Nasveti kako spremeniti trening v rutino

Velikokrat se nam zgodi, da se odločimo, da bomo treninge izvajali doma, vendar že po nekaj dneh obupamo. Na začetku nam je trening vedno zabaven, predstavlja nam nek izziv, vendar se ga prej ali slej naveličamo. Vsekakor je težavno priti do točke, kjer trening postane navada. Ponavadi se nam pripeti, da nas zavedejo druge stvari, ki se nam zdijo pomembnejše. Ni potrebno veliko, da sami sebe pregovorimo od treninga, vendar smo potem vedno znova razočarani, ker smo se odpovedali svojemu cilju.

V čem je torej skrivnost ljudi, ki dnevno izvajajo treninge doma, pri tem izgubljajo odvečne kilograme, poleg tega pa se zdi, kot da jim je vse to le rutina? Tukaj je 5 nasvetov, kako narediti vsakodnevni trening del vašega življenja.

1. Izvajajte vaje pri katerih uživate – Nikjer ne obstaja pravilo, ki bi narekovalo, da si morate kupiti kupe opreme, se vpisati v fitnes in se prisliti v trening. Ni toliko v naporni treningih, kot je v vaši psihični aktivnosti. Poskusite se v aktivnostih v katerih uživate, pa naj bo to hoja, tek, kolesarjenje ali karkoli drugega. Vsaka aktivnost se lahko pretvori v trening.

2. K treningu povabite še nekoga – Ni potrebno, da k treningu povabite vso sosedstvo, ampak, trening je veliko lažji in zabavnejši, ter vsekakor tudi učinkovitejši, če pri njem sodeluje več ljudi

3. Naj bodo treningi vaša prioriteta – Razmislite kako preživite svoj dan. Če porabite vsak večer eno uro za gledanje televizije, lahko zraven izvedete še trening. Trening in aktivnost vam mora biti pomembna, in zagotovo boste našli veliko priložnosti zanj.

4. Naj vas treningi prebudijo – Veliko staršev si želi izgubiti odvečne kilograme, vendar je to lahko naporno ob vseh obveznostih, ki jih imajo. Vendar za dober trening ne potrebujete zumbe ali pilatesa, dovolj je, da se zjutraj, preden se vaši otroci prebudijo odpravite na 15 minutni tek, ali pa kakšno drugo vrsto aktivnosti in presenečeni boste nad rezultatom.

5. Trenirajte tudi ko ste utrujeni– To je najboljši čas za domač trening. Ko ste popolnoma brez energije, vam lahko samo 15min trening ponovno požene kri po žilah. Dihali boste bolj bogosto, s tem boste povečali pretok kisika v možgane in takoj boste imeli več energije, obenem pa boste izgubili še odvečne kalorije.

Želja po uspehu je ključ do uspeha. Ne pustite, da vas čas, energija ali strošek fitnesa odžene od vaših ciljev. Obstatjajo številne vaje, ki jih lahko izvajate doma in z njimi na enak način dosežete svoj cilj. Vsekakor Vam bomo na spletni strani mojfitnes.com v kratkem pripravili videe z vajami, ki vam bodo pomagali doseči vaš cilj.