Adidasovim novostim ne nazadnje lahko sledite tudi s pomočjo spleta.

Obleke, simbolna in funkcionalna vrednost

Obleke zaznamuje simbolna in funkcionalna vrednost. Funkcionalna vrednost obleke je sposobnost zaščite pred zunanjimi vplivi. V pogovorih velikokrat slišimo, da obleke nosimo z namenom, da nas ne zebe. Pogovorna oznaka ni naključna, saj so ljudje v najstarejših časih obleke začeli nositi zaradi zaščite pred vremenom in neprijetnimi zunanjimi temperaturami. V različnih delih sveta so ljudstva ustvarila tipične obleke, ki učinkovito ščitijo pred temperaturami v okolici bivanja. Vendar gre za zelo različne pristope. V arktičnih krajih imajo tipične obleke iz dveh plasti živalskih kož. Z njimi imajo zagotovljeno gretje telesa in ohranjanje temperature telesa. V deželi tam spodaj, domorodci prisegajo na kratek predpasnik, hladne noči pa premagujejo s spanjem na prostem ob ognju. Vzorec kljubovanja temperatur se je iz davnine prenesel tudi v sodobni čas, dovolj je pogledati mini krila v hladnih zimskih mesecih.

Elegantne ženske obleke ustvarijo videz pomembnejše osebe

Spodobnost oblačenja

Obleke prav tako nosimo z namenom prikrivanja nekaterih nespodobnih delov telesa, ki jih je potrebno preprosto skriti pred pogledom. Način skrivanja pred pogledom se je skozi zgodovino razlikoval, to nazorno kažejo za različna obdobja značilne obleke. Veliko vlogo pri tem ima kultura in vera, ki narekuje načine prikrivanja. Različna ljudstva so pri tem razvila zelo različne, lahko bi rekli na glavo obrnjene pristope. Nekatera ljudstva tako razumejo pojem spodobno oblečen, če so z obleko zakriti od glave do pete. Pri drugih pa je spodobno biti gol in bos, dovolj je v spodnji ustnici ustavljen obroč. V zahodnem svetu je v sodobnem času pogosto prisoten slog oblačenja namenjen ugajanju in občudovanju postave oziroma človeškega telesa. Izbrana obleka v takih primerih pogosto služi razkazovanju očem privlačne dele telesa. Čeprav so ob tem nespodobni deli telesa načeloma povsem zakriti. Moda je prav tako zelo stara človeška iznajdba. Vladajoči sloj prebivalstva je modo ustvaril z izbiro navadnim smrtnikom nedostopnih oblačil. Postopoma so obleke postajale vedno bolj dostopne, danes je lahko visoka moda dostopna praktično vsakomur.  Izberite si nove obleke v spletni trgovini Nama.

 

Majice za vsak žep in okus

Majice dandanes štejemo med zelo pomembne kose oblačil, saj so primerne tako za nošenje v prostem času kot tudi v službi ter ob bolj elegantnih priložnostih. Poleg tega so majice nepogrešljive tudi pri ukvarjanju s športom. Da o tem, da predstavljajo odlično darilo, sploh ne govorimo. Na trgu je ponudba takšnih in drugačnih majic res zelo pestra. Zato vam svetujemo, da si izbor podrobno ogledate ter se šele nato odločite za nakup.

Majice so večinoma zasnovane v obliki črke T (T shirt). Med seboj se razlikujejo po materialu, iz katerega so izdelane, po barvi ter po tem, kakšen izrez imajo. Tako poznamo majice z V izrezom ter majice z U izrezom. Od tega, za kakšen namen bomo majice uporabljali, je odvisno to, iz kakšnega materiala so izdelane. Najpogosteje so narejene iz bombaža, elastana ali poliestra. Za športne majice je še posebej pomembno to, da so izdelane iz hitro sušečega materiala.

Ko boste kupovali majico, upoštevajte še to, da se mora prilegati vašemu tipu postave. Ustrezati mora vaši telesni višini, teži in obliki telesa. Predvsem pa naj bo majica kakovostna, saj jo boste le tako z veseljem nosili več let.

