Arhivi Kategorije: šport

Sportklub za športne navdušence

Čeprav se mnoge vsebine s televizije selijo na splet in preko spleta in raznih mobilnih naprav vse pogosteje spremljamo tudi televizijske programe, imajo klasični televizorji še vedno pomembno mesto v sodobnih domovih. Predvsem se uporabljajo za ogled tistih programov, ki ponujajo vsebine v živo. To so prenosi dogodkov, ki jih ne smemo zamuditi – poleg informativnih oddaj in posebnih poročil gotovo izstopajo še športni dogodki, ki jih prenaša Sportklub. Priljubljeni športni programi so nujna izbira za tiste, ki sledijo raznim športom in želijo ostati na tekočem z dogajanjem na igriščih. Sportklub dobro pokriva športno dogajanje, ponuja predvsem prenose atraktivnih tekem, ki jih gledalci pričakujejo na televiziji, a jih na splošnih programih običajno ni mogoče najti. Gotovo so športni programi nujni za športne navdušence, ki se želijo tudi doma sproščati ob ogledu tekem in drugih športnih dogodkov. Pravzaprav lahko Sportklub v udobju domače dnevne sobe pričara izjemno izkušnjo, ki je najboljši približek ogledu tekme v živo na samem prizorišču!

Sportklub za športne navdušence

Kako gledati Sportklub?

Kaj lahko se sicer zgodi, da bomo Sportklub na svojem televizorju zaman iskali. Ne spada namreč med osnovne programe, ki so zajeti v najcenejših programskih shemah ponudnikov televizijskih storitev. Treba bo izbrati dodaten športni paket, lahko pa seveda tudi večjo shemo, ki prinaša širok nabor dodatnih programov. Takšne odločitve so običajno smiselne, saj je razlika v ceni zanemarljiva, dobimo pa izredno širok paket zanimivih programov. Sportklub je le ena izmed možnosti med športnimi programi, na voljo imamo tudi tuje programe, tako da bo selekcija športnih prenosov še širša in bolj atraktivna. Poleg tega nam večji televizijski paketi pogosto omogočajo ogled televizijskih programov preko spleta na različnih napravah, tako nam bo Sportklub na voljo tudi na mobilnem telefonu in ne bomo nikoli zamudili pomembnih športnih prenosov in drugih zanimivih vsebin, ki jih ponuja naša programska shema.

Kako zmanjšati obseg pasu?

Če se lotevamo hujšanja, nas običajno zanimajo kar se da konkretne številke, s katerimi lahko spremljamo svoj napredek. Pogosto se osredotočamo predvsem na kilograme, ki pa niso edini relevanten podatek. Pozorni smo tudi na svojo postavo, torej nas zanima še obseg pasu. Včasih se lotimo prav ciljnega hujšanja, ki bi nas privedel do idealnih številk te vrste. A kako učinkovito zmanjšati obseg pasu? Na voljo imamo več opcij, je pa prava rešitev odvisna od začetnega stanja. Velike razlike so med tistimi, ki se borijo z odvečnimi kilogrami, in tistimi, ki jih skrbi le postava. Čisto možno je sicer, da bodo nekateri ukrepi enaki, navsezadnje je vedno priporočljiva kombinacija zdrave prehrane in rednega gibanja. Če želimo shujšati, je pametno ustrezno prilagoditi jedilnik, kar je običajno prva naloga, hkrati tudi najbolj učinkovita. Redno gibanje je vedno priporočljivo, ni pa nujno, da se bo treba za manjši obseg pasu posebej naprezati v fitnesu ali pri kakšnih drugih aktivnostih. Naposled pa imamo za oblikovanje čudovite postave na voljo tudi profesionalne storitve, ki se jih včasih splača preveriti.

Kako zmanjšati obseg pasu?

