Arhiv Značk: tiskalnik

Novi tiskalniki Epson imajo veliko prednosti

Tiskalniki Epson so zelo cenjeni produkti podjetja Epson, ki so med uporabniki zelo priljubljeni. Imajo jih radi, saj je njihova cena dostopna vsem, v zameno pa lahko dobite kvaliteten izdelek, ki nudi vse, kar potrebujete. Pri podjetju Epson lahko kupite brizgalne tiskalnike, to so cenovno ugodni tiskalniki in večfunkcijske naprave, s katerimi lahko delate praktično vse, kar želite; tiskate, skenirate ali kopirate. Serija laserskih tiskalnikov Epson, ki jih najdete na policah, je priljubljena za zasebna podjetja, manjše ali večje delovne skupine, poleg tega pa vam nudijo tudi kakovostne večfunkcijske naprave, ki se še posebej dobro obnesejo v manjših podjetjih. Tiskalniki Epson za velike formate so najboljša izbira za vse, ki se poklicno ukvarjate s fotografijo, z reprodukcijo fine umetnosti, s preizkusnimi izpisi, ki tiskate letake in druge tiskovine v velikih formatih. Epson pa je tudi največji proizvajalec igličnih tiskalnikov Epson.

Tiskalniki Epson so izjemno prilagodljivi produkti, ki se prilagodijo praktično vsakemu okolju, pa naj bo to domače ali delovno. Epson je zelo inovativno podjetje, ki je pred kratkim predstavilo svojo serijo tiskalnikov z rezervoarjem črnila, ki se ponašajo z izredno nizko ceno tiska na eno natisnjeno stran. Multifunkcijski tiskalniki Epson omogočajo brezžično tiskanje in skeniranje z mobilnega telefona. S pomočjo aplikacije za Android in iOS, se lahko tiskalnik poveže z mobilno napravo enako kot z računalnikom. Tako lahko fotografije enostavno natisnete direktno z mobilnega telefona, ne da bi morali vklopiti računalnik. Skeniranje deluje enako, dobljeno sliko pa lahko shranite kot jpg ali pdf dokument. To je zelo uporaben način za tiskanje sicer bolj malih količin, a hkrati zelo učinkovit. Novi tiskalniki Epson,v katere sodita modela L110 in L210, ki sta na voljo v prosti prodaji, in modeli L300, L355 in L550, ki so na voljo prek posrednikov, pa so namenjeni tiskanju velike količine dokumentov.

Originalne in neoriginalne kartuše

Kartuše so pomemben del tiskalnika, saj z njihovo pomočjo na list papirja prenašamo vsebino, ki se predhodno nahaja v digitalni obliki. Vsakdo, ki je imel kadarkoli opravke s tiskalnikom, ve, da imajo kartuše svojo življenjsko dobo, ki je odvisna od tiskalniškega črnila, ki se v njih nahaja. Večje kot so kartuše, več bomo lahko z njimi natisnili, ker imajo večjo kapaciteto rezervoarja. Običajno pa z velikostjo kartuše pada tudi cena tiskanja, saj če pogledamo, koliko stane en natisnjen list manjše kartuše v primerjavi z večjo, postane ta razlika kar očitna.

Kartuše, ki so na razpolago, se v osnovi delijo na originalne in tiste, ki jih proizvajajo tretje osebe. Kot že ime pove, originalne kartuše izdeluje proizvajalec tiskalnika sam. V ozadju so torej priznane blagovne znamke, ki s svojo splošno priznano kakovostjo upravičujejo relativno visoko ceno. Neoriginalne kartuše, ki jih polnijo tretje osebe, so precej cenejše kot originalne. To je zlasti zaradi tega, ker pač za njimi ne stoji ime neke močne blagovne znamke, za katero skrbijo vrhunski marketinški strokovnjaki. Vsak racionalen kupec sicer ve, da je za vsako znamko nekaj realne vrednosti in nekaj psihologije prepričevanja. Tako da se mor vsak pri sebi odločiti, čemu bo dajal večjo težo. Mnogokrat pa se izkaže, da se kakovost tiskanja originalne kartuše in neoriginalne ne bistveno razlikuje. V primeru, ko je kakovost tiska izjemnega pomena, ko se torej tiskalnik rabi v profesionalne namene, takrat brez dvoma sloves originalne kartuše upraviči stroške, običajno pa so neoriginalne kartuše za domačo roba povsem spodobne kakovosti in le redkokdaj razočarajo.

Dodatne informacije