Arhiv Značk: obutev

Pohodniški čevlji so pomemben del pohodniške opreme

Pohodniški čevlji so eden najpomembnejših delov, ki jih pohodniška oprema mora imeti.

Kako pomembni so dobri pohodniški čevlji se velikokrat niti ne zavedamo, bolj zgovorne so poškodbe stopal. Hoja brez poškodb je cilj vsakega pohodnika, zato mora temu primerno tudi izbirati. Dobri pohodniški čevlji nudijo predvsem dober oprijem na podlago ter so udobni. Dober oprijem na podlago je enostavno izbirati, če predvidevamo hoditi po enem tipu podlage. Težje, pa ob predvidenih različnih tipih podlage. Najti zlato sredino oziroma dober kompromis je težko, predvsem pri izrazito različnih podlagah. Tak primer je hoja po skalni ali kamniti podlagi ter hoja po travnikih ter razni drugi mehkejši podlagi. Pri skalni podlagi morajo biti pohodniški čevlji čim bolj trdni, da zagotavljajo varen korak ter prenesejo obremenitve podlage. Ta lastnost pa se izkaže za negativno, na mehkejših podlagah. Če so obratno izbrani pohodniški čevlji za mehkejše podlage za sklane podlage, lahko utrpijo poškodbe pohodniki tudi obraba materialov obutve je večja. Za lažjo izbiro, so pohodniški čevlji označeni s strani proizvajalcev ali trgovcev. Opis dobimo v propagandnem materialu, lahko pa tudi na obutvi. Oznake moramo poznati, če želimo imeti dobro izkušnjo. V pomoč so nam lahko spletne strani proizvajalca, kjer so posamezni pohodniški čevlji predstavljeni oziroma razvrščeni po primernosti ali raznih drugih kriterijih. Dobra referenca so tudi uporabniki med našimi sorodniki ali prijatelji. Določeni pohodniški čevlji so njihova uporabniška izkušnja, torej znajo povedat dobre in manj dobre izkušnje. Del izkušenj imamo lahko tudi sami, predvsem glede primernosti osnovnih značilnosti. To je predvsem ujemanje stopala z obutvijo. Ujemanje stopala z obutvijo je od proizvajalca do proizvajalca različno, ker se pri proizvodnji uporabljajo različni pristopi in osnovna proizvodna sredstva. Iz izkušenj z več proizvajalci bomo vedeli, kateri pohodniški čevlji so nam v osnovi najbolj ustrezni.

Za dobro izbiro morajo biti pohodniški čevlji še zgolj primerni za predvideno uporabo.

https://www.tomassport2.si/Pohodnistvo/

Fitnes oprema omogoča kakovostno vadbo

Fitnes oprema je namenjena fitnes aktivnostim. Kakovostna vadba zahteva poleg rednosti in doslednosti vadbe, da je prisotna tudi fitnes oprema.

Dobra fitnes oprema se deli na opremo za splošno in individualno fitnes vadbo. Fitnes oprema za individualno vadbo je lahko prilagojena točno določenim aktivnostim, ki jih oseba izvaja. Manjše zahteve ima fitnes oprema za splošni fitnes. Kot vsaka oprema mora tudi fitnes oprema biti udobna in kakovostna .

Fitnes oprema je namenjena doseganju rezultatov s svojimi lastnostmi. Pri aktivnostih osebno ne sme ovirati omogočati mora dobro odvajanje potu in biti dovolj zračna. Dober oprijem s tlemi je v enaki meri zelo pomembno. Pri tem se razlikuje obutev, ki se bo uporabljala za fitnes v notranjih prostorih, torej v fitnes centru in podobnih prostorih, ali pa obutev za fitnes v zunanjih prostorih. Obutev za fines v fitnes centrih in drugih notranjih prostorih je tehnično manj zahtevna, kot obutev za fitnes v zunanjih prostorih. Fitnes obutev za notranje prostore namreč ne potrebuje zadostovati vrsto zahtev v lastnostih, katere zahteva zunanje okolje. Vrsta zahtev, ki jih za razliko od fitnes obutve za notranje prostore zahteva fitnes obutev za zunanje prostore, se tiče predvsem materialov, ki morajo biti odporni na vremenske vplive, kot so dež, mokrota in podobni vremenski vplivi. Poleg tega mora biti fitnes obutev za zunanje prostore za razliko od fitnes obutve za notranje prostore prilagojena različnim vrstam podlage. V vseh primerih mora fitnes obutev za zunanje prostore bolj robustna, vzdržljiva in nuditi zanesljiv oprijem na vseh različnih podlagah, katere srečamo na fitnes vadbi zunaj. Fitnes obutev za notranjo vadbo veliko teh lastnosti pri zahtevah odpadejo, saj v fitnes centrih in podobnih prostorih za notranjo vadbo zunanjih vremenskih vplivov ni. Za zahtevnejše so zaželene tudi druge predvsem individualne lastnosti. Na ta način bo individualno usmerjen fitnes dosegal svoje dobre učinke. Fitnes oprema mora omogočat dobro vadbo.

