Arhivi Kategorije: Športna oprema

Ugodni ženski športni copati priznanih blagovnih znamk

Ženski športni copati so vse bolj zaželeni kos obutve. Najverjetneje ste tudi sami na ulicah ali pa kje drugje opazili, da predstavnice nežnejšega spola že kar nekaj časa zelo rade kombinirajo tudi elegantnejše kose oblačil s športno zasnovanimi čevlji. In takšna kombinacija pravzaprav prinaša vrsto prednosti. Uporabnica je videti veliko bolj mladostna, ne nazadnje se po ulici ali pa kje drugje sprehaja veliko udobneje.

Zagotovo pa ni vseeno, za kakšne vrste športnih copat se ženska odloči. V prvi vrsti je najpomembneje, da določi namen uporabe, nato pa seveda tudi, da si izbere točno velikost. Ne nazadnje pa je vse pomembneje tudi to, kako so ženski športni copati videti navzven.

Ženski copati za profesionalno ali rekreativno rabo

Na trgu so vam na voljo tudi takšni športni copati za ženske, ki so posebej zasnovani za določeno vrsto aktivnosti, na primer za tek, tenis, pohodništvo. V tem primeru mora biti uporabnica pri izbiri še toliko bolj zahtevna. Po drugi strani pa so vam na voljo tudi takšni copati, ki se uporabljajo za vsakodnevne dejavnosti. Tudi v tem primeru je obvezno, da si izbere pravo velikost, zasnovo pa tudi izgled copat.

Ženski copati, ki so namenjeni profesionalni rabi, so praviloma dražji. Je pa vsekakor cena odvisna tudi od tega, za katerega proizvajalca oziroma blagovno znamko se kupec odloči. Splača se mu posegati po priznanih blagovnih znamkah, ki ves čas skrbijo za to, da na trg postavljajo še izboljšane različice obuval. Po drugi strani pa lahko kakovostne športne copate za vsakodnevne namene dobite po zelo sprejemljivih cenah, čeprav je na njih zapisano ime uveljavljenega proizvajalca. Še posebej ugodna izbira vas čaka v spletni prodajalni.

Športni copati za ženske s privlačnimi potiski

Omenili smo, da je vsekakor pomembno tudi to, da so ženski športni copati ne samo udobni in kakovostni, temveč tudi kar se da privlačnega videza. Še posebej zanimiv videz dajejo copati s pisanimi potiski. Na voljo so v številnih različicah, med katerimi boste tudi sami zagotovo našli ustrezen par.

Veliko žensk pa najraje prisega na povsem enobarvne športne copate, saj jih posledično lahko veliko preprosteje kombinirajo z oblačili in drugimi modnimi dodatki. Ne nazadnje lahko zelo elegantno izgledajo na primer ženski športni copati v črni ali pa beli barvi.

Obutev Adidas je priljubljena pri vseh generacijah

Pri izbiri obutve ste praviloma pozorni na kar  nekaj dejavnikov. V prvi vrsti pa je seveda najpomembneje, za katero vrsto obutve se odločate. Nič manj za marsikoga med vami pa ni pomemben tudi sam proizvajalec oziroma blagovna znamka obutve. Obutev Adidas je na primer ena od najbolj priljubljenih. Zanjo se odločajo tako ženske kot moški in to ne glede na svoja leta.

Adidasova obutev vam je na voljo v dobro založenih prodajalnah, ki so posebej specializirane za obutev. V takšnih prodajalnah so vam praviloma na voljo čevlji najrazličnejših proizvajalcev. Cena obutve pa je v veliki meri odvisna tudi od njih.

Ugodna ponudba Adidasovih izdelkov

Obutev Adidas je na trgu označena kot visokokakovostna, posledično za Adidas čevlje lahko plačate kar nekaj denarja, a se vam to vsekakor splača. Po drugi strani pa lahko Adidas čevlje najdete tudi po cenovno dostopnejših cenah. Na voljo so različne akcijske ponudbe, na katere se splača počakati.

Adidasova oprema vam je po cenovno dostopnejši ponudbi na voljo tudi v spletnih prodajalnah, kjer je nakupovanje še preprosteje.

