kako se pametno zavarovati v tujini

Pravilna izbira smuči je pomembna

Pravilna izbira smuči je zelo pomembna aktivnost. Dobra in pravilna izbira smuči omogoča smučarju dobro smučanje v vseh različnih pogojih smučanja. Pravilna izbira smuči ima svoja načela. Poleg tega pa pravilna izbira smuči upošteva tudi individualne želje. Pravilna izbira smuči v načelih priporoča izbiro točno določenih smuči glede na vrsto smučanja, značilnosti smučarja ter mnoge drugi lastnosti. Lahko jim rečemo osnovne lastnosti, saj se v veliko primerih ne razlikujejo, ko bo smuči izbirala druga oseba.

Pravilna izbira smuči je zelo pomembna tudi z vidika individualnih lastnosti. Individualne lastnosti pravilna izbira smuči upošteva. Lastnosti smučarja, njegove zahteve in vse druge lastnosti, so lahko edinstvene. Zato v takem primeru osnovne lastnosti dobijo svojo nadgradnjo. Smučanje je na tak način dobro in kakovostno, ker je v vseh značilnosti prilagojeno smučarju. Dobra izbira je možna predvsem na lastnih izkušnjah, začetniki pa se največkrat oprejo na izkušnje izkušenih smučarjev. Lastne izkušnje so zelo dragocene. Na podlagi njih imamo največjo mero individualnih informacij. Koristne so, ker lahko v celoti izpolnijo zahteve smučarja. Zahteve smučarja se lahko bolj ali manj razlikujejo od ostalih smučarjev. Vsekakor pa je za dobro izbiro modro upoštevati tudi informacije drugih smučarjev oziroma informacije iz drugih virov. Te informacije so toliko bolj kvalitetne, kolikor bolj neodvisne so. Največkrat jih prepoznamo tako, da ob množici dobrih lastnosti lahko spoznamo tudi manj dobre lastnosti. Vsake smuči imajo obe strani medalje, imajo tako dobre lastnosti, kot tiste lastnosti, ki bi lahko bile boljše. Tudi najboljše smuči imajo svoje manj dobre lastnosti.

Zato velja pri nakupu velikokrat sklepati dobre kompromise. Odvisni so od samega smučarja. Razlikujejo se po mnogi lastnostih. Rekreativec, ki se že vrsto let ukvarja s smučanjem zahteva drugačne lastnosti, kot smučarski začetnik. Lastnosti, ki predstavljajo razliko so temu primerne. Pravilna izbira smuči je različna glede na smučarja, namen smučanja ter druge značilnosti.

Več o tem

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja