Sušilni stroj je mnogim nova in hkrati dobra izkušnja . Dobra izkušnja je sušilni stroj za vse, ki so se z njegovimi izrednimi lastnostmi seznanili v praksi. Praktična uporabnost je danes zelo zaželena lastnosti. V mnogih gospodinjstvih je sušilni stroj sušenje perila spremenil v praktično in čudovito izkušnjo.

Svoj nakup sušilni stroj upraviči predvsem povsod tam, kjer možnosti za klasično sušenje perila ni oziroma so možnosti na takšen ali drugačen način omejene. Klasično sušenje perila je mogoče povsod tam, kjer je dovolj prostora ter imamo na voljo dobre vremenske pogoje. Dovolj prostora je velikokrat problem. Mnoga gospodinjstva bivajo v prostorih, ki nimajo na voljo dodatnih prostorov za sušenje perila. V takih primerih je sušilni stroj praktično nujen. Drugi problem mnogih gospodinjstev so vremenski pogoji. Perilo se dobro suši v točno določenih pogojih. V primeru, da vreme ne zagotavlja takih pogojev, je sušenje nemogoče na razne načine in iz različnih vzrokov. V takih primerih bi sušilni stroj prišel prav. Velikokrat nam tudi primanjkuje časa. Sušenje perila je povezano z aktivnostjo, katera zahteva čas. V primeru, da je do naslednje uporabe perila na voljo manj časa oziroma želimo imeti perilo suho v kratkem času, lahko nastane težava. Reši jo sušilni stroj. Uporabnih razlogov za nakup je več kot dovolj. Velikokrat je sušilni stroj prisoten tudi v gospodinjstvih, kjer sicer imajo tako prostor za sušenje, kot razmeroma vedno dobre pogoje kar se vremena tiče. Vendar ti pogoji niso vedno prisotni.

Na nekaterih področjih je problem predvsem z vremenskimi pogoji, ter na drugi strani željo po hitrem sušenju. Take zadrege lahko učinkoviti reši predvsem stroj za sušenje perila. Namestitev je največkrat izvedena poleg pralnega stroja. Taka namestitev je tudi praktična. Oprano perilo preprosto postavimo v stoj za sušenje perila. Sušilni stroj je sodobna pridobitev, ki pa zaradi svojih številnih dobrih lastnosti postaja že klasika.