Koliko vode morate popiti, da izgubljate težo?

Preprosta različica je, da morate popiti veliko vode kadar želite dobro oblikovano telo. Voda ne sme nikoli biti predaleč od vas in bolje je, da je popijete nekoliko več, kot je potrebno. Seveda pri tem ni potrebno pretiravati in popiti 10l vode na dan, ker smo vam mi tako rekli, ampak zapomnite si da je dobro če spijete veliko vode po napornem treningu, nekaj pred in nekaj med treningom. Bolje je da popijete nekoliko več kot je potrebno, kot da dehidrirate. Tukaj je nekaj razlogov, zakaj vam voda pomaga pri izgubljanju teže.

Vaše telo ne sme dehidrirati

To je preprosta biologija – količina znoja ki ga proizvedete, ko izvajate trening je lahko velika, zato morate popiti veliko tekočine, da ne dehidrirate. In v nasprotju s tem kar ste mogoče slišali, z potenjem ne izgubljate maščobe. Potenje je stranski produkt napornega treninga, ampak zaradi potenja ne izgubljamo maščobe. Ne bi vrjeli koliko ljudi dejansko verjame, da zaradi potenja izgubljajo maščobo. Potenje je le izgubljanje soli in vlage iz vašega telesa.

Zato je potrebno na nek način v telo vrniti tekočino, in to lahko storite le z pitjem vode. Prav tako lahko pijete športne pijače ter sladkor in vse kar je tem pijačam še dodano, morda vam bodo celo pomagale, vednar je veliko preprosteje in bolj zdravo piti vodo in pojesti veliko sadja.

Voda  = Zdravje

Še ena dobra stran vode je, da jo nenehno potrebujemo. Zelo pomembna je za naš razvoj, rast in je najčistejša in najbolj zdrava pijača, ki jo lahko popijemo. Vse to je seveda dobro ampak kar je pomembno je to, da več vode kot popijete, večji ima le ta vpliv na vaš. Pravilna odločitev je, če se odločite da boste pili manj vseh ostalih pijač in veliko več vode.

Več vode = Manj nepotrebnega apetita

To je verjetno najboljši razlog izmed vseh. Več vode kot popijete, manj apetita boste imeli. Ne skribte, voda ne vpliva na užitek ob obrokih, to le pomeni, da če ste navajeni na različne prigrizke, ali nepotrebne obroke lahko voda reši to vašo razvado. Vsekaor voda ne bo potešila vaše lahkote, če ste dejansko lačni, vendar če kombinirate dobro količino vode s 5 obroki dnevno, je to ubijalska kombinacija.