K črni se zatekamo, kadar se nam zdi, da imamo nekaj kilogramov več ali se počutimo premalo samozavestne, ko se želimo obleči zelo poslovno, zelo svečano ali pa preprosto takrat, ko nimamo domišljije. Po drugi strani pa je črno barvo lahko kombinirati in predstavlja eleganco ter nekakšno modno ostrino.

Mnogi mislijo da gre črna barva odlično z vsemi drugimi barvami, vendar to ni povsem res. Najbolje se črna kombinira z vsemi odtenki sive, belo in temno rjavo barvo, poleg tega pa še z vsemi tkaninami, ki imajo kovinski lesk. V vseh teh kombinacijah črna izpade kot dragocena in plemenita.

Če se želite obleči v črno od glave do peta, ne naredite napake, da bi bila vsa oblačila v enakem materialu. Odličen trik, ki naredi črno res modno in prefinjeno, je kombiniranje različnih tekstur v tej barvi, npr. volna, semiš, usnje, svila, čipke, svila, žamet… Na usnjene ženske hlače nikar ne oblecite usnjene ženske jakne, raje oblecite črno svileno bluzo ali top, ki je po možnosti še okrašen na primer s čipkami. Monotonost črnih hlač in črnega zgornjega dela lahko razbijete z modnim črnim pasom, ki je lahko usnjen ali pa sestavljen iz različnih kosov blaga.

Nikoli pa ne podcenjujte moči dobre usnjene torbice in čevljev, ti lahko še kako pripomorejo k celovitosti vašega videza in ga celo nadgradijo.

Črna je relativno težka barva, zato bodite pazljivi pri kombiniranju črne z drugimi svetlejšimi in bolj živimi barvami, saj lahko črna ubije nežnost drugih barv.