Pnevmatike oziroma gume so eden pomembnejših delov vsakega prevoznega sredstva (avtomobila, tovornjaka, motorja, tudi kolesa). Brez gum, bi bila vožnja (skoraj da) nemogoča. Vendar to, da omogočajo vožnjo pa ni edina naloga gum. Poleg tega morajo nuditi tudi dober stik s podlago v vseh okoliščinah in prenašati vzdolžnih in prečnih sil, ob tem pa je guma izpostavljena številnim obremenitvam:
– prenašanje teže vozila
– spreminjanje smeri vožnje
– prenos pogonskih in zaviralnih sil na vozišče
– absorbiranje neravnin vozne površine

Poznamo tri vrste gum: letne gume, zimske gume in celoletne oziroma letno-zimske gume. Za katere letne čase se gume uporabljajo, pa nam pove že njihovo ime. Letne gume se uporabljajo nekje od sredine marca pa do sredine novembra, odvisno od vremenskih razmer. Če je na cestišču led in sneg bomo definitivno potrebovali zimske gume. Letne gume so narejene bolj za vroče in pa mokre podlage, saj imajo tudi takšen profil, da izpodrivajo vodo s cestišča. Če se odločate za nakup letnih gum morate biti pozorni predvsem na:
– starost gume (saj s časom guma postane slaba in nekvalitetna)
– velikost gume
– če se odločimo za nakup rabljene gume, moramo biti pozorni predvsem na njeno obrabo
– na hitrostni razred

Ker pa dandanes obstaja veliko proizvajalcev gum, velikokrat ne vemo za katero blagovno znamko naj se odločimo. Blagovne znamke, ki so priznane imajo tudi visoke cene gum. Zato pa vam priporočam nakup gum Goodrich, ki čeprav ni tako priznana blagovna znamka, izdeluje kvalitetne gume pa še cena ni visoka. Podjetje Goodrich izdeluje tako zimske kot tudi letne gume. Gume Goodrich vam nudijo varno in udobno vožnjo v vseh letnih časih. Gume Goodrich lahko kupite tudi preko interneta, kjer je cena še dodatno znižana, poleg tega pa imate še veliko večjo izbiro gum. Podjetje Goodrich izdeluje gume predvsem za osebna vozila, lahko pa se najdejo tudi za terenska vozila.