Tajska masaža ima številne blagodejne učinke

Ne glede na to za kakšno vrstno masaže gre, so njeni pozitivni učinki zagotovo tisti, ki so ključnega pomena za naše telo. Masaže ne delujejo sproščujoče zgolj na naše mišice, ampak tudi na našega duha, zato ni nič nenavadnega, da se po njih običajno počutimo veliko bolje. Ena izmed mnogih vrst masaž je tudi tradicionalna tajska masaža, ki je vedno bolj priljubljena.

tajska masaža

Tajska masaža vzpostavi neoviran pretok energije skozi telo

Tajska masaža ima izjemno dolgo tradicijo, saj so jo začeli uporabljati že budistični menihi pred več kot 2.500 leti. Že takrat so spoznali njene izjemne učinke, zato ni nič nenavadnega, da se je razširila tudi v preostale dele sveta in postala pomemben del zdravljenja tudi v številnih zdraviliščih.

Za razliko od ostalih masaž, tajska masaža uporablja ritmično gibanje, mišično raztezanje in stiskanje, pri čemer terapevti uporabljajo tako roke kot tudi noge, komolce, podlakt in kolena. Pri tem seveda upoštevajo energijske točke po telesu in na ta način ponovno vzpostavijo neoviran pretok energije skozi telo.

Telesne in duševne koristi tajske masaže

Za tajsko masažo je značilno, da deluje veliko globlje kot pa preostale oblike masaže, zato ima še posebej velike učinke na naše telo in duha. Na mišice deluje na takšen način, da v njih odpravlja napetost in zakrčenost, v primeru bolečin, pa boleče mišice sprošča, kar bistveno vpliva na zmanjšanje bolečine.

Vendar pa tajska masaža nima pozitivnih učinkov zgolj na mišice, ampak se po njej tudi veliko bolje počutimo. Pritiski na energijske točke sprostijo pretok energije po celem telesu, zato se umirimo in sprostimo, v primeru težav z nespečnostjo, pa so le te s tajsko masažo bistveno manjše.

Tajska masaža ima tudi zdravilne učinke

Poleg odpravljanja manjših težav in utrujenosti, pa velja tradicionalna tajska masaža tudi za starodavni zdravilni sistem, ki ima tudi številne zdravilne učinke in je izredno učinkovita pri različnih težavah. Učinkovito lajša bolečine v vratu, križu in hrbtenici, prav tako pa vpliva tudi na izboljšanje gibljivosti v sklepih.

Tajska masaža izboljša tudi krvni obtok, stimulira limfni sistem in pozitivno vpliva na delovanje imunskega sistema, s tem pa se naše zdravje in splošno počutje bistveno izboljšata.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.