Obutev Adidas je priljubljena pri vseh generacijah

Novi modeli Adidasovih copat

Obutev Adidas je namenjena tako rekreativnim kot profesionalnim športnikom. Nekatere vrste obutve Adidas pa so zasnovane tudi tako, da je obutev primerna tudi za slavnostne dogodke in ne samo za športna udejstvovanja.

Svetovno uveljavljena blagovna znamka z izjemno zanimivo zgodovino na prodajne police ves čas postavlja nove modele. Strastni kupci obutve Adidas neredko komaj čaka, da se na trgu pojavi kaj novega, bolj inovativnega in še modernejšega. Adidasovim novostim ne nazadnje lahko sledite tudi s pomočjo spleta.

Vsestranska oprema Puma

Med znamkami, ki jih rekreativni športniki poznajo, cenijo in zelo radi uporabljajo, gotovo izstopa Puma. Ta prepriča predvsem s širokim naborom uporabne opreme, ki jo uporabljamo pri vseh mogočih aktivnostih, pa tudi v prostem času. Ravno zato je ta znamka tako priljubljena in jo pogosto zasledimo tudi na mestnih ulicah, čeprav se najbolje znajde na športnih igriščih in v naravi. Vsekakor se splača prebrskati ponudbo in najti kose, ki bodo kot nalašč za aktivnosti, ki jih načrtujemo. Glede na to, da Puma nudi celo vrsto kakovostne športne opreme, bomo v ponudbi gotovo našli nekaj zase. Največ izbire bo na področju oblačil in obutve, to pa nikakor ni vse, kar nudi ta priznani nemški proizvajalec. Prav tako privlačna je njihova ponudba preostale športne opreme, med katero najdemo tudi zelo specializirane pripomočke za posamezne športe, pri katerih je takšna oprema nujno potrebna ali zelo dobrodošla. To so recimo žoge, rokavice, ščitniki in podobne zadeve, pa še kaj bi našli v širni ponudbi znamke Puma. Gre torej res za vsestransko opremo, ki bo prepričala širok krog ljubiteljskih športnikov.

puma

Visoka kakovost znamke Puma

Seveda pa ne moremo računati le na to, da bodo na voljo kosi, ki svojimi funkcionalnostmi odgovarjajo potrebam pri določenem športu. Puma gole funkcionalnosti dopolnjuje z dobrodošlimi odlikami, predvsem pa s splošno kakovostjo, ki je značilna za vse njihove izdelke. Ob nakupu izdelkov Puma smo lahko prepričani, da bomo deležni izvrstne izkušnje in prejeli uporaben izdelek, ki bo svoje delo brez težav opravljal dolgo vrsto let. Tako bomo dosegli kar najboljši izkoristek glede na ceno opreme – Puma slovi po dostopnih cenah in odlični izkušnji, s tem lahko brez težav zagotovi popolno zadovoljstvo svojih uporabnikov. Vsekakor je pametno pri nakupovanju športne opreme pokukati v ponudbo te znamke in se opremiti z izdelki, ki zagotavljajo dolgoročno zadovoljstvo.

Ali potrebujem kompresijske nogavice?

Pri praktično vseh telesnih aktivnostih prihaja do različnih obremenitev, ki imajo določene posledice za telo. Ne moremo se jim izogniti, pravzaprav so pogosto celo zaželene, saj se na ta način telo krepi in utrjuje. A vseeno bi radi ublažili tiste obremenitve, ki nimajo takšne vloge, in na ta način nekoliko olajšali zahtevne aktivnosti. Tu pridejo v poštev tudi kompresijske nogavice, na katere prisegajo mnogi tekači in kolesarji, predvsem vzdržljivostni športniki in rekreativci. Pri daljšem trajanju aktivnosti se obremenitve zelo poznajo, utrujenost postane izrazita, razliko pa lahko naredijo tudi na videz drobni dejavniki. Kompresijske nogavice imajo to nalogo, da spodbujajo optimalen pretok krvi in pri vzdržljivostnih preizkušnjah ohranjajo noge kar se da sveže in pripravljene na nove obremenitve. Prav tako je spodbujen krvni pretok koristen za druge dele telesa, ki prejemajo preko krvi nujna hranila za delovanje. Kompresijske nogavice bodo torej koristne, a ne za vsakogar. Pri krajših aktivnostih njihove prednosti ne pridejo do izraza, prav tako jih praviloma ne uporabljamo pri treningu. Morda prepoznamo kakšno drugo prednost, so recimo nekoliko toplejše in udobnejše, a kompresijska funkcija pri takšnih aktivnostih ne pride v poštev. Vseeno kompresijske nogavice včasih videvamo tudi pri rekreativcih, ki se ne ukvarjajo s posebej zahtevnimi aktivnostmi.

