Arhiv Značk: delo

Lidl zaposlitev, karierna priložnost

Lidl zaposlitev je karierna priložnost za kandidate z različnimi potenciali.

Lidl zaposlitev je profesionalni izziv zaposlitve v uspešni trgovski verigi s prehrambnimi in ne prehrambnimi izdelki. Trgovska veriga se s svojo dejavnostjo uspešno in hitro širi v regiji. Zaradi hitre in uspešne širitve, velja trgovska veriga za najbolj dinamičnega evropskega trgovca. Lidl zaposlitev imajo zaposleni v več kot sedemindvajsetih državah stare celine. Trgovska veriga se lahko pohvali z številnimi certifikati in nagradami, prejetimi v preteklosti. Pohvali se lahko z aktualnim nazivom Top Employer Slovenija dva tisoč sedemnajst. Certifikat Top Employer podeljuje priznana mednarodna neodvisna ustanova Top Employer Institute. Naziv Top Employer prejmejo podjetja, ki z odličnimi kadrovskimi pristopi, programi za zaposlene in na druge načine skrbijo za prijetno in pozitivno delovno okolje. Kdor je interesent za Lidl zaposlitev se na podlagi tega priznanja odloči za sprejetje izziva zaposlitve v okolju, ki ima za zaposlene izvrstne pogoje del. Prejeti certifikat ni enostavno, saj gre za poglobljeno raziskavo kadrovskih strategij in programov. Kadrovske strategije in programi morajo biti formalno opredeljeni ter redno izvajani za vse zaposlene v podjetju. Pred pridobitvijo certifikata je opravljena zunanja revizija, ki je garancija za objektivnost in verodostojnost celotnega postopka. Kandidati za Lidl zaposlitev se pri certifikatu Top Employer lahko zanesejo tudi na poglobljeno analizo, ki vsebuje devet sklopov : upravljanje s talenti, razvoj vodji, načrtovanje zaposlenih, upravljanje delovne uspešnosti, nagrajevanje, razvoj, usposabljanje, vključevanje novih sodelavcev ter kultura v podjetju. Toliko bolj so lahko kandidati za Lidl zaposlitev prepričani v smiselnost kandidiranja zaradi uspešnosti na širšem obočju regije. Isti certifikat so prejeli tudi Lidl Italija, Lidl Nemčija, Lidl Romunija, Lidl Poljska, Lidl Slovaška ter Llidl Grčija. Kandidatom Lidl zaposlitev ponuja priložnost vstopiti v mednarodno uspešno skupino, ki stalno skrbi za razvoj in napredek.

S tem je kandidatu za Lidl zaposlitev ponujena možnost za osebno napredovanje na številnih področjih.

https://www.mojazaposlitev.si/vsi-oglasi-tega-oglasevalca/lidl-slovenija-doo-kd-7944/

Obračun plače, konkurenčna prednost

Obračun plače lahko delodajalec ocenjuje kot možna konkurenčna prednost na vedno bolj zahtevnem trgu.

Za vsakega zaposlenega je obračun plače pomemben. Plača je nagrada za opravljeno delo v določenem obračunskem obdobju. V večini primerov je obračunsko obdobje določeno splošno, obstajajo pa tudi nekatere izjeme. Nagrada za opravljeno delo ima poleg prejetih sredstev tudi druge učinke. Idealno bi bilo, da je nagrada poštena. To pomeni, da je skladna z vložkom upravičenca do nagrade. Praksa je velikokrat žal drugačna. S tem se tudi kaže razvitost delovnega okolja in družbe nasploh. Razvito delovno okolje je zainteresirano za čim večje dosežke, temu primerno zaposlene zanje motivira. Ena največjih motivacij je nagrada, pri tem igra pomembno vlogo njena višina. Konkurenčno delovno okolje je sposobno nagrado prilagajati dosežkom in iz njih izhajajočih učinkov. Višina za velike dosežke v razvitih družbah in konkurenčnih okoljih presega povprečne nagrade. Ko želimo izvedeti dejansko nagrado, nas največkrat nas zanima neto plača . Osnova za njen izračun pa je bruto plača. To je celoten znesek, ki ga delodajalec nameni zaposlenemu. Neto plača predstavlja znižanje zasluženih sredstev z vrednostjo raznih stroškov. Ko kandidiramo je obračun plače največkrat naveden v celotnem znesku. To pomeni, da nam delodajalec sporoča, koliko bomo v celoti nagrajeni za opravljeno delo, ob tem pa bodo poravnani vsi prispevki. Prispevki katere mora upoštevati obračun plače so prispevki za zdravstveno, invalidsko in pokojninsko zavarovanje ter razni drugi odhodki. Mnogim so ti prispevki neznanka, težavo predstavlja tudi poznavanje obračuna. V pomoč so nekatera orodja, ki omogočajo izvesti obračun plače v neto znesku. Vse kar potrebuje uporabnik je ustrezna oprema, dostop ter nekaj osnovnega znanja uporabe. Obstaja seveda tudi strokovna pomoč za obračun plače, ki je bodisi brezplačna ali je potrebno storitev obračuna plačati. Brezplačna je lahko že zahtevana ob razgovoru za ponujeno ali kandidirano delovno mesto.

