Nike oprema

Oprema za tek Nike

Športna oprema blagovne znamke Nike je pri nas že vrsto let na samem vrhu priljubljenosti. Vendar pa Nike športna oprema ni priljubljena le zaradi svoje kakovosti, ampak jo imajo ljudje radi tudi zaradi značilnega dizajna. Zelo je priljubljena Nike oprema za tek. Tek je šport, ki ga lahko prakticiramo v kateremkoli letnem času, vendar pa je za to potrebna tudi primerna športna oprema. Za tek se je potrebno obleci in obuti tako, da se počutimo udobno in da nas med tekom prav nič ne ovira. Zato se že nekaj časa za tek uporablja nekoliko bolj oprijeta Nike oblačila. Bolj ohlapna oblačila lahko med tekom ovirajo, ker se poveznejo čez sklepe (kolena, komolci, ramena pa tudi čez boke).

Nike obleke, ki so posebej zasnovane za tek, imajo poseben sistem za bolj pospešeno oddajanje vlage. Pri vsaki telesni aktivnosti se človek znoji in to še toliko bolj med tekom, zato je pomembno, da se vlaga, ki jo ustvarja znoj, ne zadržuje v športnih oblekah. Če se to dogaja, postanejo obleke neprijetne na dotik s kožo. Sploh v primeru, da se oseba želi od teka odpočiti, se obleka ohladi in ustvarja neprijeten mrzel občutek. Poleg tega pa vlaga predstavlja tudi dodatno težo, ki jo mora človek med tekom nositi, če se ta ne odvede v okolje. Nike obleke za tek poskrbijo, da do vseh teh neprijetnosti ne prihaja, zaradi česar je izkušnja teka bolj prijetna in tudi rezultati so veliko boljši.

Za sam tek so pomembno tudi kakovostne Nike superge za tek. Pred nakupom je pomembno, da si jih preizkusite na lastnem stopalu. Ne kupujte superg kar na slepo, ker vam jih je nekdo priporočal, ampak preizkusite, če vam res odgovarjajo. Superge morajo stopalu zagotavljati stabilnost in varnost. Nike izdeluje različne superge za tek in sicer za različne oblike stopal, telesno težo in teren, na kateremu bo oseba pretežno tekla.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.