Športne majice – obvezna oprema vsakega športnika

Ste se tudi sami pridružili skupini ljudi, ki z aktivnim načinom preživljanja prostega časa skrbijo za svoje zdravje in dobro počutje? Prav vsak izkušen športnik vam bo zagotovil, da brez prave športne majice ne gre. Odločite se za majice, ki ustrezajo določeni vrsti športa, s katero se ukvarjate. Tako lahko na primer izbirate med tekaškimi, pohodnimi, kolesarskimi, … majicami.

Kolesarske majice morajo vsebovati žepe za shranjevanje drobnarij, poleg tega so oprijete, saj se s tem doseže večja hitrost. Tekaške majice naj bodo iz materialov, ki se hitro sušijo, obenem pa poskrbijo za popolno udobje pri nošenju. Potem so tu še majice za hladnejše dneve, ki vas morajo zaščititi pred podhladitvijo. In še in še … Izbira je res ogromna in želimo vam, da najdete majico po svojem okusu. Prverite ponudbo na strani https://www.hervis.si.

Kopalke 2018, individualna ali modna izbira

Kopalke 2018 so lahko individualna ali modna izbira. Modna izbira so kopalke za poletje 2018, katere narekujejo modne brvi. Modne kopalke letnika 2018, naj bi bile imitacija živalskih vzorcev, vzorci se lahko med seboj prepletajo ali so različni, zakon so geometrijski vzorci, asimetrične enodelne kopalke z visokim izrezom, brazilke, mini bikini, prosojnice. Dodane imajo lahko kovinske okraske, vrvice ter rože. Poleg tega ne gredo nikoli iz mode nekatera pravila za ustvarjanje optično drugačnega izgleda. Preko teh pravil je možno marsikatero nepravilnost pokazat v optimalnem izgledu.

modne kopalke

Bodimo ponosni na svoje individualne značilnosti

Individualna izbira kopalke za tople dni leta 2018, ki najbolj ustrezajo nam. Nobena skrivnost ni, da bi vsak na plaži ali množico ljudi na splošno, rad imel popolno postavo. Torej dolge noge, idealno telesno težo, zapeljivo velike prsi in ravno prav odmerjeno zadnjico. Vendar bi bile potem hitro našli enake ali podobne kopalke sezone 2018. K sreči imamo različne postave, kar pomeni tudi priložnost za zelo pisan nabor možnosti. Nič ni narobe, če so individualno najljubše enodelne kopalke, nihče pa ne brani nositi bikini. Ko izbiramo kopalke za poletje 2018 ali druga obdobja velja isto pravilo : modeli in lutke v izložbi niso nikakršno merilo. Slike modelov v oglasih rasnih tiskovin praktično nikoli niso naravne, ampak so pred objavo pošteno obdelane. Podobno se na filmskih platnih, televizijskih ekranih ali računalniških monitorjih pojavljajo posnetki, kateri so zajeti v idealnih pogojih. Podobno popačeno podobo imajo lutke v izložbah, prav tako luči v prodajalnah poskrbijo za odstopanje od barv in vzorcev na plaži. Gre za preprosto drugačne svetlobne pogoje, zato barve in vzorci izgledajo preprosto drugače. Pri izbiri je zato dobro prisluhniti svojemu okusu, nasloniti se na svoje izkušnje ter upoštevati dejstvo, da lahko naša koža v nekaj dneh bolj ali manj porjavi. Na ta način izbrane kopalke poletja 2018 bodo zagotovo najboljša izbira. Preglejte pestro izbiro kopalk v spletni trgovini Nama.si

Ženske obleke po meri

Ženske obleke pogosto narekuje tip postave ter razni drugi dejavniki. Tip postave je lahko osnova za izbiro ženske obleke, drugi dejavniki pa so pri tem pika na I. Pri izbiri je treba biti čim bolj zvest sebi ter se čim manj ozirati na okolico, predvsem pa reklamne oglase. Reklamni oglasi za predstavitev predmetov oglaševanja največkrat izberejo sporočilu najbolj primeren tip postave. Ob ogledu nam ustreza vse, ko enake ženske obleke pomerimo se zgodijo presenečenja. Pomoči je več vrst, najbolj neposredna je individualno narejena obleka. Pri konfekciji so na različne tipe postav že pomislili, potrebno je zgolj izbrati pravilno kombinacijo lastnosti.

