Arhiv Značk: Proteini

Proteinski in vitaminski napitki

Danes je na trgu ogromno raznih prehranskih dopolnil v različnih oblikah, v tabletah, kapsulah, praških, napitkih in še bi lahko naštevali. Seveda moramo pri takih stvareh vedno upoštevati, da gre za dopolnila in ne nadomestila. Glede na prehrano, ki smo jo deležni v teh časih, pa se velikokrat zgodi, da nam umanjka katera izmed pomembnih hranilnih snovi. Takrat je seveda dobro, da se tudi mi poslužimo prehranskega dopolnila. Prehranska dopolnila, predvsem proteinski in vitaminski napitki, pa so še kako pomembni za profesionalne športnike in prav tako tudi za rekreativce.

Proteini imajo v prehrani športnika zelo pomembno vlogo, saj pomagajo pri regeneraciji in gradnji mišic. Tega se vsak športnik dobro zaveda, povečanje uživanja proteinov pa se lotijo tudi tisti, ki si želijo izgubiti kakšen kilogram. Proteinski napitki so odlična rešitev za športnike in za vse tiste, ki želijo povečati vnos proteinov v svoje telo. Seveda se proteinski napitki zelo razlikujejo, tudi po vsebnosti proteinov in ne le po okusu, ceni in tako dalje. Svoj proteinski napitek pa si lahko tudi vi kupite kar preko spleta in sicer v športni spletni trgovini Factorystore. Če vam v tej trgovini nobeden od ponujenih napitkov ne bo ustrezal, pa obiščite katero izmed drugih trgovin.

Za naše zdravje pa so pomembni tudi vitamini in minerali. Vitaminski napitki bodo poskrbeli za vašo odpornost, zdravje in normalno funkcioniranje telesa. Tudi vitaminske napitke si lahko privoščite preko spleta in sicer v različnih okusih, količinah in podobno. Za ponudbo vitaminskih napitkov torej tudi vi poglejte na spletno stran www.factorystore.si . Privoščite si napitke, ki bodo izboljšali vaše počutje in zdravje ter pomembno vplivali na vašo vzdržljivost pri športu.

Proteini iz mleka boljši kot tisti iz soje

Znanstveniki so ugotovili, da so proteini, ki se nahajajo v mleku veliko boljši od proteinov, ki se nahajajo v soji, kadar govorimo o izgradnji mišične mase. Raziskava je primerjala količino mišične mase pri mladih moških po teškem treningu v daljšem časovnem obdobju. Ena skupina je uživala proteine ki se nahajajo v mleku, druga pa proteine ki se nahajajo v soji.

Že na začetku raziskave so bili prepričani, da so proteini iz mleka boljši od tistih v soji, vendar so bili presenečeni, kako se je količina mišične mase po koncu raziskave razlikovala. Rezultati raziskave so pokazali, da boste, v kolikor boste uživali posneto mleko po vsakem treningu, dobili kar 2 krat več mišične mase v obdobju 3 mesecev v primerjavi z napitki iz soje.

Vsekakor je ta raziskava v svetu fitnesa veliko spremenila, saj so se do zdaj proteini v mleku in sojini proteini smatrali za skoraj enake.