Arhiv Značk: športna oprema

Pohodniški čevlji so pomemben del pohodniške opreme

Pohodniški čevlji so eden najpomembnejših delov, ki jih pohodniška oprema mora imeti.

Kako pomembni so dobri pohodniški čevlji se velikokrat niti ne zavedamo, bolj zgovorne so poškodbe stopal. Hoja brez poškodb je cilj vsakega pohodnika, zato mora temu primerno tudi izbirati. Dobri pohodniški čevlji nudijo predvsem dober oprijem na podlago ter so udobni. Dober oprijem na podlago je enostavno izbirati, če predvidevamo hoditi po enem tipu podlage. Težje, pa ob predvidenih različnih tipih podlage. Najti zlato sredino oziroma dober kompromis je težko, predvsem pri izrazito različnih podlagah. Tak primer je hoja po skalni ali kamniti podlagi ter hoja po travnikih ter razni drugi mehkejši podlagi. Pri skalni podlagi morajo biti pohodniški čevlji čim bolj trdni, da zagotavljajo varen korak ter prenesejo obremenitve podlage. Ta lastnost pa se izkaže za negativno, na mehkejših podlagah. Če so obratno izbrani pohodniški čevlji za mehkejše podlage za sklane podlage, lahko utrpijo poškodbe pohodniki tudi obraba materialov obutve je večja. Za lažjo izbiro, so pohodniški čevlji označeni s strani proizvajalcev ali trgovcev. Opis dobimo v propagandnem materialu, lahko pa tudi na obutvi. Oznake moramo poznati, če želimo imeti dobro izkušnjo. V pomoč so nam lahko spletne strani proizvajalca, kjer so posamezni pohodniški čevlji predstavljeni oziroma razvrščeni po primernosti ali raznih drugih kriterijih. Dobra referenca so tudi uporabniki med našimi sorodniki ali prijatelji. Določeni pohodniški čevlji so njihova uporabniška izkušnja, torej znajo povedat dobre in manj dobre izkušnje. Del izkušenj imamo lahko tudi sami, predvsem glede primernosti osnovnih značilnosti. To je predvsem ujemanje stopala z obutvijo. Ujemanje stopala z obutvijo je od proizvajalca do proizvajalca različno, ker se pri proizvodnji uporabljajo različni pristopi in osnovna proizvodna sredstva. Iz izkušenj z več proizvajalci bomo vedeli, kateri pohodniški čevlji so nam v osnovi najbolj ustrezni.

Za dobro izbiro morajo biti pohodniški čevlji še zgolj primerni za predvideno uporabo.

https://www.tomassport2.si/Pohodnistvo/

Prednost kompresijskih oblačil pri športu

V zadnjih letih so se kompresijska oblačila zelo razpasla po našem trgu na tem ni nič čudnega, saj imajo veliko prednosti pred običajnimi oblačili. Na trgu so nam na voljo športne kompresijske nogavice, spodnjo perilo, »dolge gate«, kompresijske majice in še kaj bi se našlo. Dandanes boste tak tip perila zasledili kjerkoli. Samo poglejte na televizijo katerega izmed športnih dogodkov, tam veliko športnikov nosi kompresijsko perilo, saj verjamejo, da izboljša njihovo športno sposobnost.

Glavne naloge kompresijskih oblačil so ta, da zadržujejo toploto v telesu. To je še posebej pomembno pri športnih aktivnostih, saj ogreta mišica in sklep svojo funkcijo izvajata veliko bolj učinkovito. Mišicam nudijo tudi dodatno oporo. Najboljša funkcija je ta, da učinkovito odvajajo znoj od telesa. Med vadbo se veliko znojimo, ta oblačila pa znoj odvajajo na zunanjo stran le-tega, zato je oblačilo na plasti, kjer se stika s telesom vedno suho. Taka oblačila so narejena posebej za šport, zato se tudi zelo hitro sušijo. Še ena prednost teh oblačil pa je ta, da zagotavljajo mišicam povečan krvni obtok zaradi kompresije.

Kompresijska oblačila se običajno delijo na tri razrede kompresije in sicer na prvi, drugi in tretji razred. Pri tretjem razredu je opora običajno največja, oblačila pa so res tesna. Sam obožujem tak tip oblačil. Samega povečanja fizične moči pri vadbi sicer nisem opazil. Obožujem pa to, ker le-ta ne ovirajo gibanja zahvaljujoč se temu, ker se telesu tesno prilegajo, občutek je tak, kot da bi vadil nag.