Kompresijske nogavice

Katere kompresijske nogavice izbrati?

Za kar najboljši učinek je treba seveda izbrati prave kompresijske nogavice, kar bo morda precej zahtevna naloga. Nogavice se namreč med seboj razlikujejo, in to ne le po številki. Treba je najti tiste, ki so dovolj udobne, a hkrati zagotavljajo učinkovito kompresijo. Pametno je, da jih dodobra preizkusimo, saj lahko le tako ugotovimo, če nam odgovarjajo. Seveda pa je vedno smiselno izbrati kompresijske nogavice priznanega proizvajalca, da se zanesemo na njihovo kakovost. Ker o končnem učinku odločajo detajli, gotovo ni pametno sklepati kakšnih kompromisov in pretirano varčevati pri nakupu. Vabimo vas, da si več preberete na spletni strani www.tomassport2.si.

Kompresijske nogavice za šport in prosti čas

Tako pri športnih kot pri prostočasnih dejavnostih potrebujemo opremo, s katero se bomo pri svojem početju počutili kar se da udobno in prijetno. Športi seveda zahtevajo tudi nekatere dodatne rekvizite, brez katerih se tem aktivnostim sploh ne moremo posvečati. Se pa obe področji v nekaterih primerih tudi prekrivata – v obeh primerih recimo potrebujemo nogavice, če ne mislimo ravno na kakšno plavanje ali odbojko na mivki. Pri športu radi uporabljamo kompresijske nogavice, ki ponujajo nekatere koristne učinke, pri pregledu teh pa ugotovimo, da so ti povsem dobrodošli tudi pri prostočasni uporabi. Tako so kompresijske nogavice priljubljena izbira tudi tistih, ki svoje dneve večinoma preživljajo doma, morda se podajo le na kak pohod ali izlet s kolesom. V vsakem primeru je namreč pametno poskrbeti za dobro cirkulacijo, prav tako si lahko obetamo nekaterih drugih koristi, ki jih ponujajo kompresijske nogavice. A na drugi strani je treba omeniti, da takšne nogavice vseeno niso primerne za povsem splošno rabo – najbolje se obnesejo pri dinamičnih fizičnih aktivnostih, medtem ko v nekaterih primerih ne ponujajo dobrega učinka.

kompresijske nogavice

Kako delujejo kompresijske nogavice?

Morda si ne bi mislili, da imajo nogavice lahko velik vpliv na počutje in delovanje telesa pri športni aktivnosti, a kompresijske nogavice vsekakor potrjujejo, da temu ni tako. Delujejo tako, da z različnimi pritiski na telo spodbujajo prekrvavitev mišic, najboljši učinek pa pri tem dosegajo s precej zapletenimi sistemi, ki ustvarijo optimalne obremenitve za učinkovito prekrvavitev. Kaj to pomeni v praksi? Kompresijske nogavice izboljšajo vzdržljivost in moč mišic, kar je posebej očitno pri vzdržljivostnih športih in kakšnih dolgotrajnih obremenitvah. Lahko pa jih uporabljamo tudi za regeneracijo ali pri kakšnih manj zahtevnih rekreativnih dejavnostih, v nekaterih primerih celo v prostem času. Na srečo so kompresijske nogavice zelo udobne in prijetne, pa tudi dokaj poceni, tako da jih lahko preizkusi prav vsak.