Prehrana za manjši obseg pasu

Odvečni kilogrami in večji obseg pasu so običajno posledica prekomernega uživanja hrane, torej kaloričnega presežka, ki se v telesu shrani v obliki maščobnih oblog. Prav te so običajno krive za to, da imamo tudi okoli pasu nekaj centimetrov več, kot bi si morda želeli. Prav je torej, da ravno s prehrano naslovimo prekomerne kilograme in prevelik obseg pasu. Najlažje v izhodišču tako, da preprosto zmanjšamo vnos kalorij v svoje telo. Ni se treba takoj lotevati velikih sprememb ali strogega posta, drastične diete na dolgi rok ne delujejo. Za ustrezen obseg pasu in redno hujšanje je pametno ubrati bolj zadržan pristop, ki s stalnim kaloričnim primanjkljajem kuri zaloge energije v telesu. Seveda pa je vedno priporočljivo na jedilnik uvrstiti zdrava živila z uravnoteženim hranilnim profilom.

Tukaj preverite na kaj vse morate paziti med hujšanjem.

Osnovna fitnes oprema

Vsak fitnes je dobro opremljen s pripomočki, ki omogočajo raznovrstno vadbo. Večji fitnesi ponujajo nekoliko širši nabor opreme, vedno pa pričakujemo, da bo na voljo osnovna fitnes oprema, ki je vsaj za začetnike že povsem dovolj. Le nekaj pripomočkov potrebujemo za izvedbo učinkovitih vaj, mnoge naprednejše naprave pa so namenjene skoraj izključno tistim, ki ciljajo prav na specifične mišične skupine. To pomeni, da je možno dober rezultat vsaj v izhodišču doseči že z minimalnim kompletom opreme. Pravzaprav je v tej fazi fitnes oprema morda celo odveč, saj poznamo tudi mnoge učinkovite vaje, pri katerih za obremenitev mišic uporabljamo lastno težo. Vseeno pa je fitnes oprema seveda dobrodošla. Potrebujemo recimo vsestranske uteži, ki že odpirajo neštete možnosti za krepitev mišičnih skupin zgornjega dela telesa. Prav tako uporabne so lahko različne klopi, ki omogočajo izvajanje raznovrstnih vaj. Na koncu pa gre omeniti še manjše dodatke, recimo trakove in valje ter podobne zadeve, ki spet popestrijo vadbo in odpirajo nove možnosti. Že s to osnovno zbirko pripomočkov lahko oblikujemo učinkovite vadbene programe.

Fitnes oprema

Fitnes oprema za domačo rabo

Omenjene pripomočke lahko enostavno kupimo in uporabljamo doma. Fitnes oprema nam doma ponuja prav tak učinek, kot ga pričakujemo pri vadbi v fitnesu, če seveda uspemo vzdrževati zadostno motivacijo in redno vadimo. Če je med glavnimi prednostmi fitnesa ravno fitnes oprema, lahko doma pričakujemo povsem primerljivo izkušnjo – navsezadnje so nam na voljo enake naprave in pripomočki, če se želimo res dobro opremiti. Priporoča se seveda predvsem vsestranska oprema, ki jo lahko uporabimo za raznovrstne vaje. Običajno se pri opremljanju domačega fitnesa izogibamo naprednim napravam, ki služijo specifični vadbi, še vedno pa imamo na voljo tudi takšno opremo. Ker je fitnes oprema na voljo v široki ponudbi, lahko vsak svoj domači fitnes opremi tako, da bo ustrezal njegovim potrebam in željam pri čemer vam bodo z veseljem pomagali strokovnjaki iz Hervisa.

Vsestranska oprema Puma

Med znamkami, ki jih rekreativni športniki poznajo, cenijo in zelo radi uporabljajo, gotovo izstopa Puma. Ta prepriča predvsem s širokim naborom uporabne opreme, ki jo uporabljamo pri vseh mogočih aktivnostih, pa tudi v prostem času. Ravno zato je ta znamka tako priljubljena in jo pogosto zasledimo tudi na mestnih ulicah, čeprav se najbolje znajde na športnih igriščih in v naravi. Vsekakor se splača prebrskati ponudbo in najti kose, ki bodo kot nalašč za aktivnosti, ki jih načrtujemo. Glede na to, da Puma nudi celo vrsto kakovostne športne opreme, bomo v ponudbi gotovo našli nekaj zase. Največ izbire bo na področju oblačil in obutve, to pa nikakor ni vse, kar nudi ta priznani nemški proizvajalec. Prav tako privlačna je njihova ponudba preostale športne opreme, med katero najdemo tudi zelo specializirane pripomočke za posamezne športe, pri katerih je takšna oprema nujno potrebna ali zelo dobrodošla. To so recimo žoge, rokavice, ščitniki in podobne zadeve, pa še kaj bi našli v širni ponudbi znamke Puma. Gre torej res za vsestransko opremo, ki bo prepričala širok krog ljubiteljskih športnikov.

