Arhiv Značk: poceni pnevmatike

Se pri pnevmatikah splača varčevati?

Nakup pnevmatik je lahko velik strošek, še posebej, če kupujemo cel komplet in če potrebujemo tako zimsko kot letno zbirko. Pravzaprav v tem primeru tudi najcenejše gume ne bodo ravno prijazne do denarnice – tudi, če damo za posamezno pnevmatiko le 50 evrov, bo strošek dosegel 400 evrov, kar ni malo. Seveda pa je čisto možno, da že en sam komplet to številko močno preseže, saj so tako zimske kot letne gume višjega kakovostnega razreda bistveno dražje, za komplet bo treba morda odšteti tudi 700, 800 ali več evrov. Se splača brskati med ugodnejšimi izdelki?

Veliko je odvisno od tega, za kakšen namen pnevmatike pravzaprav potrebujemo. Čisto možno se je stroškom povsem izogniti, če na primer avtomobila v zimskem času sploh ne uporabljamo. Tudi tak drastičen ukrep pride včasih v poštev. Ali pa, da kupimo poceni pnevmatike in hkrati močno zmanjšamo kilometrino v zimskih razmerah. Poanta je v tem, da lahko na različne načine pri nakupu pnevmatik povsem brezskrbno varčujemo, ne da bi imela takšna odločitev hude posledice – nenazadnje so tudi poceni pnevmatike povsem v redu, če jih ne izpostavljamo res zahtevnim razmeram.

poceni pnevmatike naj bodo še vedno kvalitetne

A večinoma si takšnih kompromisov ne moremo privoščiti in želimo avtomobil normalno uporabljati tudi v zahtevnih zimskih razmerah. V tem primeru pridejo poceni pnevmatike v poštev le, če so res kakovostne in njihova cena ni posledica slabše kvalitete. Nekatere prepričljive pnevmatike vsekakor lahko najdemo v ugodnih ponudbah, a najprej se prepričajmo, da gre res za zanesljive gume – to sporočajo testi.

Lahko nabavimo vsaj cenejše letne gume?

Te resda niso izpostavljene tako delikatnim razmeram, kot jih srečujemo v zimskem času, a to še ni zadosten razlog, da izberemo poceni pnevmatike v toplejšem delu leta. Sicer so letne gume že v izhodišču večinoma nekoliko cenejše, a tudi od teh je veliko odvisno, zato velja isto načelo pri izbiri.