Če se s športom ukvarjate v kakšni večji meri, kot navaden amater, vam tak tip oblačil vsekakor priporočam.

Športna oprema, ključ do zdravja

Športna oprema je lahko ključ s katerim se doseže izboljšanje zdravja .

Potrebno pa se je zavedati, da športna oprema koristi zgolj in predvsem z konstantno uporabo. Športne discipline so med seboj različne, izbirati jih je možno po številnih načelih. Lahko izberemo po osebni priljubljenosti, lahko po množični priljubljenosti, lahko po dostopnosti opreme, infrastrukture in danosti za razvoj ter po številnih drugih kriterijih. Med množico, ki jo zanima določena športna disciplina in pripadajoča športna oprema lahko opazimo pomembne razlike. Nekateri so praktični, njihova izbira je veliko bolj tehtna in manj naključna. Obratno se drugi radi prepustijo trenutku, izberejo tisto kar jim je v danem momentu najboljše. Praktični kupci bodo pretehtali nekatera osnovna dejstva, kot so investicija, potreben čas in podobno. Investicija določa kakšna športna oprema je možna opcija. V povezavi z drugimi dejstvi, kot je potreben čas, se lahko pridobi kakovostno odločitev. Na izbiro je športna oprema, ki je zahteva manj investicije in časa kot druga. Učinki so pa velikokrat podobni. Zato bo praktičen človek izbral tisto, kar mu prinaša največ. Če ima na voljo manj časa, se bo brez veliko pomisleka odločil za aktivnost, ki prinaša enake učinke v krajšem času. Tak primer je odločitev med tekom in kolesarjenjem. Tek lahko prinese v krajšem času več učinkov. Tudi športna oprema za tek zahteva manj investicije. Gibanje je na drugi strani bolj monotono, saj kolesar v eni uri premaga bistveno večjo razdaljo. Več vidi, izkusi, opazuje. Tekač je na drugi strani omejen na krajšo razdaljo, ki je lahko bolj monotona. Ker premaga manjšo razdajo, se največkrat okolica ne spreminja bistveno. Predvsem v primerjavi s kolesarjem. Ta lahko v eni uri prekolesari dvajset do trideset kilometrov, kar je bistveno več možnosti za spremembo okolice.

Športna oprema je možnost začetka pozitivni sprememb za človekovo zdravje in življenjske spremembe na raznih področjih človekovih aktivnosti.

 

Več

GoPro, premagajmo dvome investicije

GoPro je premišljena investicija .

Investicija je pomembno merilo pri izbiri, GoPro ni nobena izjema. Velikokrat slišimo dvome, ki se porajajo, češ ali ima smisel toliko investirati. Danes je o tem dvomov vse manj. GoPro ponudba je vedno bolj široka, na trgu pa nenehno prihaja do spremenjenih in novih ponudb. Ostaja pa načelom malo denarja, malo muzike. Komur ustreza samo najboljše, ne dvomi, da je GoPro pametna investicija. Ter vredna v celotnem obsegu. Obratno se mnogim porajajo dvomi, vendar tudi negativne izkušnje. Ker dvomijo, velikokrat izberejo kakovostno neprimerne alternative, izkušnje so temu primerno slabše. Investicija je v tem primeru ne le zgrešena, ampak tudi neracionalna. Bolj racionalna izbira bi bila višja investicija v GoPro. Z izbiro neprimerne alternative smo nezadovoljni, naša na prvi pogled nižja investicija se ni obrestovala. Ostaneta nam dve možnosti v takem primeru oziroma pri takih dilemah. Ali se odločimo, da bomo vztrajali v nekakovostnih posnetkih ali pa se odločimo za zamenjavo. Vztrajati v nekakovostnih učinkih je danes stvar odločitve, vendar že v osnovi zgrešena. Kakovostni posnetki so neprimerno boljša izbira, kar se kaže v našem osebnem zadovoljstvu, kot tudi navdušenju pri ostalih, ki ustvarjeno gledajo in ocenjujejo. Z nekakovostno izbiro velikokrat rešujemo investicijo oziroma rešujemo kar se rešiti da. Zamenjava je sicer neracionalna, saj moramo dodatno investirati, vendar je za marsikoga upravičeno. Ker bo potem izbrana GoPro nudila ne le boljše posnetke, ampak tudi zelo poučno izkušnjo o smiselnosti višje investicije. S tako izkušnjo se bo v prihodnosti, v podobnih primerih brez dvoma ravnalo drugače. Bolj se bo zaupalo načelu malo denarja malo muzike, ter prisegalo samo na najboljše učinke. Razlike lahko poleg tega razumemo, kot zavestno odločitev, kateri na drugi strani sledi odrekanje. Vemo, da imamo v življenju velikokrat sprejete investicije, ki ne koristijo praktično ničemur, zato se jim lahko brez težav odrečemo.

GoPro je dobra odločitev.

Salomon, dostopna kakovost

Salomon je dostopna kakovost .

Dostopna kakovost je Salomon za nekatere že tradicionalna lastnost. Drugim pa je Salomon še neznanka. Vsem lahko Salomon nudi opremo za alpsko smučanje , deskanje na snegu, oblačila, obutev, opremo za pohodništvo, opremo za tek. Tek na smučeh lahko Salomon obogati s čudovito izkušnjo. Podobno lahko Salomon naredi enkratno doživetje z opremo za turno smuko. Pomembno pri tako veliki izbiri je izbrati prav. Kar pomeni, da je med vso ponudbo potrebno izbrati tisto, kar bomo dejansko potrebovali. V ponudbi je veliko artiklov z namenom, da se zadovolji različne okuse in zahteve. Različni okusi so vezani predvsem na modne lastnosti. Zahteve pa so usmerjene predvsem v tehnične lastnosti. V vsakem primeru se mora v izbranem artiklu uporabnik dobro počutiti, artikel mora zadovoljevati vse potrebe, biti pa mora tudi uporaben za predviden čas uporabe. Z izkušnjami je lažje izbirati, vendar ima izbiranje preko izkušenj tudi svoje omejitve. Predvsem izkušnje pomenijo lastnosti, ki so bile dobre v preteklosti. Ker gre danes napredek z nesluteno hitrostjo naprej, to pomeni, da bo nekoč dobra lastnost danes nadomeščena z novo. Kar praktično pomeni, da bomo artikel s takšno lastnostjo lahko zaman iskali v trgovini. Proizvajalci so v takem primeru najverjetneje lastnost nadomestili z novo. V primeru, da je ne poznamo smo izgubljeni. Kljub izkušnjam iz preteklosti. Zato so pomemben vodnik nakupa tudi vse aktualne lastnosti ali lastnosti novejšega datuma. Kdor je doma na tem področju težav ni, večina ostalih pa se mora pred tem oborožiti z dobrimi informacijami. Danes informacije lahko dobimo na razne načine. proizvajalci vedno poskrbijo, da smo dobro informirani. Slabost takšne informacije je, da so predstavljene zgolj dobre lastnosti. Manj dobre lastnosti nam bodo opisovali predvsem neodvisni viri, ki v raznih primerjavah ali podobnih informacijah ocenjujejo artikel ali več sorodnih artiklov.

Salomon velja za dobro odločitev nakupa pri raznih športnih aktivnostih.

Oblačila, kakovostne lastnosti

Oblačila morajo imeti kakovostne lastnosti , po želji, okusu in zahtevah kupca.

