Shujševalni nasveti za zaposlene ljudi

Eden izmed najpogostejših izgovorov, ko govorimo o pravilni prehrani je “nimam časa da bi kuhal in jedel zdravo”. Res je, da smo vsi zelo zaposleni in zdi se , da je življenski stil iz dneva v dan hitrejši. Res pa je tudi, da se z dobrim planiranjem, kot večino stvari, da urediti tudi prehrano. Ponujam vam nekaj nasvetov, da boste lahko jedli zdravo hrano in dosegli rezultate ne glede na to, kako močno zasedeni ste.

Svojo hrano pripravite zvečer

Prepričan sem, da ste ta nasvet že slišali, vendar se ga le malokdo drži. Če smo realni, je drugi največji izgovor “nimam časa zjutraj pripravljati hrane”. Vzeti si nekaj časa za pripravo obroka zna biti zjutraj precej naporno. Predvsem, če se vstajate tik pred uro in če imate otroke. Vendar verjamem, da bi si zvečer lahko vzeli 15min in si pripravili obrok za zjutraj, ga dali v hladilnik in zjutraj boste imeli obrok, ki bo še vedno svež.

Najdite restvaracijo, kjer si boste hrano lahko kupili

S tem ne mislim na McDonalds, ali podobne restavracije s hitro prehrano, kajti oni vam ne bodo pripravili hrane, kot jo želite vi. Morda celo nimate te možnosti, vendar je dobro, če si najdete dobro restavracijo z zdravo hrano, ki vam bo pripravljena malce prirediti meni, da vam bo ustrezal. Če lahko ljudi, ki so zaposleni v restavraciji prepričate, da vam pripravijo zdravo hrano, ki jo nato samo poberete, si boste zelo olajšali delo. Ko boste zvečer utrujeni prišli domov, boste namreč samo pojedli že pripravljeno hrano, brez da bi si uničili vaš plan, da se boste prehranjevali z zdravo hrano.

Najdite si hrano, ki jo lahko pojeste, ko vam za pravi obrok zmanjka časa

Najdite si hrano, ki v nujnih primerih lahko nadomesti vaše obroke. Dober primer je tuna v lastni omaki. Tuna v konzervi je primerna, da jo lahko imate vedno na zalogi v hladilniku in se lahko takoj uporabi kot obrok. Za takšne obroke je primerna vsa hrana, ki jo lahko hranite v hladilniku ali pa posadite v okolici hiše in je kljub temu zdrava.

Vedno imejte na voljo sadje in zdrave prigrizke

Sadje je hrana, ki jo lahko pojeste hitro, brez kakeršnihkoli priprav, ampak bodi pazljivi, če boste ves dan jedli samo sadje, to ne bo dobro, saj sadje ponavadi vsebuje tudi sladkor, vsekakor pa je primerno za hiter prigrizek. Še eden dober prigrizek pa so orehi. Vendar bodite pozorni, ne priporočam pa vam proteinskih ploščic, saj te ponavadi vsebujejo veliko sladkorja in maščobe.

Tukaj je torej nekaj nasvetov, ki jih lahko uporabi vsak za zdravo prehrano, ne glede na to kako zaposleni ste.