Lahko istočasno pridobivate mišice in izgubljate maščobo?

Eno izmed največjih vprašanj v fitnesu je lahko iztočasno pridobivam mišično maso in izgubljam maščobo? Želite si postati večji in močnejši, vendar niste zadovoljni s svojo postavo. Kratek odgovor na to vprašanje je JA, mogoče je, da istočasno izgubljate maščobo in pridobivate mišice v določenem časovnem obdobju. Ampak je psihološko nemogoče, da bi vaše telo lahko oboje počelo ob istem času. To je razlog, zakaj je skoraj vedno bolje in bolj učinkovito, da se fokusiramo na eno izmed teh opcij naenkrat. Najprej kakšno leto uporabite za pridobitev veliko mišic, nato pa nekaj mesecov za to da porabite odvečno maščobo, ki ste jo med tem časom dobili.

Kakorkoli, izvajanje obojega naenkrat, je lahko dobra sprememba, če želite ponovno prebutiti svoje telo. To pomeni, da vaša teža ostaja enaka, medtem ko dodate par kilogramov v mišicah in izgubte par kilogramov maščob. Ta metoda pa ni dobra, če želite drastične spremembe v vašimi mišični masi ali količini maščobe, ampak je lahko v pomoč samo, če želite postati malo bolj vitki, medtem ko delate na pridobivanju moči in mase. Tukaj sta 2 izmed najboljših tehnik.

Občasno postenje

Nekaj let nazaj, se je večina bodybuildejev držala ideje, da niso jedli po 16 ali 20 ur, nekateri celo 36 ur. Kakorkoli, pred kratkim so mnogi izmed njih spoznali, da krajše obdobje postenja ne bo povzročilo, da bi njihove mišice izginile, natančneje, lahko je neverjetno učinkovita tehnika za izgubljanje nekoliko odvečne maščobe, brez da bi žrtvovali maso

Najpogostejša metoda postenja je, da se preprosto izogibamo vnosu hrane na začetku dneva. Kombinirano z 8 urnim spancem in 8 urnim postenjem, to omogoči vašemu telesu, da lahko zdrži brez hrane 16 ur neprenehoma. To pomeni 16 ur neprestanega kurjenja maščob. Nato lahko v ostalih 8 ur strpate vaše normalne oboroke in imate kljub temu dobre trenine z učinkovitimi po-vadbenimi dodatki.

Ogljikovi hidrati ob uri

Če želite biti postaven morate pravilno vnašati ogljikove hidrate. Hidrati vam lahko zelo pomagajo, vendar vas lahko tudi zelo preprosto napihnejo, če niste previdni in jih ne vnašate pravilno.

Večina ljudi preprosto ne more izgubljati maščobe medtem ko vnaša hidrate v svoje telo. Zato je najbolje, da omejite vnost hidratov na čas, ko jih resnično porebujete in sicer pred in po treningu. Naporen trening omogoča vašemu telesu, da kar najbolje izkorsiti ogljikove hidrate za mišično ras in regeneracijo in jim preprečuje da bi se uporabili za telesno maščobo. In ne boste porabljali maščobte medtem ko dvigujete uteži, ne glede na vse, zato lahko takrat od hidratov dobite veliko pozitivnega.

Časovna hidratova dieta pomaga pri preoblikovanju telesa in vključuje hranjenje samo z proteini in postenje skozi večino dneva. Potrebovali boste tudi močno znižanje vnosa kalorij, če želite izgubiti odvečno maščobo. 4 do 5 ur pred med in po treningu se pregranjujte z hidrati. Sladkarije in ostala slaba hrana vas bodo še vedno držali vsran od vaših zastavljenih ciljev, zato se jih izogibajte. Vnost kalorij skozi ves dan, bi moral vzdrževati vašo telesno težo, ampak vnost hrane ob pravilnem času, vam bo omogočil da boste izgubili odvečno maščobo in pridobili na mišični masi.

Odločite se pazljivo

Kot vidite je prehrana najpomembnejši del pridobivanja mišične mase in izgubljanja maščobe ob istem času. Verjetno bi bilo dobro, da bi med treningom izvajali tudi nekaj kardia. Kakorkoli, trening za mišično rast je enak, ne glede na to na kateri dieti ste. Če se odločite za ta način se držite napornega treninga, diete, in kmalu boste nagrajeni z rezultatom.

Zapomnite si le, da ta način ni dobra dolgoročna metoda da postanete močni, postavni in nabiti. Preživite največ 3 do 4 mesece na tej metodi, nato pa se vrnite nazaj k metodi za mišično maso in se strogo držite diete da bi ostali postavni med pridobivanjem mase.