Arhiv Značk: nogavice

Bombažne moške nogavice so idealne za vsak dan

Obstaja veliko različnih vrst materialov, ki se uporabljajo v proizvodnji oblačil in gospodinjskih izdelkov. Ker so te tkanine narejene iz različnih vlaken, je pomembno vedeti razliko med običajnimi vrstami vlaken. Številne nogavice so narejene predvsem iz poliestra ali bombaža. Vsi poznavalci dobro vedo, da so bombažne moške nogavice veliko bolj kvalitetne kot tiste iz poliestra.

Če do sedaj nikoli niste preverjali sestave nogavic, ki ste jih kupili, vam priporočamo, da ste bolj pozorni na to, kaj date na svoje noge. Niso namreč vsi materiali, iz katerih so nogavice enako kvalitetni. Bombažne moške nogavice imajo ogromno prednosti, ki vam mogoče še niso poznano, zato smo jih zbrali v nadaljevanju.

Katere so prednosti in slabosti, ki jih imajo bombažne moške nogavice

Bombaž velja za vsestransko in udobno vlakno. Pridelano je iz rastline bombaža in se običajno uporablja za oblačila, posteljnino, sukance in druge sorodne izdelke. Bombaž je izredno mehak. Popolna mešanica bombaža se bo na nogah počutila izredno mehko. Nekatere bombažne moške nogavice imajo sicer občutek, kot da vas ovirajo na nogah, vendar se bo prava vrsta bombaža v kombinaciji z dobrimi pari nogavic počutila odlično na nogah.

Bombaž s časom precej dobro drži barvo. Čeprav bombaž tako dobro drži barve kot poliester, bo še vedno razmeroma dolgo obstojen. Vaše bombažne moške nogavice bodo po številnih obrabah varne. Čez čas in ob ustrezni negi bodo vaši pari nogavic videti enako živahni kot takrat, ko ste jih kupili.

Pri nogavicah je izredno pomembna zračnost

Bombaž je bolj zračen na nogah. Na koži bo manj dražil, tudi stopala se bodo manj znojila. To je izredno pomembno pri izbiri nogavic. V nogavicah iz poliestra se boste med aktivnostjo zagotovo potili. Bombažne moške nogavice pa vam bodo zagotavljale trajno svežino.

Bombaž je dobra izbira za občutljivo kožo. Bombaž je bolj naravno in ni kemično pridobljeno vlakno, zlasti v primerjavi s poliestrom. Če ste posameznik z občutljivo kožo, vas lahko poliester draži. Če imate bolj občutljivo kožo, je bolje , da nosite bombaž na goli koži. Čeprav boste za bombažne moške nogavice lahko plačali nekoliko več boste z njimi veliko bolj zadovoljni.

Prednost kompresijskih oblačil pri športu

V zadnjih letih so se kompresijska oblačila zelo razpasla po našem trgu na tem ni nič čudnega, saj imajo veliko prednosti pred običajnimi oblačili. Na trgu so nam na voljo športne kompresijske nogavice, spodnjo perilo, »dolge gate«, kompresijske majice in še kaj bi se našlo. Dandanes boste tak tip perila zasledili kjerkoli. Samo poglejte na televizijo katerega izmed športnih dogodkov, tam veliko športnikov nosi kompresijsko perilo, saj verjamejo, da izboljša njihovo športno sposobnost.

Glavne naloge kompresijskih oblačil so ta, da zadržujejo toploto v telesu. To je še posebej pomembno pri športnih aktivnostih, saj ogreta mišica in sklep svojo funkcijo izvajata veliko bolj učinkovito. Mišicam nudijo tudi dodatno oporo. Najboljša funkcija je ta, da učinkovito odvajajo znoj od telesa. Med vadbo se veliko znojimo, ta oblačila pa znoj odvajajo na zunanjo stran le-tega, zato je oblačilo na plasti, kjer se stika s telesom vedno suho. Taka oblačila so narejena posebej za šport, zato se tudi zelo hitro sušijo. Še ena prednost teh oblačil pa je ta, da zagotavljajo mišicam povečan krvni obtok zaradi kompresije.

Kompresijska oblačila se običajno delijo na tri razrede kompresije in sicer na prvi, drugi in tretji razred. Pri tretjem razredu je opora običajno največja, oblačila pa so res tesna. Sam obožujem tak tip oblačil. Samega povečanja fizične moči pri vadbi sicer nisem opazil. Obožujem pa to, ker le-ta ne ovirajo gibanja zahvaljujoč se temu, ker se telesu tesno prilegajo, občutek je tak, kot da bi vadil nag.

Če se s športom ukvarjate v kakšni večji meri, kot navaden amater, vam tak tip oblačil vsekakor priporočam.