Namizne igre: predstavitev nekaterih naslovov

Namizne igreNamizne igre so priljubljen način za preživljanje prostega časa. V nadaljevanju si bomo ogledali nekaj najbolj priljubljenih in razširjenih različic, ki bodo nedvomno tudi vam pričarale fantastično vzdušje. Vse namizne igre služijo enemu preprostemu namenu, to je čim bolj zabavnemu preživljanju prostega časa.

Če iščete namizne igre, ki jih še niste igrali do sedaj, potem poskusite Blackgammon. Gre za igro z žetoni, katere namen je, da poskuša igralec svoje žetone v čim krajšem času spraviti v notranjost igralnega polja, nato pa jih pred nasprotnikom tudi odstraniti. Ta igra spada med namizne igre, ki se igrajo s kocko, to pomeni, da je pri igranju prisoten tudi faktor sreče. Prav to je eden izmed ključnih vidikov igranja, ki namizne igre dela tako zanimive in zabavne.

Ena izmed nekoč zelo priljubljenih in mogoče v zadnjem času nekoliko zapostavljenih je tudi Mikado. Ta igra spada med namizne igre, ki kombinirajo tako spretnost kot logično razmišljanje. Na ravno površino se naključno stresejo palčke različnih barv, igralec ki je na vrsti pa mora iz kupa vleči palčke tako, da se kup ne sesuje. Takšne namizne igre kot je Mikado krepijo spretnost, mirne živce in predvsem ustvarjajo železno koncentracijo.

Namizna igra CatanČe pa želite igrati nekoliko bolj sodobne namizne igre, potem je mogoče za vas igranje domišljijskih vlog. Gre za igre s kartami, ki imajo zelo podrobno izdelana pravila za igranje. Naslova, ki prideta posebej v poštev sta Dungeons & Dragons ter Warhammer.

Namizne igre so odličen način za preživljanje prostega časa z družino in s prijatelji. Pestrost ponudbe pa preprečuje kakršenkoli izgovor, da je nemogoče najti takšno, ki bi povezala med seboj različne okuse.

Poiščite vašo najljubšo namizno igro