Rakave celice so negativna stran vsakdanjega življenja .
V življenju vsak lahko doživi marsikatero negativno lastnost svojih aktivnosti. Rakave celice so znane vsem, ki so se informirali o njihovi zahrbtnosti. v svetu, pa tudi pri nas doma imamo primere, ko so rakave celice aktivnost odpravile športne aktivnosti. Vzroki so različni, tako kot so različni vendar so športniki, ki izvajajo športna aktivnost niso imuni na rakave celice. Športna aktivnost je povezana z željami, cilji in motivacijami.

Rakave celice preprečujejo njihovo doseganje na razne načne, predvsem pa z različnimi lastnostmi. vsi si želimo, da bi rakave celice čimprej sanirali. Športna aktivnost se v tem primeru lahko nadaljuje. V primeru, da gre za obsežnejše negativne lastnosti pa športna aktivnost ni mogoča. Odvisno od obsega negativne lastnosti športna aktivnost ni mogoča za daljše ali krajše obdobje. Okrog vseh negativnih lastnostih se je skozi čas obstoja nabralo veliko izkušenj in znanj. Vsak športnik se želi s temi negativnimi lastnostmi športa v velikem krogu izogibati. Vendar je vedno soočen z dejstvom, da bodo negativne lastnosti del rezultatov tono določene aktivnost. Preprečevanje negativnih lastnosti je velikokrat del psihičnih priprav. Fizične priprave poskrbijo za osnovno zmogljivost. To pa nadgradi psihična zmogljivost. Ta je zelo pomembna predvsem v kritičnih situacijah. V kritičnih situacijah je potrebno kakovostno odločanje. Kakovostno odločanje se odraža v vseh boljših lastnostih v primerjavi z normalnimi simulacijami oziroma normalnim odločanjem. Čas odločanja je primer, kjer so vidne razlike med kakovostnim in normalnimi. Ker je čas pri vrhunskih športih velikokrat komaj zaznaven v razlikah je to za mnoge tudi težko ali praktično nerazumljivo.

Najlažje je razumljivo vsem, ki so se s podobnimi situacijami že soočili. Z podobnimi situacijami imajo iz različnih aktivnosti podobne ali celo enake izkušnje. Vedo kako je pomembne čas odločanja, ter kako malo časa je včasih na razpolago za dobro odločitev. Dobra odločitev je v tem primeru kasneje nagrajena z dobrim rezultatom. Rakave celice so del življenja.

http://www.arspharmae.com/info/intervjuji/rakave-celice-preslepijo-imunski-sistem.html