Obračun plače je pomemben motivacijski faktor.

Delovna mesta, vedno izziv

Delovna mesta so vedno zaposlitveni izziv .

Izzivi so del življenja vsake osebe, z njimi se vedno soočamo. Zaposlitev je za mnoge izziv, s katerim uresničujejo številne osebne cilje, svoj pomen pa ima tudi širše. Okolje, kjer je manjša brezposelnost ima večje možnosti za razvoj in napredek. Številni praktični primeri kažejo, da gre dobro okolju in družbi, kjer delovna mesta niso težava oziroma je za vsakega, kateri je pripravljen poprijeti za delo vedno dovolj priložnosti. Največji izziv je najti zaposlitev , predvsem to velja za prvo iskanje. Takrat predvsem manjkajo delovne izkušnje, ki jih mnogi potencialni delodajalci zahtevajo od kandidatov, kateri kandidirajo za ustrezna delovna mesta. Iskanje je lahko s tem oteženo, zaradi tega pa vseeno ne velja obupati. Svoje boljše možnosti moramo poiskati preko priložnosti, ki se nudijo. Iskanje lahko opravimo na več načinov. V prvi vrsti moramo najti prosta delovna mesta, ki se v danem trenutku ponujajo. Eden osrednjih virov tovrstnih informacij je Zavod za zaposlovanje, zelo uspešno alternativo pa predstavlja zaposlitven portal. Njegova prednost je dejstvu, da se je na trgu izpostavljen konkurenci, zato išče konkurenčne prednosti. Prav te, pa lahko iskalcem zaposlitve koristijo. Velikokrat so rešitve na dlani že takoj, ko jih obiščemo. Prva stran je zanje največkrat odločilna, zato zaposlitveni portal že na prvi strani ponudi več možnosti iskanja oz. delovna mesta po različnih kriterijih iskanja. Tako lahko obiskovalec išče na način, ki mu je najboljši in po njegovem prepričanju prinese najboljše rezultate. Možnosti prinašajo iskalniki, ki preko najbolj učinkovitih kriterijev iskanja ponudijo rešitev. Druga je možnost je iskanje preko izpostavljenih delovnih mest, tretja preko izpostavljenih delodajalcev, obstajajo pa še številne druge možnost. V vseh primerih so delovna mesta izpostavljena, kar pomeni, da je lahko izbor enostavnejši za osebo, ki jih išče.

Delovna mesta je potrebno iskati z veliko mero optimizma ter prilagajanja trenutnim razmeram na trgu dela.

Poišči delo, zakonitosti iskanja

Poišči delo je lahko izpolnjen cilj, če se opremo na zakonitosti iskanja .

