iskanje zaposlitve

Spremno pismo, predstavitev kandidata

Spremno pismo omogoča predstavitev kandidata ter omogoča odločitev delodajalca. Delodajalec zahteva predstavitev kandidata zaradi lažje izbire. Spremno pismo je formalnost, mimo katere preprosto ne gre v večini primerov. Kandidata spremno pismo predstavlja v vseh potrebnih informacijah. Spremno pismo je lahko zapisano na več načinov.

Lahko je avtorska, lahko pa je spremno pismo zapisano s strani tretje osebe. Spremno pismo, ki je avtorsko delo ima nekaj prednosti. Avtor je hkrati tudi kandidat. To pomeni, da bo v naslednjih korakih, ki jih predstavlja intervju ter morebitni preizkusi kandidata, lahko zapisano tudi prikazal na najboljši možni način. Intervju na drugi strani lahko veliko pove o samem kandidatu. Njegov način nastopa lahko pomeni prednosti, zato je intervju potrebno opraviti z veliko samozavesti. Intervju lahko pokaže potencialnemu delodajalcu nekatere lastnosti, ki so izjemno pomembne. Sposobnost odločanja je lastnost, katera je v nekaterih primerih zelo iskana. Intervju nudi možnost prikaza te sposobnosti. Delo danes osebe iščejo na različnim mestih. Portal in zavod za zaposlovanje sta danes najbolj pogosta praksa iskanja zaposlitve. Kandidati se za portal ali zavod za zaposlovanje odločijo na podlagi svojih izkušenj. Lahko pa se kandidati za portal ali zavod za zaposlovanje odločijo na podlagi tujih izkušenj. Portal predstavlja sodoben način iskanja zaposlitve. Zavod za zaposlovanje je na drugi strani klasika. Hkrati pa je tudi portal, saj zavod za zaposlovanje za komuniciranje z javnostjo uporablja tudi sodoben medij.

Delo tako lahko oseba najde na sebi najbolj primeren način. V današnjem času je dobrodošlo, da kandidati razmišljajo podjetno. Delo z dodatno vrednostjo je iskano in cenjeno. Dodano vrednost predstavljajo koristi, ki jih delo nudi tako kandidatu, kot tudi delodajalcu. Delo je v temu primeru drugačno od klasičnih del. Za takšno delo so največkrat potrebne posebne lastnosti kandidata. Spremno pismo z dodano vrednostjo je danes težko najti, saj gre za nekatere izjemne, redke, predvsem pa iskane lastnosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.