Naravna hoja s five fingers obuvalom

Five fingersFive fingers so vrsta obuvala, ki je namenjena vsem tistim posameznikom, ki se nočejo odpovedati občutku, ki ga daje hoja z bosim podplatom, pa vendar ne želijo, da bi bilo njihovo stopalo popolnoma nezavarovano pred podlago, po kateri hodijo. Ali ste vedeli, da so five fingers med izvornimi nameni uporabe imeli tek? Direktor podjetja Vibram, Ted McDonald, je velik zagovornik teka z bosim podplatom. Vsi pa vemo, kako težko je najti podlago, ki bi bila dovolj varna, da bi po njej lahko tekli bosi. Travnate površine lahko skrivajo pod seboj nevarne ostre predmete, poleg tega pa nikoli ne vemo, kje bo naše stopalo srečalo kakšno čebelo ali drugo mrčes. S tem namenom in temi težavami v mislih je bila ideja o five fingers predstavljena Tedu McDonaldu. Takoj je prepoznal, da five fingers ponujajo nekaj revolucionarnega.

Five fingers imajo podplat, ki je izdelan iz izjemno fleksibilne umetne mase, ki stopalo ravno prav zaščiti, pri tem pa omogoča izjemen občutek podlage, po kateri se oseba premika. Občutljivost je tako velika, da je skoraj takšna, kot če bi človek hodil bos. Poleg tega imajo five fingers takšen dizajn, da ima vsak prst svoj ločen prostor, tako da so od zgoraj videti kot odtis, ki ga pusti stopalo v pesku.

Obstajajo mnogi zagovorniki hoje z bosimi podplati, vendar pa je to luksuz, ki si ga moderni človek danes ne more več privoščiti, ne da bi mimoidoči nanj gledali s čudnimi pogledi in ne da bi se izpostavljal nevarnim infekcijam, ki grozijo na tleh modernih mest. Five fingers pa so ravno pravšnja alternativa, ki naravni hoji skoraj nič ne odvzame, vendar pa ponuja pravo varnost.