puma

Visoka kakovost znamke Puma

Seveda pa ne moremo računati le na to, da bodo na voljo kosi, ki svojimi funkcionalnostmi odgovarjajo potrebam pri določenem športu. Puma gole funkcionalnosti dopolnjuje z dobrodošlimi odlikami, predvsem pa s splošno kakovostjo, ki je značilna za vse njihove izdelke. Ob nakupu izdelkov Puma smo lahko prepričani, da bomo deležni izvrstne izkušnje in prejeli uporaben izdelek, ki bo svoje delo brez težav opravljal dolgo vrsto let. Tako bomo dosegli kar najboljši izkoristek glede na ceno opreme – Puma slovi po dostopnih cenah in odlični izkušnji, s tem lahko brez težav zagotovi popolno zadovoljstvo svojih uporabnikov. Vsekakor je pametno pri nakupovanju športne opreme pokukati v ponudbo te znamke in se opremiti z izdelki, ki zagotavljajo dolgoročno zadovoljstvo.

Kompresijske nogavice za šport in prosti čas

Tako pri športnih kot pri prostočasnih dejavnostih potrebujemo opremo, s katero se bomo pri svojem početju počutili kar se da udobno in prijetno. Športi seveda zahtevajo tudi nekatere dodatne rekvizite, brez katerih se tem aktivnostim sploh ne moremo posvečati. Se pa obe področji v nekaterih primerih tudi prekrivata – v obeh primerih recimo potrebujemo nogavice, če ne mislimo ravno na kakšno plavanje ali odbojko na mivki. Pri športu radi uporabljamo kompresijske nogavice, ki ponujajo nekatere koristne učinke, pri pregledu teh pa ugotovimo, da so ti povsem dobrodošli tudi pri prostočasni uporabi. Tako so kompresijske nogavice priljubljena izbira tudi tistih, ki svoje dneve večinoma preživljajo doma, morda se podajo le na kak pohod ali izlet s kolesom. V vsakem primeru je namreč pametno poskrbeti za dobro cirkulacijo, prav tako si lahko obetamo nekaterih drugih koristi, ki jih ponujajo kompresijske nogavice. A na drugi strani je treba omeniti, da takšne nogavice vseeno niso primerne za povsem splošno rabo – najbolje se obnesejo pri dinamičnih fizičnih aktivnostih, medtem ko v nekaterih primerih ne ponujajo dobrega učinka.

kompresijske nogavice

Kako delujejo kompresijske nogavice?

Morda si ne bi mislili, da imajo nogavice lahko velik vpliv na počutje in delovanje telesa pri športni aktivnosti, a kompresijske nogavice vsekakor potrjujejo, da temu ni tako. Delujejo tako, da z različnimi pritiski na telo spodbujajo prekrvavitev mišic, najboljši učinek pa pri tem dosegajo s precej zapletenimi sistemi, ki ustvarijo optimalne obremenitve za učinkovito prekrvavitev. Kaj to pomeni v praksi? Kompresijske nogavice izboljšajo vzdržljivost in moč mišic, kar je posebej očitno pri vzdržljivostnih športih in kakšnih dolgotrajnih obremenitvah. Lahko pa jih uporabljamo tudi za regeneracijo ali pri kakšnih manj zahtevnih rekreativnih dejavnostih, v nekaterih primerih celo v prostem času. Na srečo so kompresijske nogavice zelo udobne in prijetne, pa tudi dokaj poceni, tako da jih lahko preizkusi prav vsak.