Zakonitosti iskanja so v osnovi preproste. Cilj poišči delo ima na trgu v danem trenutku točno določeno situacijo, določata jo ponudba in povpraševanje. Glede na pretekla obdobja je stopnja brezposelnosti večja ali manjša. V primeru, da za cilj poišči delo velja več povpraševanja, bo kandidat imel manj možnosti za uspeh. Ker ima delodajalec na voljo več izbire. Obratno pa v primeru, ko ima za kandidat za cilj poišči delo več ponudb, so možnosti delodajalca manjše. Temu primerno različne so aktivnosti, ki imajo za cilj uspešno kandidirati. Za zaposlitev, ki ima več povpraševanja kot ponudbe, imamo večje možnosti za uspeh takrat, ko lahko ponudimo večjo dodano vrednost lastnih delovnih sposobnosti. Doseganje takih sposobnosti ne pride čez noč, ampak mora zaposleni veliko vlagati v izobraževanje, izboljševanje sposobnosti in v vse podobne aktivnosti. Prednosti takšnega početja so velike, imajo pa tudi nekatere slabosti. Predvsem so slabosti izrazitejše, če kandidat ni prilagodljiv in želi opravljati zgolj ožje področje. V primeru, da je bolj prilagodljiv pa težav praktično ni. Ob tem lahko spozna prednosti takšne prilagoditve. Te bodo toliko bolj koristne in učinkovito, kolikor bolj novo bo področje dela in zastavljenih nalog. Cilj poišči delo bo imel več možnosti, omogočajo jih nova znanja in izkušnje. Prednosti večje dodane vrednosti sposobnosti pa so velike. Gre za danes večini znan koncept celo življenjskega učenja. Pri tem gre za pomemben premik v mišljenju iz preteklosti, ki je predvidevalo učenje zgolj v času izobraževanja za poklic. Poleg tega so bile v preteklosti pogosto prisotne prakse, ki niso motivirale pri pridobivanju večjega obsega znanja. Cilj poišči delo ima v takem primeru manj možnosti za uspeh. Danes so takšne negativne prakse k sreči v glavnem preteklosti.

Cilj poišči delo je lažje dosegljiv, če znamo vnovčiti vse svoje sposobnosti.

Dobro opremljena delavnica

Dobro opremljena delavnica je prostorna in pregledna. V njej imamo dovolj prostora za vse naše aktivnosti, hobije in tudi profesionalno delo, če si s tem služite kruh. Kako pa izgledajo dobro opremljene delavnice, moja ideja gre nekako takole. Obvezna je ogromna delovna miza, na kateri lahko delamo na vseh projektih, ki smo si jih zastavili. Delovna miza nam služi kot prostor za odlaganje orodij in predmetov, na njej pa lahko tudi marsikaj postorimo. Manjkati pa ne sme tudi set orodja na kolesih, omare z orodjem so zares izvrstne, vsebujejo vsa potrebna orodja za lagodno in enostavno delo, prednost teh omar je zagotovo prenosljivost, saj jih lahko vozimo sem ter tja po delavnici.

Poskrbljeno mora biti tudi za ogrevanje, za to so najbolj pripravni razni grelci in peči. V primeru, da si lastite motor, je nepogrešljivo tudi stojalo za motorno kolo. V nobeni delavnici pa ne sme manjkati tudi kompresor za avto, z njim lahko počnemo čuda stvari. Orodje lahko kupite v kateri izmed lokalnih trgovin s tehnično opremo in orodjem, svetujem pa vam, da si orodje ogledate tudi v kateri izmed spletnih trgovin, saj vas tam lahko čakajo precej ugodne cene in orodje, ki jih ne dobite kar v vsaki trgovini. Ena izmed spletnih trgovin, v kateri sam kupujem precej pogosto, je spletna trgovina Lincos. Nudijo cenovno ugodno in kvalitetno orodje, ponudba pa je zelo obsežna, zato se vam jo definitivno splača preveriti.

Delo v gostinstvu ni za vsakogar

Že nekaj let delo v gostinstvu omogoča priložnosti za zaposlitev, ki jih na drugih področjih le stežka najdemo. Čeprav je gospodarstvo v Sloveniji že nekaj let v slabem stanju, pa se na področju gostinstva že kar nekaj časa stvari pomikajo na bolje. Če iščete delo v gostinstvu, potem boste skoraj zagotovo našli kakšno priložnost. Vendar pa se morate vseeno zavedati tega, da delo v gostinstvu včasih zahteva tudi precej odrekanja in napora. Vse je seveda odvisno od tega, v kakšnem gostinskem lokalu dobite delo. Gostinski lokali se namreč delijo na različne vrste, ki imajo različno gostinsko ponudbo. Tako se recimo delo v gostinstvu v dnevnem baru, ki večino prihodkov ustvari s prodajo kave, močno razlikuje od dela v kakšni prestižni restavraciji z vrhunsko hrano.

