Slovenija je nasploh turistično zelo zanimiva destinacija, posebej pa privlači ljubitelje adrenalinskih aktivnosti. Ti ne bodo zahajali v Ljubljano, temveč se bodo usmerili proti Posočju, kjer so pogoji za adrenalinske dejavnosti v naravi najboljši. Piko na i doda bogata ponudba lokalnih agencij, ki vabi obiskovalce od blizu in daleč. Posoško središče tovrstnih aktivnosti je Bovec, ki poleti živi za takšne vrste turizem, pa tudi pozimi nudi marsikaj.

Najbolj priljubljene storitve

Predvsem za rafting Bovec ponuja odlično izhodišče, zato ni nič čudnega, da je ravno ta dejavnost najbolj priljubljena. Gre za osnovno ponudbo, po kateri je tudi največ povpraševanja. Zakaj je za rafting Bovec idealna lokacija? V prvi vrsti zato, ker kraj leži ob zgornjem toku reke, kjer najdemo nekatere zelo ugodne odseke za spuste v gumijastem čolnu. Pa tudi zato, ker se je ta ponudba tu dobro razvila, kar pomeni, da je za rafting Bovec zelo varna in skorajda samoumevna izbira.

Rafting v Bovcu

Spust z gumijastim čolnom po reki Soči v Bovcu

Priljubljeni so tudi druge vrste spusti po reki ali njenih pritokih. Poleg kajaka in vodnega boba moramo omeniti še soteskanje. Bovec tudi za to dejavnost predstavlja zelo posrečeno izhodišče – v okolici je namreč kar nekaj zanimivih kotičkov, ki jih je vredno raziskati na ta način. Sicer za soteskanje Bovec ne koristi reke Soče, ki je preširoka in preveč pretočna, so pa za to dejavnost kot nalašč številni pritoki, ki so našli svojo pot skozi ozke struge in globoka korita. Spet pa je tudi za soteskanje Bovec dobra izbira predvsem zato, ker se je oblikovala bogata ponudba in najdemo veliko zanesljivih vodnikov.

Tisti, ki na tleh ali na vodi preprosto ne morejo zadostiti svojim adrenalinskim težnjam, se bodo morda podali v zrak. Bovec nudi obilo priložnosti za takšne podvige – lokalno letališče ponuja panoramske in akrobatske lete, pa tudi skoke s padalom, za katere so sicer primerna tudi nekatera okoliška vzletišča.