Arhiv Značk: kolesarska oprema

Katera otroška kolesarska oprema je najboljša za nakup?

Zaradi različnih potreb, ki jih ljudje imamo, ko se odpravimo kolesarit, je težko splošno odgovoriti na vprašanje, kakšna kolesarska oprema je najbolj primerna za nakup. To pa gre tako za odrasle kot tudi za otroke. Ko se namreč odpravimo v nakup nečesa takega, kot je kolesarska oprema, si moramo najprej zastaviti nekaj vprašanj.

Sama kolesarska oprema za otroke pa je morda za odtenek lažja za izbrati. Kot vemo, otroci niso tako zahtevni kot znamo biti odrasli.

Zanje je najbolj pomembna kolesarska oprema kolo, vse ostalo z njihovega vidika ni pomembno. Ker pa je naša starševska naloga, da za otroke dobro poskrbimo, jim je vsekakor dobro, da kolesarska oprema vsebuje še kaj več kot le samo kolo.

Kaj zajema kolesarska oprema za otroke in kako le-to izbrati?

Ko karkoli kupujemo za otroke, moramo v mislih vedno imeti njihovo starost, navdušenje in seveda varnost. Njihova starost narekuje, da se bo vsa kolesarska oprema, ki jim jo bomo kupili, lepo prilegala njihovi velikosti glede na to, koliko so stari.

čelada je kolesarska oprema za odrasle

Namreč, nič ni hujšega za otroka, če ga spravimo v zadrego, ko jim kupimo ali premajhno kolo ali pa čisto preveliko čelado, ki ima po možnosti na sebi še take vzorce, ki jim niso všeč. Ravno tako pa moramo paziti, da je kolesarska oprema za dekleta svetlejših barv, za dečke pa temnejših. Iz starostnih razlogov in tudi od varnostnih pa je odvisno, ali kupujemo otroku prvo kolo. Če mu, potemtakem moramo zraven kupiti še pomožna kolesca.

Za varnost pa moramo jasno poskrbeti tudi s čelado. Vsi vemo, kako hitro otroci padajo že med samim tekom ali pa hojo, kaj šele ko gre za vožnjo s kolesom. To so nekako osnovne stvari, ki jih je dobro vedeti, ko kupujemo otroško kolesarsko opremo. Za vse druge dodatke pa nam po navadi povedo otroci sami, ko so že malce starejši.

 

Kolesarska oprema in gorska kolesa

Kolesarska oprema je skoraj najbolj pomembna stvar pri vsakemu kolesarju. Le-ta ga ščiti pred raznimi padci in poškodbami. Obvezna kolesarska oprema je definitivno čelada, ki nam ščiti glavo pred padci in v skrajnih primerih nam lahko reši tudi življenje in nas varuje pred resnejšimi poškodbami. Čelada se mora prilegati glavi, to pomeni, da ne sme biti prevelika ali premajhna, saj je to isto, kot da je sploh ne bi imeli. Prekrivati mora čelo in ne sme se premikati gor in navzdol. Dobro je, če kupimo tako čelado, kateri se lahko nastavlja velikost. Poleg tega pa vam priporočam, da pri čeladi niste skromni (bolje je kupiti dražjo kot cenejšo čelado), saj le-ta ščiti pomemben del telesa.

Naslednja pomembna kolesarska oprema so kolesarska očala. Ta nam ščitijo oči pred nezaželenimi delci (razne mušice, prah, pesek…), preprečujejo, da bi se nam oči solzile, prav tako pa preprečujejo, da bi nas sonce zaslepilo in v takem primeru zapeljali na nasproten pas. Prav tako kot tudi pri čeladi, pri nakupu očal ne bodite skromni, pomembno je, da imajo leče očal UV zaščito, in pa da niso iz kakšnih poceni materialov, saj lahko še dodatno škodijo vašim očem. Kolesarski dres pa je prav tako pomemben, saj je zelo lahko oblačilo, narejeno iz kvalitetnih in koži prijaznih materialov, prilagodljivo obliki telesa, kolesarjenje s tem dresom pa je pravi užitek. Kolesarski dres je lahko enodelen ali pa dvodelen. Zraven kolesarskega dresa pa definitivno spadajo tudi rokavice in pa čevlji. Vso to kolesarsko opremo potrebujejo vsi kolesarji, med njimi pa tudi tisti ki se ukvarjajo z gorskim kolesarstvom.

Za gorsko kolesarstvo potrebujete gorsko kolo, ki je prilagodljivo takšnim razmeram. Gorska kolesa so zelo odporna, imajo širše gume, da se lažje oprimejo površja, poleg tega pa so veliko težja. Gorska kolesa imajo tudi primerno ceno, ki pa le ni tako nizka, nekje med 1500 tudi do 7000 evrov.

Otroška in gorska kolesa

Kolesarjenje je nekaj, kar se večina ljudi nauči že v otroštvu. Seveda pa je pomembno, da otroku ponudimo kvalitetno in primerno kolo, ki mu bo omogočilo hitro in varno učenje kolesarjenja. Poleg kolesa je sicer potrebna še druga oprema, sploh če gre za profesionalno kolesarjenje, ampak pustimo to za zdaj. Otroških koles je na trgu res veliko, vendar pa moramo biti pozorni na kvaliteto kolesa. Mlajši otroci zagotovo prvo opazijo tista otroška kolesa, ki so živih barv in poslikani.

Factorystore je spletna trgovina, ki vam ponuja vse, kar potrebujete za kolesarjenje. Med celotno ponudbo boste torej našli tudi cestna, treking, mestna kolesa, MTB, Dirt/Park/Street, BMX, triatlon in zložljiva kolesa ter seveda tudi otroška kolesa in vso potrebno opremo, oblačila in še marsikaj. Ker je spletna trgovina pregledna, boste hitro našli izbiro otroških koles oziroma izbiro gorskih ali drugih koles. Poleg slike izbranega otroškega kolesa je zapisana tudi cena in pa za katero starost je otroško kolo primerno. Seveda pa se otroška kolesa med seboj zelo razlikujejo glede na videz, funkcionalnost in pa nenazadnje tudi glede na ceno kolesa.

Dobro veste, da vsako kolo ni primerno za vsak teren. Ravno zato obstaja več vrst koles, med katerimi najdemo tudi gorska kolesa. Pomembno je, da izberete gorsko kolo, ki je primerno za rekreativne ali pa profesionalne kolesarje, sicer pa si lahko poleg gorskega kolesa kupite tudi kolesarsko navigacijo, števec ali kaj podobnega. V vožnji na gorskem terenu vam bo kolesarska navigacija zagotovo prišla prav, števec pa je ravno tako nepogrešljiv.