Iskalni marketing je lahko zelo uspešen , če se v aktivnost vključi oglaševanje. Od najstarejših časov do danes je oglaševanje aktivnost, ki motivira kupce pri nakupu blaga ali storitev. Oglaševanje se je od najstarejših časov do danes zelo spremenilo. V začetku je bilo oglaševanje zelo enostavno in primitivno. Postopoma je postalo vedno bolj izpopolnjeno in napredno. Spletno oglaševanje je najnovejši način oglaševanja.

Zanimivo je postalo z napredkom in razširjenostjo spleta. Danes je splet prisoten na vsakem koraku. Oglaševanje se zaveda, da je vsaka naprava, ki omogoča uporabo spleta, že primerno mesto za oglaševalsko aktivnost. Posledično si želi oglaševanje ponuditi čim več uporabnikom spleta. Iskalni marketing omogoča dostopnost uporabnikov do točno določenih spletnih strani. Pri uporabi spleta se uporabniki poslužujejo različnih načinov dostopa do spletnih strani. Načini uporabe so med seboj različni. Praktično jih je toliko kolikor je uporabnikov spleta. Vseeno je moč določiti nekaj skupin. Nekateri uporabniki dostopajo do omejenega števila spletnih strani. To omejeno število spletnih strani je redko preseženo. Iskalni marketing tu največkrat nima posebnih možnosti za uspeh. Ker takšni uporabniki velikokrat uporabljajo orodja, ki iskalnike praktično zanemarjajo, je optimizacija nesmiselna. Ljudje, ki na tak način dostopajo do spletnih strani se iskalnikov redko poslužujejo. Iskalni marketing je lahko bolj uspešna pri uporabnikih, ki ne dostopajo zgolj do ozkega števila spletnih strani, ampak velikokrat delajo raziskavo in iščejo nove, neznane spletne strani.

Dnevno se taki uporabniki zanimajo za mnoge stvari v poklicnem, zasebnem ali prostočasnem življenju. Iskalni marketing ima tu več možnosti za uspeh. Mnoge stvari, ki jih taki uporabniki iščejo, se najdejo preko iskalnikov. Uporabniki v primeru iskanja vtipkajo ključne besede. Slednje na kratko opisujejo tisto, kar uporabniki iščejo na spletu. Ponujeni rezultati so lahko posledica aktivnosti, ki jo je izvedel iskalni marketing. Iskalni marketing je aktivnost, kateri lahko koristi oglaševanje pri doseganju zastavljenih ciljev s strani naročnikov.

http://www.red-orbit.si/