Z gibanjem do vitkega telesa

Shujšamo lahko na dva načina – z omejitvijo vnosa energije v telo ali s povečanjem porabe energije. V vsakem primeru je treba telo spodbuditi, da začne porabljati energijo, ki je shranjena v maščobnih oblogah, torej je treba ustvariti kalorični primanjkljaj. Lahko manj jemo ali pa se več gibamo, večinoma pa se seveda za učinkovito in zdravo hujšanje poslužujemo obeh metod. Najbolj učinkovite bodo vaje za hujšanje v kombinaciji z zdravo in uravnoteženo prehrano, ki ustvarja ustrezen kalorični primanjkljaj. Redno gibanje poskrbi za dodatno porabo energije, tako da telesa ne poganja le energija, ki jo sproti vnašamo s hrano, temveč mora porabljati tudi energijo, ki je na zalogi. To vodi v uspešno izgubo kilogramov, naposled pa do vitkega in zdravega telesa.

Vaje za hujšanje

Vaje za hujšanje

K hujšanju pripomore vsako gibanje, saj telo potrebuje energijo za vsako fizično (in mentalno) dejavnost. Za začetek se torej ni treba obremenjevati s tem, katere vaje za hujšanje so najbolj učinkovite. To posebej velja za tiste, ki imajo veliko odvečnih kilogramov in želijo začeti postopoma izgubljati težo. Dovolj je, da se vsak dan odpravimo na sprehod in da se vsake toliko tudi doma ali v službi malo razgibamo. Posebne vaje za hujšanje niso potrebne, le da telo giba in porablja energijo.

Kasneje je specifičen trening vsekakor lahko koristen, še posebej za tiste, ki nimajo več le namena izgubiti kilograme, temveč ciljajo na vitko in izklesano telo. V tem primeru bo smiselno v shujševalni režim uvesti nekatere vaje, ki krepijo mišice in oblikujejo telo. Te vaje pripomorejo k hujšanju le toliko, kolikor s porabo energije ustvarijo kalorični primanjkljaj, vendar lahko močno spremenijo podobo telesa in poudarijo učinke hujšanja. Najprej je treba izgubiti maščobne obloge, potem pa se bodo hitro pokazale mišice, ki jih razvijamo s temi vajami. Z rednim in postopnim treningom je možno dodati piko na i splošnemu hujšanju. Preizkusite vaje, ki jih najdete na lineasnella.si.

Kako hitro hujšanje še pride v poštev?

Pogosto se zgodi, da moramo v relativno kratkem času močno shujšati. Predvsem se to pripeti v mesecih pred poroko, pred maturantskim plesom, morda pa kar vsako leto pred poletnim odhodom na morje. V tem času je hitro hujšanje nadvse priljubljeno, pravzaprav gre za edino opcijo, saj časa preprosto ni. A seveda obstajajo omejitve – v tednu dni ni mogoče izgubiti 10 kilogramov, ne glede na to, kaj obljubljajo razne shujševalne kure in naprave za hujšanje, ki se prodajajo v mamljivih oglasih. Pri hujšanju je marsikaj prelepo, da bi bilo resnično, to pa velja predvsem o obljubah pri hitrem hujšanju.

Hujšanje naj bo zdravo.

Znanost hitrega hujšanja

Za hujšanje mora telo porabiti energijo, ki v zalogah dodaja kilograme. En kilogram telesne teže shranjuje približno 7700 kcal energije, to seveda velja za odvečno telesno težo, ne za kilograme, ki jih predstavljajo kosti, organi in druge nepogrešljive komponente telesa. Da bi torej izgubili en kilogram, mora telo porabiti 7700 kcal energije. Poraba odraslega človeka je v enem dnevu okoli 2000 kcal, torej bi kilogram telesne teže izgubili v štirih dneh. Takšno hitro hujšanje pa obstaja le v abstraktnem svetu številk, v praksi moramo prišteti še vnos energije, ki jo dobimo s hrano, upoštevati pa moramo tudi omejitve, ki jih telo postavlja pri ekstremnem kaloričnem primanjkljaju.

