Sušilni stroj lahko odstrani vlago iz perila na dva osnovna načina. Kondenzacijski sušilni stroj vlago v perilu kondenzira in shrani v kondenzacijski posodi. Tak pralno sušilni stroj prihrani veliko energije, zato postaja priljubljen. Na splošno je sušilni stroj zelo priljubljena rešitev za vse, ki nimajo omogočenega kvalitetnega sušenja na naraven način. Največkrat težave povzroča vreme, včasih pa tudi značilnost bivalnih prostorov. Vreme je lahko spremenljivo, v zraku je lahko vlaga, zrak je iz različnih razlogov onesnažen.

Vse te težave, lahko reši sušilni stroj. Poleg tega sušilni stroj rešuje težave, ki jim povzročajo nekateri bivalni prostori, glede funkcije sušenja. Sušenje je dobro v prostorih, ki niso vlažni in imajo ustrezno temperature. V vremensko ugodnih delih leta ni težav. Težave nastopijo v vremensko neugodnih delih leta. Težave ljudje rešujejo na različne načine. Hiše, ki imajo individualno ogrevanje, lahko nudijo odlično rešitev po načelu prijetno s koristnim. V prostorih, kjer so peči za ogrevanje, veliko gospodinjstev vnanje koristen prostor za sušenje perila. Prostor je ogrevan, z dobro razporeditvijo je možno prostor tudi nadgraditi v prid izvajanja mnogih drugih funkcij. Sušilni stroj je rešitev za vsa gospodinjstva, ki takih možnosti nima. Običajno gre za stanovanja, ki takih prostorov nimajo ali pa so oddaljena. Pralnica perila je lahko oddaljena, urejena v oddaljenih prostorih, poleg tega je v njih manj zasebnosti in podobno. Funkcija sušenja je v primeru takih težav zaupana sušilnemu stroju. Velikokrat jih imamo v manjših stanovanjih nameščene poleg pralnega stroja.

Veliko postavitev je izvedeni tako, da je en stroj nameščen nad drugega. To pomeni odličen izkoristek prostora, poleg tega pa je tudi uporaba izredno praktično. Perilo tako po pranju preprosto namestimo v sušilni stroj. Namestitev je zelo odvisna od izbire. Hkrati pa so sušilni stroji lahko v marsičem prilagodljiv prostorskim in drugim zahtevam individualno posebnega nakupa. Sušilni stroj je praktična rešitev velikih težav.

http://www.beko-si.com/Pralni-in-susilni-stroji/Susilni-stroji