Nakup kartuš in tonerjev za tiskalnike

Sedela sem v lokalu na kavi med službenim odmorom in poslušala debato pri sosednji mizi. Mlada gospodična je dejala svojemu sogovorniku, da ji je šef naročil da mora kupiti tonerje in kartuše na zalogo za vse tiskalnike v njihovem podjetju. Vprašala je sogovornika, naj ji sploh pove v čem je razlika med kartušami in tonerji za tiskalnike. Sogovornik ji je povedal, da se kartuše uporablja pri navadnih tiskalnikih, tonerje pa pri laserskih tiskalnikih. Običajno sam nakup tiskalnika ni tako drag, kot potem redno kupovanje kartuš in tonerjev, ko jih porabimo. Zato se splača dobro preveriti sploh kakšen tiskalnik kupiti, da ne bomo kasneje razočarani nad ceno redne uporabe in menjave tonerja ali kartuše. Kartuše praviloma veliko hitreje zmanjkajo kot tonerji, a so slednji precej dražji za nakup.

Najprej popis vseh tiskalnikov

Gospodična je razlagala, da je morala najprej opraviti popis vseh tiskalnikov v službi. Ne le števila tiskalnikov, zanimale so jo vse lastnosti, da se bo znala pravično odločiti za nakup tonerjev ali kartuš. Skoraj vsi tiskalniki so bili barvni, le dva laserska tiskalnika sta bila črno-bela. Ko je opravila popis po pisarnah, je poslala elektronska sporočila v nekaj trgovin. Prosila je, naj ji glede na navedene znamke in tipe tiskalnikov pripravijo ponudbo za kartuše in tonerje. Ponudbe je prejela zelo hitro.

Tonerji za tiskalnike so bili precej dražji kot je mislila. A ker je imela omejena finančna sredstva, ki jih je namenil njen šef, se je morala znajti. Preiskala je kar nekaj spletnih trgovin, da je dobila tiste tonerje za tiskalnike, ki so bili najdražji po kakšni akcijski ceni. V spletni trgovini toner123.si je dobila vse kar je želela po zelo ugodnih cenah. Nekaj artiklov pa je bilo znižanih.

Kvalitetno svetovanje

Preko elektronske pošte so ji znali kvalitetno in strokovno sodelovati, zato je bila prepričana v svoj nakup. Pa še dodatno varovalko je imela, in sicer možnost vračila v 60 dneh in povračilo kupnine v celoti brez dodatnih obrazložitev. Tega dela (naročevanja pisarniškega materiala) so se v podjetju vsi izogibali, a ker je bila nova so to naložili njej. Šef je je nato pohvalil za dobro izbiro, saj so se tonerji za tiskalnike izkazali za ugoden nakup.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.