Ta članek bo govoril o tem, kako lahko pri ogrevanju vašega doma prihranite kaj denarja. Dejstvo je, da je ogrevanje drago plače ljudi pa niso precej visoke in zato na vsak način iščemo prihranke na različnih področjih.

Vaš radijator bo pri ogrevanju veliko bolj učinkovit, če za njim ne bo ledeno hladne stene. Običajno imamo vsi radiatorje nameščene ob stenah in to nam pobere precej toplote. Tej težavi se lahko elegantno izognete z odbojno folijo. Odbojno folijo lahko kupite v kateri izmed trgovin za opremljanje doma, običajno se namesti med steno in radiator, toplota, ki bi jo drugače vpila stena, pa se drugače odbije v prostor. Pri izgubi toplote iz prostora so zelo učinkovite tudi debele zavese, sploh če imate slaba okna, ki prepuščajo veliko mraza. Kamini že res lepo izgledajo, vendar so lahko v veliko primerih glavni krivec, za toplotne izgube v prostoru, seveda govorim o primerih, ko kamin ni v uporabi. Ker se toplota dviguje, je to lahko precejšen problem pri prostorih z visokimi stropi, tej težavi se lahko izognete z namestitvijo poličke nad vaš radiator. Precej toplotnih izgub je tudi skozi tla, le-ta lahko pokrijete s kakšno preprogo in čim podobnim.

Da ne omenim menjave starih oken, vendar je ta investicija že precej draga. Ogrevanje je drago ne glede na to iz kakšnega zornega kota stvar pogledamo, a brez njega ne gre. Poskrbite za to, da boste živeli v dobro izolirani hiši, vaš sistem pa naj bo sodoben in učinkovit.