Moderna hiša je pasivna hiša. To je racionalna, zdrava in okolju prijazna hiša. Moderna hiša se odlikuje po tem, da je visoko energetsko učinkovita, poleg tega pa ima tudi nizko toplotno prevodnost. Zagotavlja enakomerno klimo v prostorih, manjšo porabo energije za ogrevanje zraka ter dobro zrakotesnost. Moderna hiša nudi visoko stopnjo bivalnega ugodja.

 

Pasivna moderna hiša in njene predno

Moderna hiša mora biti strokovno načrtovana in grajena po vseh zahtevnih merilih kakovostne izvedbe. Zakaj se odločiti za pasivno moderno hišo? Z njo boste v prihodnosti prihranili kar do 90 odstotkov energije, s tem pa se bodo zmanjšali stroški ogrevanja ter tudi izpusti CO2. Moderna hiša ima tudi nižje vzdrževalne stroške. Pozimi in poleti je v njej omogočena enakomerna in udobna temperatura, zaradi česar vas pozimi ne bo zeblo, poleti pa ne bo prevroče. Vročina namreč poleti ne pride v notranjost, kar preprečuje pregrevanje. Moderna hiša ima tako čez vse leto ugodno in enakomerno prijetno klimo.

Pri tem naj omenimo še to, da letna potreba po ogrevanju nikakor ni višja kot 15 kWh/m2a, saj pasivna moderna hiša izkorišča sončno energijo in notranje vire toplote, pri čemer so izgube minimalne. Moderna hiša ima zelo visoko izolacijo, zato toplota ostane v hiši, vse površine pa so enakomerno tople. Zato v takšni hiši ni asimetričnosti izžarevanja iz zunanjih sten, pa tudi prepiha ni.

Moderna hiša je zgradba, ki je pripravljena na prihodnost

Pasivna moderna hiša ni prijazna samo do ljudi, ampak tudi do okolja, saj za seboj pusti nizek CO2 odtis. Omenili smo že, da so stroški za ogrevanje zelo nizki, zagotovljeno je kontinuirano prezračevanje in neprestano svež zrak v prostoru. Moderna hiša nima toplotnih mostov, zato je preprečeno tudi nastajanje plesni. Kljub višji začetni investiciji ne zahteva kasnejših investicij, saj drži konstantno tržno ceno. Odločite se za svojo pasivno moderno hišo tudi vi!