Kakovostne lastnosti imajo danes izbrana oblačila. Izbira ni zahtevna če vemo, kaj želimo imeti in kaj kupujemo. V osnovi nas oblačila ščitijo pred vplivi iz okolice. To pomeni, da smo preko njih zavarovani pred negativnimi vplivi iz okolice. Poleg tega oblačila opravljajo še druge naloge. Ker so oblačila lahko zelo različna, lahko že njihove estetske lastnosti pomenijo veliko. Tako imamo oblačila, ki jih nosijo samo pripadniki določene skupine ljudi. kupci in uporabniki jih seveda izbiramo na tisoč in en način. Nekaterim je dovolj, da zadovoljujejo osnovno funkcijo, drugim je pomembna estetika, tretjim je vešč, da so kakovostna, obstajajo pa še mnogi drugi načini izbire. Izbira je možna tudi po namenu. V nekaterih primerih so lahko oblačila športna oprema. Kar pomeni, da je z lastnostmi prilagojena zahtevam točno določene aktivnosti. V ta namen je športna oprema izdelana in izbrana. V nekaterih primerih pa je športna oprema lahko uporabljena izven športnih aktivnosti. to možnost dajejo predvsem dobre lastnosti, ki jih ima športna oprema. Danes je takih možnosti veliko. Pogosti pa so tudi primeri, ko je športna oprema uporabljena izven športnih terenov. Možnosti za izbiro oblačil s tem še zdavnaj ni izčrpana. Svet je danes postal globalna vas, kar pomeni, da imamo med drugim na voljo izdelke in storitve iz oddaljenih delov sveta. Dobavljivost je hitra in enostavna, seveda pa je pred nakupom dobro upoštevati lastnosti lastnega trga. Na tržiščih so vedno prisotne razlike. Kar pomen, da so določena tržišča obravnavana drugače od drugih. To pomeni številne razlike v vseh lastnostih, ki se tičejo nakupa. V primeru, da naše tržišče ne zadovoljuje potreb, lahko v vsakem primeru izberemo drugo tržišče. Dobro je poznati razlike med tržišči.

Oblačila nas varujejo pred negativnimi vplivi iz okolice, vedno bolj pa je pomembna njihova modna ustreznost.

Adidas, pozitivno razmišljanje zaželeno

Adidas lahko omogoča pozitivno razmišljanje vsem uporabnikom .

Pozitivno razmišljanje Adidas obogati. Vsakdo želi, da je Adidas pozitivna izkušnja. To je posebej pomembno v primeru, ko je Adidas predvidena aktivnost tudi v prihodnosti. V vsakem primeru je Adidas osebna izkušnja. To pomeni, da Adidas izkušnja posameznika ni enaka izkušnji druge osebe. Vsaka Adidas izkušnja je zgodba zase. Zato je pomembno, da prepoznamo njene posebnosti in značilnosti. Značilnosti in posebnosti so lahko bolj ali manj enake splošno znanim značilnostim in posebnostim. Lahko pa so od splošno znanih značilnosti in posebnosti drugačne. Nekatere splošno znane značilnosti in posebnosti so znane pri praktično vseh. Zato lahko tudi sami računamo, da bo to del naše izkušnje. Hkrati pa so možne tudi posebnosti. Kakšna je možnost posebnosti, lahko opazimo na reprezentativnih vzorcih. Reprezentativni vzorci se lahko pridobijo preko različnih virov. Pomembno je, da so tej viri znanstveno potrjeni. Kar pomeni, da so vzorci znanstveno potrjeni, kot enaki ali podobni. Preko njih lahko zase pridobimo pomembne informacije. Tako lahko svoje aktivnosti predvidimo, skladno z njihovimi informacijami. Učinki bodo podobi, zato lahko aktivnosti, katere so potrebne zanje ustrezno prilagodimo. Seveda pa je vsaka aktivnost tudi šola za življenje. V življenju se vedno učimo. Kar je velikokrat v nasprotju z vse prisotnim otroškim razmišljanjem, da je z odhodom iz šolskih klopi pozabljeno učenje. vsak dan se naučimo kaj novega. Dobrodošlo pri tem je, da se želimo učiti vsak dan kaj novega. To je pri nekaterih osebah težko doumljivo, vendar je priložnosti več kod dovolj, hkrati pa so učinki učenja vedno dobrodošli in koristni. Težava, ki pri takemu učenju nastopi je neznanje in ne vedenje. Ljudje se zaradi tega nočemo odločiti za korak, ki pomeni učenje in pridobivanje izkušenj. Športna oprema je danes del garderobe vsakega sodobnega človeka.

Adidas je tradicionalno dobra izkušnja tako profesionalcev, kot tudi številnih rekreativcev.