Za varno in zdravo hujšanje se priporoča primanjkljaj okoli 500 kcal dnevno, torej bi za en kilogram potrebovali približno dva tedna hujšanja. Je to dovolj hitro hujšanje? Vsekakor gre za najbolj zdravo in uspešno hujšanje. Pri večjem primanjkljaju se namreč pojavijo težave. Čeprav se morda zdi mamljivo, da bi štiri dni stradali in izgubili cel kilogram odvečne telesne teže, se to ne bo zgodilo – ob pretiranem primanjkljaju bo telo obrambno reagiralo, shranilo energijske zaloge in upočasnilo svoje delovanje. Namesto izgube telesne teže se bodo zaloge kopičile, nekaj izgub bo le pri mišični masi. Kliknite na stran lineasnella.si , ter si preberite več o zdravi prehrani ter hujšanju.

Masažni valj je vedno dobro imeti pri sebi

Na področju najrazličnejših športnih dejavnosti so za njihovo pravilno in kakovostno izvajanje pomembni tudi številni pripomočki, ki jih je vedno dobro imeti pri roki. Pri sami vadbi in regeneraciji si lahko pomagamo z različnimi pripomočki za telovadbo ali fizioterapijo. Pogosto so takšnih izdelki narejeni iz trde pene ali mehke plastike.

 

Včasih je za večino takih pripomočkov veljalo, da so bili izjemno dragi, danes pa jih tudi zaradi velike konkurence na trgu lahko dobimo po zelo ugodni ceni in jih zato brez izgovorov uporabljamo. Med takimi zelo priljubljenimi pripomočki je tudi prav poseben valj, ki ga imenujemo masažni valj iz pene.

 

Valj, ki se lahko uporablja po prav vsaki športni dejavnosti

 

Masažni valj iz pene je torej izjemno koristen pripomoček v vsaki športni dejavnosti, ki se najpogosteje uporablja po vsaki vadbi. Z njim si po vadbi pomagamo na zelo kakovosten način raztegniti in tudi omiliti določene predele, kjer nas kaj posebej boli.

 

Bolečina bo zaradi uporabe tovrstnega valja veliko manjša. Lahko torej rečemo, da je masažni valj tudi kot neke vrste dobrega nadomestila za fizioterapevta ali druge podobne osebe, ki nam pomagajo pri raztezanju našega telesa.

 

Na trgu je veliko vrst masažnih valjev

 

Če se bomo tudi sami lotili nakupovanja masažnega valja, pa bomo kaj hitro ugotovili, da se na trgu ne pojavlja samo ena in edina oblika ter vrsta masažnega valja. Valj za masažo bomo na prodajnih policah lahko videli v najštevilčnejših različicah, ki jim kar ne bo konca.

Če se sami ne bomo znali odločiti za pravega, moramo za pomoč prositi strokovnjake oziroma trgovce, ki nam bodo zagotovo znali tudi pravilno ter povsem hitro svetovati pri tovrstnem nakupu. Če bomo nakup opravili v spletni trgovini, kjer se masažni valj prodaja po najbolj ugodni ceni, pa ne bomo prihranili samo pri denarju, ampak tudi pri času.

 

 

Center adrenalinskih aktivnosti v Sloveniji

Slovenija je nasploh turistično zelo zanimiva destinacija, posebej pa privlači ljubitelje adrenalinskih aktivnosti. Ti ne bodo zahajali v Ljubljano, temveč se bodo usmerili proti Posočju, kjer so pogoji za adrenalinske dejavnosti v naravi najboljši. Piko na i doda bogata ponudba lokalnih agencij, ki vabi obiskovalce od blizu in daleč. Posoško središče tovrstnih aktivnosti je Bovec, ki poleti živi za takšne vrste turizem, pa tudi pozimi nudi marsikaj.

