Prednost kompresijskih oblačil pri športu

V zadnjih letih so se kompresijska oblačila zelo razpasla po našem trgu na tem ni nič čudnega, saj imajo veliko prednosti pred običajnimi oblačili. Na trgu so nam na voljo športne kompresijske nogavice, spodnjo perilo, »dolge gate«, kompresijske majice in še kaj bi se našlo. Dandanes boste tak tip perila zasledili kjerkoli. Samo poglejte na televizijo katerega izmed športnih dogodkov, tam veliko športnikov nosi kompresijsko perilo, saj verjamejo, da izboljša njihovo športno sposobnost.

Glavne naloge kompresijskih oblačil so ta, da zadržujejo toploto v telesu. To je še posebej pomembno pri športnih aktivnostih, saj ogreta mišica in sklep svojo funkcijo izvajata veliko bolj učinkovito. Mišicam nudijo tudi dodatno oporo. Najboljša funkcija je ta, da učinkovito odvajajo znoj od telesa. Med vadbo se veliko znojimo, ta oblačila pa znoj odvajajo na zunanjo stran le-tega, zato je oblačilo na plasti, kjer se stika s telesom vedno suho. Taka oblačila so narejena posebej za šport, zato se tudi zelo hitro sušijo. Še ena prednost teh oblačil pa je ta, da zagotavljajo mišicam povečan krvni obtok zaradi kompresije.

Kompresijska oblačila se običajno delijo na tri razrede kompresije in sicer na prvi, drugi in tretji razred. Pri tretjem razredu je opora običajno največja, oblačila pa so res tesna. Sam obožujem tak tip oblačil. Samega povečanja fizične moči pri vadbi sicer nisem opazil. Obožujem pa to, ker le-ta ne ovirajo gibanja zahvaljujoč se temu, ker se telesu tesno prilegajo, občutek je tak, kot da bi vadil nag.

Če se s športom ukvarjate v kakšni večji meri, kot navaden amater, vam tak tip oblačil vsekakor priporočam.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja