kolesarjenje

Kolesarska oprema in gorska kolesa

Kolesarska oprema je skoraj najbolj pomembna stvar pri vsakemu kolesarju. Le-ta ga ščiti pred raznimi padci in poškodbami. Obvezna kolesarska oprema je definitivno čelada, ki nam ščiti glavo pred padci in v skrajnih primerih nam lahko reši tudi življenje in nas varuje pred resnejšimi poškodbami. Čelada se mora prilegati glavi, to pomeni, da ne sme biti prevelika ali premajhna, saj je to isto, kot da je sploh ne bi imeli. Prekrivati mora čelo in ne sme se premikati gor in navzdol. Dobro je, če kupimo tako čelado, kateri se lahko nastavlja velikost. Poleg tega pa vam priporočam, da pri čeladi niste skromni (bolje je kupiti dražjo kot cenejšo čelado), saj le-ta ščiti pomemben del telesa.

Naslednja pomembna kolesarska oprema so kolesarska očala. Ta nam ščitijo oči pred nezaželenimi delci (razne mušice, prah, pesek…), preprečujejo, da bi se nam oči solzile, prav tako pa preprečujejo, da bi nas sonce zaslepilo in v takem primeru zapeljali na nasproten pas. Prav tako kot tudi pri čeladi, pri nakupu očal ne bodite skromni, pomembno je, da imajo leče očal UV zaščito, in pa da niso iz kakšnih poceni materialov, saj lahko še dodatno škodijo vašim očem. Kolesarski dres pa je prav tako pomemben, saj je zelo lahko oblačilo, narejeno iz kvalitetnih in koži prijaznih materialov, prilagodljivo obliki telesa, kolesarjenje s tem dresom pa je pravi užitek. Kolesarski dres je lahko enodelen ali pa dvodelen. Zraven kolesarskega dresa pa definitivno spadajo tudi rokavice in pa čevlji. Vso to kolesarsko opremo potrebujejo vsi kolesarji, med njimi pa tudi tisti ki se ukvarjajo z gorskim kolesarstvom.

Za gorsko kolesarstvo potrebujete gorsko kolo, ki je prilagodljivo takšnim razmeram. Gorska kolesa so zelo odporna, imajo širše gume, da se lažje oprimejo površja, poleg tega pa so veliko težja. Gorska kolesa imajo tudi primerno ceno, ki pa le ni tako nizka, nekje med 1500 tudi do 7000 evrov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.