Kdor išče redno delo v gostinstvu, mora imeti gostinsko izobrazbo. Razni dnevni in nočno bari, ki zaposlujejo gostinsko osebje, običajno zahtevajo primerno izobrazbo in veliko izkušenj iz tega področja. Tisti, ki ne zaposlujejo, pa običajno iščejo osebje, ki lahko prejema plačila prek študentskih napotnic.

V osnovi pa je delo v gostinstvu delo z ljudmi. To pomeni, da ni primerno za vsakogar. Tiste osebe, ki se hitro užalijo, so vzkipljive in ne morejo požreti kakšne pikre besede, delo v gostinstvu ne bo osrečevalo, pa tudi kvalitetno ga ne bodo opravljali. Gosti lokalov so lahko izjemno zahtevni. Včasih jim ne ustreza način postrežbe, toplota hrane, okus prejedi in podobno – pri dogovarjanju z gostinskim osebjem pa ne izbirajo ravno prijaznih besed. Vendar pa mora tisti, ki opravlja delo v gostinstvu, ohraniti profesionalnost in dopustiti, da ima stranka vedno prav. Kvalitetna postrežba je v gostinstvu ključ do uspeha in k tej močno prispeva celotno gostinsko osebje. Od tistih, ki kuhajo in pripravljajo, do tistih, ki strežejo, tako je delo v gostinstvu timsko delo, v katerega morajo veliko vložiti vsi, ki v njem sodelujejo.

http://www.mojazaposlitev.si/

Zaposlitveni portal, enostavna pot do zaposlitvenih oglasov

Zaposlitveni portal je pravi kraj, da stopimo iz množice neuspešnih iskalcev zaposlitve. Dejstvo je, da brezposleni veliko preveč časa zapravijo z iskanjem primernih zaposlitvenih oglasov. Časi, ko se je to počelo večinoma z branjem objavljenih oglasov v dnevnih časopisih ali na oglasni deski zavoda za zaposlovanje so minili. Danes, ko ima večina ljudi doma stalen dostop do svetovnega spleta, je vse veliko lažje. Iskanje prostih delovnih mestih še ni bilo nikoli lažje, kot je danes, ko se lahko preprosto prijavimo na zaposlitveni portal. Internet je tako prinesel velike spremembe na področju izobraževanja in na področju iskanja zaposlitve. Zaposlitveni portal je idealno mesto tudi za tiste, ki razmišljajo o tem, da pustili staro delovno mesto in se podali novim izzivom naproti.  Prijava na zaposlitveni portal je izjemno enostavna, zato postaja tudi pri nas vedno bolj ustaljena in priročna navada, ki smo jo kar hitro osvojili in vzeli za svojo.

Zaposlitveni portal nudi številne možnosti kako do novih informacij. Ne le informacije o delovnih mestih, na njem lahko najdemo veliko uporabnih in koristnih napotkov in nasvetov. Veliko delodajalcev se odloči in si preko zaposlitvenega portala sami poiščejo primerne kandidate za bodoče zaposlene. Z vpisom v bazo iskalcev zaposlitve nas lahko namreč na enostaven način poiščejo, sploh, če imamo vse, kar v tistem trenutku išče ali potrebuje. Kakovostni zaposlitveni portali so izjemno priročni, saj lahko v njihovo bazo na precej enostaven način vnesemo tudi svoj življenjepis, kar pomeni, da smo vedno ob pravem času na pravem mestu. Za pripravo takšnega življenjepisa ne potrebujemo veliko, zaposlitveni portal ima namreč že vnaprej pripravljene možnosti izpolnjevanja, naša naloga pa je le, da vpišemo svojo izobrazbo, delovne izkušnje in znanja, ki jih premoremo. V njem se najde vsakdo, saj je namenjen širokemu krogu populacije. Izberimo si svoje ciljno delovno mesto in obiščimo zaposlitveni portal.

Vaš zaposlitveni portal