Fasadni sistemi se med seboj zelo razlikujejo. Zato fasadni sistem, ki ustreza enemu tipu gradnje, ni nujno da bo ustrezal tudi drugemu. Izdelava fasade ni šala, zato jo prepustite strokovnjakom, ki bodo najbolje vedeli, kakšen fasadni sistem, bo ustrezal vašemu tipu gradnje.

Kvalitetna fasada je dandanes zelo pomembna. Visoke cene energentov nas vedno bolj silijo k bolj varčnem stilu življenja. Prav tako podnebne spremembe, ki od nas zahtevajo takojšnje ukrepanje in zmanjševanje virov energentov sta odločilna za to, da se vedno več ljudi odloča za prenovo starih in že dotrajanih fasad. Seveda pa morajo biti na te stvari pozorni tudi tisti z novogradnjami. Zaradi slabe izdelave fasade lahko objekt na različnih mestih izgublja veliko energije.

Za najpogostejši način gradnje, tj. opečna gradnja, lahko uporabljamo tako rekoč skoraj vse fasadne sisteme. Čeprav so v novejšem času naredili kar velik napredek pri izboljšanju toplotne izolativnosti opeke, je dodatna izolacija še vedno nujna.

Betonska gradnja ima nizko paroprepustnost ter slabo toplotno izolativnost. Zelo pogoste so tudi poškodbe, zaradi vremenskih vplivov, napak v gradnji in sprememb pri uporabi. Fasadni sistem zato poleg toplotne izolacije poskrbi tudi za zaščito betona in ohranitev njegovih lastnosti. Najbolj se priporoča izolativni in paroprepustni sistem, ki bo omogočal večjo zaščito jera.

V primeru montažne gradnje se najpogosteje uporabljajo brez cementna fasadna lepila ali dvokomponentna cementna lepila. Za gradnje iz polbetona pa eps-f stiropor, ki je lahek in slabo absorbira vodo ter je odporen proti plesni ali kameno volno, ki je negorljiva in se ne razteza in krči, je odporna na plesen in škodljivce.