http://www.superge.si/

Mladi in stari prisegajo na obutev Rider

Rider je proizvajalec sandalov in med ljudmi zelo priljubljenih japonk in se predvsem na mlade obrača neposredno. Namenjen je ljudem, ki jim je doživetje na potovanju veliko bolj pomembno, kot jim je pomemben sam prihod na cilj. To je obutev, ki je bila narejena v Braziliji, iz najbolj kakovostne gume. So anatomsko oblikovani, modni in vzdržljivi, kar poteši zahteve vseh, ki želijo le najboljše. To je izjemno kakovostna obutev, namenjena moškim, ženskam in otrokom.

Rider sandali za moške so oblikovani tako, da zadostijo tudi najbolj nemogočim zahtevam. Modeli, ki so narejeni posebej za ženske, so mešanica udobja, lepote in kvalitete. Rider sandali za otroke pa imajo za razliko od modelov, ki so narejeni za moške in ženske še dodatno oblazinjenje, za še večje udobje nežnih otroških stopal. V samem začetku so bili sandal Rider zasnovani kot obutev, ki v sebi združuje mešanico brazilskega duha, peščenih plaž in športnega udobja. Znamka Rider je veliko več kot le znamka obutve, pravzaprav je življenjski stil. Predstavlja kvaliteto, ki jo še posebej cenijo vsi tisti, ki imajo radi pristnost, a so hkrati vedno znova pripravljeni na to, da se soočijo z vedno novimi izzivi. Znamka Rider se deli na tri segmente, in sicer na casual, after sport in street summer. Predstavlja pravi brazilski način življenja, njihovo mišljenje, neverjetno energijo, šport, veselje do življenja in sproščenost.

Njihov osnovni namen je bil ta, da bi oblikovali sandal, ki bo v vročih poletnih dneh čimboljši približek hoji z boso nogo, pri tem pa bo stopalu vseeno nudil udobje in začito, ki jo potrebuje. A v Riderju prav gotovo ne bi bili to, kar so če ne bi naredili kakovosten sandal, ki je udoben, hkrati pa stilsko izjemno dobro oblikovan. Rider izdelki zagotavljajo edinstveno udobje, njihov predelovalni proces pa odraža globoko zavezo okolju.

http://www.superge.si

Športna oblačila in obutev Adidas

Kdo ne pozna treh črt, ki jih uporablja Adidas kot zaščitni znak svojih izdelkov. Običajno se Adidas obleke in obutev povezujejo s športom in športniki, vendar pa je to preozko gledanje na ponudbo. Adidas se je v zadnjih letih uveljavil tudi v vrhunskem dizajnu oblačil in obutve za prosti čas. Kratke bombažne majice in hlače Adidas so zelo razširjene med mladimi predvsem v spomladanskem in poletnem času. Odlično se obnesejo med sprehodi, saj so to istočasno izjemno udobna oblačila in tudi dizajnersko izpopolnjena. Mnogo ljudi se v tri črte, ki vzporedno potekajo po robovih Adidas oblačil, preprosto zaljubijo. In res lahko priznamo, da se v teh treh črtah skriva nekaj izjemno privlačnega.

Med zelo priljubljenimi so tudi Adidas bombažne trenerke. Na voljo so takšne, ki so bolj lahkotne, primerne pa so za prehodne dni, ko jesen prehaja v zimo ali pa pomlad v poletje. Za mrzle zimske dni pa so primerne takšne Adidas trenerke, ki imajo podlogo iz flisa. Trenerke Adidas so primerne tako za preživljanje prostega časa doma ali pa za športno aktivnost. Slovijo pa predvsem po tem, da imajo izjemno robustne šive, kar pomeni, da se tudi pri bolj sunkovitih gibih in napenjanju tkanine ne stržejo kar tako zlahka.

Tudi Adidas obutev je znana po svoji kakovosti. Vendar pa Adidas ne izdeluje le obutve za šport, ampak tudi za vsakdanjo uporabo. Res pa je, da imajo za obuvala precej športen videz. Pri nas so zelo priljubljene Adidas copati za tek. Tekaška oprema je sicer poglavje zase, vendar lahko tudi tukaj namenimo temu nekaj besed. Adidas tekaški copati predstavljajo vrhunec tehnologije blaženja. Danes gre trend v proizvodni v smer izdelave tekaškega čevlja, ki je lahek, stabilen in vzdržljiv. Adidas ponuja različne modele, ki so namenjeni različnim tehnikam teka, zato je najbolje, da obiščete specializirano trgovino in jih preizkusite na svojem stopalu.

Več informacij tukaj