Oprema za tek Nike

Športna oprema blagovne znamke Nike je pri nas že vrsto let na samem vrhu priljubljenosti. Vendar pa Nike športna oprema ni priljubljena le zaradi svoje kakovosti, ampak jo imajo ljudje radi tudi zaradi značilnega dizajna. Zelo je priljubljena Nike oprema za tek. Tek je šport, ki ga lahko prakticiramo v kateremkoli letnem času, vendar pa je za to potrebna tudi primerna športna oprema. Za tek se je potrebno obleci in obuti tako, da se počutimo udobno in da nas med tekom prav nič ne ovira. Zato se že nekaj časa za tek uporablja nekoliko bolj oprijeta Nike oblačila. Bolj ohlapna oblačila lahko med tekom ovirajo, ker se poveznejo čez sklepe (kolena, komolci, ramena pa tudi čez boke).

Nike obleke, ki so posebej zasnovane za tek, imajo poseben sistem za bolj pospešeno oddajanje vlage. Pri vsaki telesni aktivnosti se človek znoji in to še toliko bolj med tekom, zato je pomembno, da se vlaga, ki jo ustvarja znoj, ne zadržuje v športnih oblekah. Če se to dogaja, postanejo obleke neprijetne na dotik s kožo. Sploh v primeru, da se oseba želi od teka odpočiti, se obleka ohladi in ustvarja neprijeten mrzel občutek. Poleg tega pa vlaga predstavlja tudi dodatno težo, ki jo mora človek med tekom nositi, če se ta ne odvede v okolje. Nike obleke za tek poskrbijo, da do vseh teh neprijetnosti ne prihaja, zaradi česar je izkušnja teka bolj prijetna in tudi rezultati so veliko boljši.

Za sam tek so pomembno tudi kakovostne Nike superge za tek. Pred nakupom je pomembno, da si jih preizkusite na lastnem stopalu. Ne kupujte superg kar na slepo, ker vam jih je nekdo priporočal, ampak preizkusite, če vam res odgovarjajo. Superge morajo stopalu zagotavljati stabilnost in varnost. Nike izdeluje različne superge za tek in sicer za različne oblike stopal, telesno težo in teren, na kateremu bo oseba pretežno tekla.

Adidas in njegova zgodovina

Le redko bomo našli koga, ki ne pozna podjetja in blagovne znamke Adidas. Številni izmed nas smo s to blagovno znamko odraščali. Pojavljala se je kot sponzor znanih klubov v različnih športnih disciplinah, vidna je bila pri številnih svetovnih in evropskih prvenstvih itn. Tako je na zadnjem svetovnem nogometnem prvenstvu bila uporabljena Adidas nogometna žoga. Vendar pa kljub tako velikemu slovesu, ki ga žanje Adidas, malo ljudi pozna njegovo zgodovino.

Podjetje Adidas je bilo ustanovljeno daljnega leta 1949. V bistvu je ime Adidas kratica imena in priimka ustanovitelja. »Adi« prihaja iz Adolf, »das« pa prihaja iz Dassler. V 50′ letih je Adidas prodrl z nogometnimi kopački, s katerimi je na tekmi Nemčija premagala Madžarsko.

Po tem uspehu na nogometni sceni, se je Adidas odločil, da razširi svojo ponudbo izdelkov za šport. V 60′ letih so pričeli izdelovati športne copate za atletiko. V 70′ letih pa je Adidas sponzoriral nemško ekipo na svetovnem nogometnem prvenstvu, ki je v finalu premagala Nizozemsko z 2 proti 1.

V 80′ letih je Adolf Dassler, ustanovitelj, umrl, posel pa sta prevzela njegova žena in njegov sin. V 90′ pa se zgodi novi preporod podjetja, ko prične pospešeno delati na marketingu blagovne znamke. Kmalu zatem postane Adidas delniška družba, ki privabi številne investitorje.

Med najbolj uspešna leta za Adidas lahko uvrstimo leto 1996. V tem letu se je njegova športna oprema uporabljala na Olimpijskih igrah. Adidas je opremil kar 6000 športnikov, med katerimi je 220 dobilo medaljo. Od teh kar 70 zlatih. Po tem uspehu se je prodaja Adidas izdelkov povečala kar za 50 odstotkov.

Poleg številnih drugih uspehov, velja omeniti, da je Adidas kupil tudi Salomon in Reebok, dva giganta v športni industriji. V vseh teh letih se je Adidas razvil v inovatorja športnih trendov, ki ga le stežka dohitevajo drugi tekmeci v tej konkurenčni panogi.

Več najdete v tej spletni trgovini