Tibet je dežela gora .
Država Tibet je umeščena v območje največjih gora našega planeta. Zato je Tibet cilj mnogim popotnikom. Tibet se zdi zanimiv zaradi kulture ter drugih znamenitosti. Sam Tibet je turistom zanimiv kot del Azije. Veliko turistom je Azija zanimiv kontinent. Razlog zakaj je Azija zanimiva za popotnike leži v velikosti kontinenta, pa tudi nekaterim znanim zgodovinskim dejstvom.

Azija je največji kontinent, hkrati pa tudi zibelka številnih kultur. Preko njenega ozemlja na bi se po izsledkih zgodovinarjev človeški rod razširil na vse kontinente sveta. seveda se je potrebno zavedati, da so bile takrat prehodne poti med kontinenti drugačne kot danes. Potovanja, ki jih imenujemo selitve narodov pa so potekala več generacij. Nemogoče je, da bi potovanja primerjali z današnjimi časi. Azija je zanimiva tudi zaradi hkratne oddaljenosti in bližini. Evropa in Azija tvorita skupen kontinent. V preteklosti so kontinenta povezovale razne poti, predvsem kopne. Morske poti so se razvile v času kolonializma, ko so postopoma Evropejci začeli odkrivati vse, tudi najbolj oddaljene kontinente. Pred tem je bilo središče pomorskega dogajanja v Sredozemskem morju. Sredozemsko morje je predstavljalo izhodišče, za vsa potovanja. Takrat so potovali v osrčja Azije, Afrike in seveda Evrope preko pristanišč v Sredozemlju. Pomembne povezave so preko kopenskih poti iz pristanišč vodile v vse obiska vredne dežele. Tako danes najdemo številne znamenitosti sredi kontinentov, lahko bi tudi rekli sredi ničesar.

Vendar zgolj malo bolj podroben pogled pokaže, da so te znamenitosti v času svoje zgodovine, predstavljale pomemben del poti. Tako so lahko tudi nastale vse znamenitosti, ki se danes lahko predvsem opazujejo preko ostankov. Stoletja so sicer izbrisala marsikatero znamenitost ali del znamenitosti. Z dobro predstavo in razlago, pa si lahko predstavljamo njeno nekdanjo podobo, pomen in druge značilnosti. Dežela gora Tibet čaka, da ga obiščete.
Tibet je dežela, v katero se turisti radi vračajo.

http://agencija-oskar.si/tibet/