Deska in veslo za sup

Supanje postaja vse bolj priljubljena obmorska aktivnost. Pravzaprav gre za pravi poletni hit zadnjih let, in to ne le ob morju, temveč tudi na jezerih in rekah, pravzaprav povsod, kjer lahko najdemo dovolj mirno vodno gladino. Seveda pa supanje ni možno brez prave opreme – potrebovali bomo vsaj desko in veslo za sup, poleg tega pa bo prav prišla tudi določena dodatna oprema. V vsakem primeru je treba poskrbeti za to, da se opremimo z zadostno zbirko opreme za varno in brezskrbno zabavo na napihljivi deski. Desko in veslo za sup običajno kupimo v kompletu, lahko pa vse kose izbiramo tudi posamezno ali kasneje nadgradimo. Ponudba je dovolj pestra, da bodo tudi zahtevnejši kupci prišli na svoj račun, saj je možno desko in veslo za sup najti v ponudbi mnogih večjih trgovcev s športno opremo, na voljo pa so tudi specializirane trgovine, ki imajo praviloma še več izbire v tem segmentu. Pomembno je le to, da izberemo pravo opremo, saj se lahko hitro uštejemo – predvsem je pametno izbrati kakovosten komplet iz srednjega ali višjega cenovnega razreda.

veslo za sup

Ne pozabimo na veslo za sup

Veslo za sup se pogosto kar nekoliko zanemarja, vso pozornost pa namenjamo deski. Seveda je deska ključni kos opreme, brez katerega supanja ni, a enako velja tudi za veslo. Morda bi se zdelo, da lahko za veslanje na napihljivi deski uporabimo kar katerokoli veslo, morda kar kak doma izdelan nadomestek. A kakovostno veslo za sup gotovo naredi veliko razliko. Ta vesla so nekoliko daljša, da omogočajo stoječe veslanje, poleg tega so oblikovana tako, da kar se da učinkovito prenesejo silo veslanja in uspešno poganjajo desko po vodni gladini. Tako je lahko tudi veslo za sup zelo napredno in dovršeno – razlike so tudi pri sestavi, vesla so lahko aluminijasta, karbonska, iz steklenih vlaken …

Masažni valj je vedno dobro imeti pri sebi

Na področju najrazličnejših športnih dejavnosti so za njihovo pravilno in kakovostno izvajanje pomembni tudi številni pripomočki, ki jih je vedno dobro imeti pri roki. Pri sami vadbi in regeneraciji si lahko pomagamo z različnimi pripomočki za telovadbo ali fizioterapijo. Pogosto so takšnih izdelki narejeni iz trde pene ali mehke plastike.

 

Včasih je za večino takih pripomočkov veljalo, da so bili izjemno dragi, danes pa jih tudi zaradi velike konkurence na trgu lahko dobimo po zelo ugodni ceni in jih zato brez izgovorov uporabljamo. Med takimi zelo priljubljenimi pripomočki je tudi prav poseben valj, ki ga imenujemo masažni valj iz pene.

 

Valj, ki se lahko uporablja po prav vsaki športni dejavnosti

 

Masažni valj iz pene je torej izjemno koristen pripomoček v vsaki športni dejavnosti, ki se najpogosteje uporablja po vsaki vadbi. Z njim si po vadbi pomagamo na zelo kakovosten način raztegniti in tudi omiliti določene predele, kjer nas kaj posebej boli.

 

Bolečina bo zaradi uporabe tovrstnega valja veliko manjša. Lahko torej rečemo, da je masažni valj tudi kot neke vrste dobrega nadomestila za fizioterapevta ali druge podobne osebe, ki nam pomagajo pri raztezanju našega telesa.

 

Na trgu je veliko vrst masažnih valjev

 

Če se bomo tudi sami lotili nakupovanja masažnega valja, pa bomo kaj hitro ugotovili, da se na trgu ne pojavlja samo ena in edina oblika ter vrsta masažnega valja. Valj za masažo bomo na prodajnih policah lahko videli v najštevilčnejših različicah, ki jim kar ne bo konca.

Če se sami ne bomo znali odločiti za pravega, moramo za pomoč prositi strokovnjake oziroma trgovce, ki nam bodo zagotovo znali tudi pravilno ter povsem hitro svetovati pri tovrstnem nakupu. Če bomo nakup opravili v spletni trgovini, kjer se masažni valj prodaja po najbolj ugodni ceni, pa ne bomo prihranili samo pri denarju, ampak tudi pri času.