V današnjem članku bo govora o ogrevanju na elektriko. Ogrevanje na elektriko med ljudmi ni precej popularno, saj v družbi kroži ogromno mitov, da je ogrevanje na elektriko drago in še kaj. Mogoče je včasih res bilo tako, a že dolgo ni več. Na elektriko lahko ogrevate na več načinov, izberete si lahko električni radiator, IR panel, električno talno gretje. Radiatorji so najbolj razširjeni, so enostavni za uporabo, svoje delo pa opravijo zelo učinkovito. Na voljo so vam različni električni radiatorji, izbirate lahko med običajnimi, varčnimi, stenskimi, steklenimi in pa drugimi tipi radiatorjev.

Tako ogrevanje je zelo enostavno zato, ker vam v večini primerov ni potrebno nič delati, radiator le kupite in ga postavite v prostor, priključite v omrežje, ogrevanje pa se lahko začne. Sobni termostat je naprava s katero se uravnava temperaturo v prostoru in moč centralnega ogrevanja, električni radiatorji pa imajo vgrajene termostate, tako lahko nastavite željeno temperaturo, ko pa jo prostor doseže, a se radiator izklopi. Za ogrevanje pa si lahko izberete tudi IR panele, ti ogrevajo prostore s pomočjo IR tehnologije, najbližji približek tej toploti je to, kot bi nas grelo sonce, zato je ta način ogrevanja precej priljubljen pri ljudeh, pa tudi na telo ima precej blagodejen učinek.

Zelo lagodno pa je tudi ogrevanje z električnim talnim gretjem. Obstajata dve vrsti talnega gretja in sicer tako gretje, pri katerem skozi cevi potuje topla voda in pa drug način, pri katerem grelne kable ogrevamo s pomočjo elektrike. Talno gretje prostore ogreje enakomerno, pa še občutek toplote pod nogami je precej prijeten.