Najbolj priljubljene storitve

Predvsem za rafting Bovec ponuja odlično izhodišče, zato ni nič čudnega, da je ravno ta dejavnost najbolj priljubljena. Gre za osnovno ponudbo, po kateri je tudi največ povpraševanja. Zakaj je za rafting Bovec idealna lokacija? V prvi vrsti zato, ker kraj leži ob zgornjem toku reke, kjer najdemo nekatere zelo ugodne odseke za spuste v gumijastem čolnu. Pa tudi zato, ker se je ta ponudba tu dobro razvila, kar pomeni, da je za rafting Bovec zelo varna in skorajda samoumevna izbira.

Rafting v Bovcu
Spust z gumijastim čolnom po reki Soči v Bovcu

Priljubljeni so tudi druge vrste spusti po reki ali njenih pritokih. Poleg kajaka in vodnega boba moramo omeniti še soteskanje. Bovec tudi za to dejavnost predstavlja zelo posrečeno izhodišče – v okolici je namreč kar nekaj zanimivih kotičkov, ki jih je vredno raziskati na ta način. Sicer za soteskanje Bovec ne koristi reke Soče, ki je preširoka in preveč pretočna, so pa za to dejavnost kot nalašč številni pritoki, ki so našli svojo pot skozi ozke struge in globoka korita. Spet pa je tudi za soteskanje Bovec dobra izbira predvsem zato, ker se je oblikovala bogata ponudba in najdemo veliko zanesljivih vodnikov.

Tisti, ki na tleh ali na vodi preprosto ne morejo zadostiti svojim adrenalinskim težnjam, se bodo morda podali v zrak. Bovec nudi obilo priložnosti za takšne podvige – lokalno letališče ponuja panoramske in akrobatske lete, pa tudi skoke s padalom, za katere so sicer primerna tudi nekatera okoliška vzletišča.

Katera otroška kolesarska oprema je najboljša za nakup?

Zaradi različnih potreb, ki jih ljudje imamo, ko se odpravimo kolesarit, je težko splošno odgovoriti na vprašanje, kakšna kolesarska oprema je najbolj primerna za nakup. To pa gre tako za odrasle kot tudi za otroke. Ko se namreč odpravimo v nakup nečesa takega, kot je kolesarska oprema, si moramo najprej zastaviti nekaj vprašanj.

Sama kolesarska oprema za otroke pa je morda za odtenek lažja za izbrati. Kot vemo, otroci niso tako zahtevni kot znamo biti odrasli.

Zanje je najbolj pomembna kolesarska oprema kolo, vse ostalo z njihovega vidika ni pomembno. Ker pa je naša starševska naloga, da za otroke dobro poskrbimo, jim je vsekakor dobro, da kolesarska oprema vsebuje še kaj več kot le samo kolo.

Kaj zajema kolesarska oprema za otroke in kako le-to izbrati?

Ko karkoli kupujemo za otroke, moramo v mislih vedno imeti njihovo starost, navdušenje in seveda varnost. Njihova starost narekuje, da se bo vsa kolesarska oprema, ki jim jo bomo kupili, lepo prilegala njihovi velikosti glede na to, koliko so stari.

čelada je kolesarska oprema za odrasle

Namreč, nič ni hujšega za otroka, če ga spravimo v zadrego, ko jim kupimo ali premajhno kolo ali pa čisto preveliko čelado, ki ima po možnosti na sebi še take vzorce, ki jim niso všeč. Ravno tako pa moramo paziti, da je kolesarska oprema za dekleta svetlejših barv, za dečke pa temnejših. Iz starostnih razlogov in tudi od varnostnih pa je odvisno, ali kupujemo otroku prvo kolo. Če mu, potemtakem moramo zraven kupiti še pomožna kolesca.

Za varnost pa moramo jasno poskrbeti tudi s čelado. Vsi vemo, kako hitro otroci padajo že med samim tekom ali pa hojo, kaj šele ko gre za vožnjo s kolesom. To so nekako osnovne stvari, ki jih je dobro vedeti, ko kupujemo otroško kolesarsko opremo. Za vse druge dodatke pa nam po navadi povedo otroci sami, ko so že malce starejši.