Razlogi zakaj nikoli ne izpustite zajtrka

Zajtrk je pomemben obrok. Čeprav po svetu obstaja veliko kulturnih razlik med kosilom in večerjo, jih še vedno ni toliko, kot je razlik, ki jih najdete pri pogovoru o zajtrku. V razvitem svetu je veliko obremenitev (služba, način živlenja,) ki nas odvračajo od zajtrka. Vendar to nikakor ni pametno. Zakaj?

Sladkor v krvi ponoči pade

Tu ni nikakršne povezave z sladkorno boleznijo ali čemerkoli podobnim. Dejstvo je, da sladkor v krvi pade zgolj zato, ker ste prespali 6, 7 ali 8 ur. Zakaj je to pomembno? Zato ker želite za dosego svojih ciljev izvajati čim bolj kvaliteten trening, ki pa ga, če boste dan začeli z zelo nizkim sladkorjem v krvi, ne boste mogli izvesti. Naše telo namreč potrebuje nekaj kalorij, ki nam dajo energijo za začetek dneva.

Zakaj bi preskočili že tako majhen obrok?

Celoten pomen zajtrka je, da zažene vaš metabolizem in vam omogoči, da zdžite nekaj ur do naslednjega obroka. Velikanski obrok pri zajtrku je za ponočnjake. Tudi, če ste človek ki ima 3 obroke dnevno, je težko najti nekoga, ki je vsak jutro ogromne obroke. Veliko večja vrjetnost je, da bomo našli nekoga, ki zaradi svoje jutranje rutine, zajtrk raje izpusti in počaka na kosilo.

Ampak ni razloga za to. Zajtrk je namenjen kot majhen obrok, ki vam vzame malo časa, tako da ga je lahko vključiti v vašo dnevno rutino. Čeprav zjutraj velikokrat nimamo velikega apetita, potrebujemo nekaj, kar dvigne naš sladkor v krvi. Raje, kot da uporabite pomanjkanje apetita za izgovor, da preskočite zajtrk, uporabite to dejstvo, da zaužijete manjši in pametnejši obrok.

Navade in rutina so ključnega pomena

Eden izmed najboljših načinov, da dobite neverjetno telo je, da trening in pravilna prehrana postaneta vaša rutina in navada. Ko vam bodo majhni obroki za zajtrk že rutina, boste imeli veliko več časa, da se pripravite na pomembne stvari v dnevu, pa naj bo to služba, razmerje ali pa trening. Če zajtrk preide v rutino, bodo tudi drugi obroki veliko lažje postali rutina.