PREGNONELONE – HORMON SPOMINA , deluje pri težavah kot je :

 

• Artritis: Raziskovalci so poročali o uporabi pregnenolona v različnih revmatskih bolezni. V študiji pregnenolon terapije za zdravljenje revmatoidnega artritisa, pri šestih od enajstih testiranih ljudi, kaže na zmerno do izrazito izboljšanje simptomov bolečine v sklepih in gibljivost sklepov. Simptomi izrazitega izboljšanja so bili opaženi  dva do štiri dni po terapiji. V študiji 13 odraslih z osteoartrozo, je bilo ugotovljeno,da je pregnenolon terapija zmanjšala bolečine in izboljšala območje gibanja pri sedmih udeležencev študije. Bolečina se jeponavljala, ko je bilo zdravljenje prekinjeno. Pri osebi, ki je utrpela škodo zaradi uričnega artritisa, pri kateri  ni bilo odziva na konvencionalno zdravljenje,je terapija z pregnenolonom povzročila dramatičen odziv v roku treh dneh po začetku zdravljenja. Ta bolnik je prejela 300 mg pregnenolona dnevno štiri tedne, nato 200 mg pregnenolona na teden v kot vzdrževanje . Ta študija zdravljenja revmatskih bolezni  z pregnenolonom poroča tudi znatno koristi pri bolnikih s sistemski eritematozni lupus (SLE), luskavica, in skleroderme. Niso poročali o neželenih učinkih.

Kje ga lahko najdemo?

Celice obeh nadledvične žleze in centralni živčni sistem sintetizirajo pregnenolon. Raziskave na ljudeh kažejo, da so precej višje koncentracije pregnenolona v živčnem tkivu, kot v krvnem obtoku. Študije na živalih kažejo koncentracijo pregnenolona v možganih, ki je deset-krat višja od drugih s stresom povezanih hormonov (vključno z DHEA). Pregnenolon je prisoten v krvi, kot sta prosti pregnenolon in bolj stabilna oblika, pregnenolon-sulfat.

Ali obstajajo kakršnikoli neželeni učinki?

• Pregnenolon je primerno dopolnilo za moške in ženske vseh starosti.

• Pregnenolon je impresivni zapis z zelo nizko stopnjo toksičnosti in je varen za uporabo pri ljudeh

• Ne uporabljajte pregnenolon če jemljete pripravke DHEA.

• Ne uporabljajte, če imate težave z  motnjami napada, saj lahko pregnenolon zavira GABA dejavnost, zaradi povečanja v centralnem živčnemu sistemu, dejavnost, ki lahko vodi do napadov pri tistih z epilepsijo.

 

Oglejte si izdelke za izboljšanje spomina in koncentracije tukaj >>