Ženske obleke so zmeraj modne

Peščena ura, pravokotnik, hruška jabolko

Vsako človeško telo ima individualne značilnosti, obstajajo pa nekatere skupne lastnosti. Tip postave je lahko v obliki peščene ure, pravokotnika, hruške ali jabolka. Najbolj zaželena je postava v obliki peščene ure, njej primerne so ženske obleke z v izrezom, krila kroja svinčnik ter bluze, ki poudarijo dekolte. Poudariti velja ozek pas in optimalno razmerje med boki in prsmi, za ta tip postave so manj primerne ohlapne ženske obleke. Pravokotnik je tip postave, ki zahteva premišljeno izbiro oblačil in modnih dodatkov. Ženske obleke, jakne lahko ustvarijo iluzijo, da gre za postavo v obliki peščene ure. Tipu postave v obliki jabolka ne pristopijo najbolj oprijete kavbojke, boljša izbira so spodaj malce razširjene hlače in imajo nizko postavljene žepe zadaj. Tipu postave v obliki jabolka prestojijo oprijete ženske obleke z v izrezom ter obleke, krojene na A. vzorčaste in okrašene ženske obleke so primerne za tip postave v obliki hruške, tesne hlače niso zaželene, prav tako prekratka krila. Bolj se podajo v obliki črke A ukrojena krila ali dobro ukrojene hlače na zvonec. Priporočljiva barvna kombinacija so svetlejše ter bolj živahne barve na zgornjem delu ter temnejših barv na spodnjem delu telesa. Tip postave je prednost, ki jo primerne ženske obleke s pridom izkoristijo.

Spodnje perilo za aktivne športnike

Spodnje perilo, ki ga proizvajajo priznani proizvajalci je velikokrat pojem. Najbolj je to opazno na trgih, kjer kupcem za kakovostno spodnje perilo ni težava odšteti višjo vsoto. Koliko bomo sami odšteli za spodnje perilo je odvisno od nas samih. Pri dilemah je najboljše razmisliti o naših potrebah. Razmislek o potrebi ne zadeva zgolj višine investicije, ampak predvsem kaj dejansko potrebujemo. Aktivni rekreativci naj bi v garderobni omari vedno imeli športno spodnje perilo poleg klasičnega. Še tako dobro klasično spodnje perilo ne more biti kos obremenitvam športnika, kar lahko negativno vpliva na njegovo zdravje. Obratno športno spodnje perilo ne nudi takšnega udobja kot klasično v času uporabe izven športnih terenov. Zato je v garderobni omari vedno potrebno imeti spodnje perilo primerno športnim aktivnostim.

spodnje perilo za aktivne
Med športno aktivnostjo uporabljajte spodnje perilo za aktivne

Dihanje kože je ključ do zdravja

Med izvajanjem športnih aktivnosti se aktivira proces znojenja. S tem želi telo uravnavati optimalno ravnovesje, posledica je znojenje. Obilno znojenje je za človeško telo dobra lastnost, saj se s tem med drugim čisti, koža se hitreje obnavlja, postaja lepša. Znojenje med športnimi aktivnostmi je tudi eden od znakov, da smo vaje izvedli dovolj aktivno in intenzivno.

Bolj kot je dolga športna aktivnost, bolj je pomembno njej primerno spodnje perilo. Športne aktivnosti lahko trajajo tudi več ur, kar pomeni enako dolgo časa uporabljene spodnjice in drugo perilo. Pri daljši uporabi ob večji intenzivnosti in aktivnosti telesa cenimo občutek suhe kože. To je mogoče doseči s posebnimi materiali, kroji in izvedbami, ki konstantno intenzivno odvajajo odvečno vlago na zunanjo stran. Ter s tem omogočajo vedno suho kožo ter zagotavljajo telesu vedno optimalno ravnovesje. Pogosto bomo za spodnje perilo s takšnimi lastnostmi zasledili ime funkcijsko. Kdor z njim nima izkušenj, lahko za začetek izbere en kos ter ga preizkusi. Suha koža ob velikih obremenitvah je največkrat rezultat preizkusa, funkcijsko spodnje perilo kasneje postane tradicionalna izbira za rekreacijske aktivnosti.

Spodnje perilo mora zagotavljati optimalno temperaturo

Spodnje perilo je del garderobe, preko katere je zagotovljena optimalna temperatura telesa. Bolj kot je gibanje intenzivno, bolj kot se spreminjajo zunanje temperature, bolj pomembno je na sebi imeti kakovostno spodnje perilo. V tako ekstremnih razmerah se dobro obnesejo materiali, ki zagotavljajo telesu možnost uravnavanja temperature. Dihanje kože je kakovostnejše, če spodnje perilo pripomore k odvajanju odvečne temperature in vlage na zunanjo stran. Poleg materialov igrajo pomembno vlogo pri zagotavljanju te funkcije tudi kroj in izvedba. Takšen aktiven način uravnavana temperature je napredek. V preteklosti je bilo v veljavi prepričanje, da mora spodnje perilo vpijati vlago. Kar bi za manjše gibalne aktivnosti lahko celo držalo, nikakor pa ne more veljati za večje gibalne aktivnosti. Vlažno spodnje perilo se posebno ob temperaturnih ekstremih izkaže kot negativen vpliv na zdravje. Telesu onemogoča, da bi hitro in razmeram ustrezno uravnalo temperaturo na optimalno raven.

spodnje perilo mora ohranjati temperaturo

Kakovost izdelave ter poprodajne storitve

Kakovostna izdelava je prav tako pomembna lastnost ob izbiri, saj spodnje perilo zagotavlja dobre lastnosti na nivoju lastnosti ob nakupu dlje časa v prihodnost. Kakovost je na preizkušnji od prvega dne uporabe dalje, toliko bolj ob večjih obremenitvah. Šivi, spoji in druge podrobnosti izdelave lahko že po razmeroma kratkem času popustijo obrabi, drgnjenju, pranjem ter raznim drugim dejavnikom. Poleg kakovostne izdelave se v primeru poslabšanih lastnosti in pojavu napak izkaže tudi kakovost poprodajne storitve. Poslabšane lastnosti, napake in podobne nepravilnosti lahko kupec reklamira, prodajalec mora spodnje perilo prevzeti in poskrbeti za odpravo nepravilnosti. Potrošniki se na žalost svojih pravic niti ne zavedamo, zato se pogosto odločimo za popravilo na lastno pest. Splet danes v takih primerih velja za učinkovito komunikacijsko sredstvo ter vir informacij. Obstajajo pa tudi potrošniške organizacije, katerih namen je poskrbeti za varstvo potrošnika na splošno. Pravice potrošnika veljajo v enaki meri za spodnje perilo, kot za obleko, obutev ter druge dele garderobe.

Helly Hansen so kvalitetna športna oblačila

Helly Hansen proizvaja športna oblačila za kupce, ki želijo kvaliteto ter naravne materiale.

Helly Hansen je bil ladijski kapitan, ki je iznašel preprost način izdelave vodoodpornih oblačil. Z problemom mokrote se je srečeval dan za dnem, zato je dolgo časa iskal rešitev. Mokra oblačila na splošno lahko povzročijo podhladitev, kar je posebej neprijetno daleč od toplega zavetja doma. Rešitev problema je Helly Hansen našel v lanenem olju, s katerim je prepojil najprej jakne. Laneno olje se je izkazalo kot odličen izolator pred morsko vodo ter mrazom na morskih poteh po severni Evropi. Kasneje je Helly Hansen ponudbo vodoodpornih jaken razširil na ostala oblačila ter s tem začel zgodbo o uspehu. Kupci po celem svetu so v blagovni znamki Helly Hansen prepoznali kakovostno blagovno znamko vodoodpornih oblačil. Do današnjih dni se je napredek nadgrajeval, raziskovanju vodoodpornosti so dodali raziskave večplastnosti ter na splošno veliko vlagali v nove tehnologije ter splošni napredek materialov in oblačil. Med najbolj znane zaščitene tehnologije blagovne znamke Helly Hansen sodijo Helly tech, H2 Flow ter Lifa. Helly tech označuje vodoodporna oblačila, ki hkrati dihajo. Zagotavljanje vodoodpornosti in dihanja oblačil je bil v preteklosti velik izziv, saj niso obstajali materiali za dve nasprotujoči si zahtevi. Popolno vodoodpornost zagotavljajo materiali in oblačila, ki temu primerno ne morejo dihati. Uporabnik se v takih oblačilih pretirano znoji, saj znoj ne more na prosto. Zato znoj ostaja na koži in oblačilih ter povzroča neprijeten občutek ter nevarnost podhladitve. H2 Flow je oznaka toplih, prijetnih in suhih oblačil. Lifa pa zagotavlja toploto z zagotavljanjem suhe kože ter temu primerno udobje. Danes se je krog kupcev razširil na športnike, rekreativce, avanturiste ter profesionalce. Značilnost vseh kupcev blagovne znamke Helly Hansen je povpraševanje po trpežnih in zanesljivih oblačilih za neugodne vremenske razmere. Te se lahko pojavijo na morju, v gorah ali na delovnem mestu.

Preverite kvalitetna oblačila skandinavske blagovne znamke Helly Hansen.

Modni dodatki za vsako priložnost

Modni dodatki so lahko namenjeni preživljanju prostega časa, poslovna garderoba narekuje drugačno izbiro.

Modni dodatki so ženske torbice , šali, pasovi, nakit in podobno. Obleka in obutev o nas v javnosti povedo več kot tisoč besed. Tega dejstva se mnogi zavedajo, drugi pa manj. Vse je odvisno od osebe ter njene ocene pomembnosti obleke in obutve. Biti prepričan, pa pomeni preizkusiti ter dobit nedvoumno sporočilo. Kdor je pozoren na okolico, bo pri izbiri pozoren. Sam ocenjuje okolico, zaveda pa se tudi obratnih aktivnosti. Tako kot padejo v oči modni dodatki in drugi deli garderobe nam, tudi drugi ocenjujejo nas. Med množico vedno najdemo primere garderobe, ki nam je všeč. Ter primere garderobe, kateri so nam nasprotje od všečnosti. Kar nam je všeč, lahko razumemo kot bi sebe videli v ogledalu. Ko gre za osebo podobne starosti, postave ter drugih podobnih lastnosti toliko bolj. Nam všečni modni dodatki ter druga garderoba, bodo na nas imeli enak učinek na okolico. Zato je v dilemi pred izbiro vedno modro narediti sprehod, ter si vsaj malce ogledati modno revijo mimoidočih. Pri tem ne bomo zgolj ocenjevali kako bi izgledali modni dodatki in druga garderoba na nas, lahko gremo tudi korak dlje. Poleg lastnosti naše izbire, lahko pozornost namenimo tudi alternativam naše izbire. To so bolj ali manj drugačne lastnosti našega osebnega okusa, ki so nam znane ali neznane. Velikokrat v množici dobimo dober napotek za spremembo, modni dodatki bodo v tem primeru odstopali od predhodnih v različnih lastnosti. Hkrati pa bomo prepričani, da bo sprememba pravilna ter imela svoj pozitiven učinek. Posebno to velja za primere, kjer imamo proste roke izbire. Udeležba na nekaterih protokolarnih dogodkih, na drugi strani zahteva upoštevanje nekaterih pravil. K sreči velikokrat niso skrivnost, zato imamo izbiro olajšano.

Modni dodatki so pomembna odločitev, ko moramo svojo odločitev prilagoditi dogodku primerno.