Pojdimo na dopust v Vrsar

Vrsar je tradicionalno srednjeveško istrsko mestece, ki se nahaja na griču v neposredni bližini Limskega kanala. Pred 19. stoletjem je bil Vrsar majhno obzidano mesto, nato pa se je pričel širiti tudi onstran svojih obzidij. Vrsar so si v zgodovini lastile različne uprave, od Beneške republike dalje je bil zanimivo pristaniško mesto. Kot se za vsako majhno istrsko mesto spodobi, je arhitektura hiš in ulic izjemno ozka. To velja seveda za staro mesto Vrsar. Vsa mesta za obzidji so razpolagala z majhno gradbeno površino, zato so morali arhitekti iznajti način, da so na majhno površino spravili čim več funkcionalnih zgradb. Te arhitekturne mojstrovine so danes ena izmed večjih zanimivosti, ki jih ponuja Vrsar.

Vse, ki jih zanima kulturna odkritja in zgodovinski viri, imajo tukaj kaj videti. Tisti, ki jih te stvari še ne zanimajo, pa se bodo tukaj nad njimi navdušili. Zanimiva je recimo cerkev svetega Foške iz 17. stoletja in pa cerkev svetega Martina iz 19. stoletja. Med večje zanimivosti ograjenih starih mest zagotovo spadajo tudi stara mestna vrata, tudi Vrsar je ohranil svoja. Ljubitelji antičnih rimskih časov bodo navdušeni nad ostanki rimskih vil, raznih stavb in trgov.

Narava je bila v okolici Vrsarja izjemno radodarna, saj je okolica naravnost fantastična. Morje je čisto in narava je neokrnjena. Kilometri in kilometri plaž privabljajo turiste iz Evrope in širše okolice. Številne pešpoti so odlična izbira za treking, sprehode in kolesarjenje. Ljubitelji aktivnih počitnic bodo tukaj imeli marsikakšno priložnost za zabavo.

V neposredni bližini se nahajata tudi Rovinj in Poreč, tako da je Vrsar dejansko idealna izhodišča točka za izlete po zahodni obali Istre. Vsekakor je to prekrasen kotiček Mediterana, ki ga je vredno obiskati za krajši ali pa tudi za daljši dopust. Hotelska ponudba, ponudba apartmajev in kampov je izjemno pestra in raznolika. Za vsak žep se najde kakšna ponudba. Vrsar bo fasciniral vse, ki ljubijo morje in sonce.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.