Zaradi različnih potreb, ki jih ljudje imamo, ko se odpravimo kolesarit, je težko splošno odgovoriti na vprašanje, kakšna kolesarska oprema je najbolj primerna za nakup. To pa gre tako za odrasle kot tudi za otroke. Ko se namreč odpravimo v nakup nečesa takega, kot je kolesarska oprema, si moramo najprej zastaviti nekaj vprašanj.

Sama kolesarska oprema za otroke pa je morda za odtenek lažja za izbrati. Kot vemo, otroci niso tako zahtevni kot znamo biti odrasli.

Zanje je najbolj pomembna kolesarska oprema kolo, vse ostalo z njihovega vidika ni pomembno. Ker pa je naša starševska naloga, da za otroke dobro poskrbimo, jim je vsekakor dobro, da kolesarska oprema vsebuje še kaj več kot le samo kolo.

Kaj zajema kolesarska oprema za otroke in kako le-to izbrati?

Ko karkoli kupujemo za otroke, moramo v mislih vedno imeti njihovo starost, navdušenje in seveda varnost. Njihova starost narekuje, da se bo vsa kolesarska oprema, ki jim jo bomo kupili, lepo prilegala njihovi velikosti glede na to, koliko so stari.

čelada je kolesarska oprema za odrasle

Namreč, nič ni hujšega za otroka, če ga spravimo v zadrego, ko jim kupimo ali premajhno kolo ali pa čisto preveliko čelado, ki ima po možnosti na sebi še take vzorce, ki jim niso všeč. Ravno tako pa moramo paziti, da je kolesarska oprema za dekleta svetlejših barv, za dečke pa temnejših. Iz starostnih razlogov in tudi od varnostnih pa je odvisno, ali kupujemo otroku prvo kolo. Če mu, potemtakem moramo zraven kupiti še pomožna kolesca.

Za varnost pa moramo jasno poskrbeti tudi s čelado. Vsi vemo, kako hitro otroci padajo že med samim tekom ali pa hojo, kaj šele ko gre za vožnjo s kolesom. To so nekako osnovne stvari, ki jih je dobro vedeti, ko kupujemo otroško kolesarsko opremo. Za vse druge dodatke pa nam po navadi povedo otroci sami, ko so že malce starejši.