Turčija je država, ki predstavlja stičišče prometnic med Evropo in Azijo. Stičišče prometnic je bila Turčija oziroma njeno ozemlje od najstarejših časov dalje. Zaradi majhne razdalje med velikima celinama, je postalo priljubljena pot mnogih popotnikov. Potovali so v obe smeri z zelo različnimi motivi potovanja.

Turčija igra to vlogo še danes. Načini potovanja so se sicer obogatili z novimi načini premagovanja razdalj. Tudi prevozna sredstva so danes drugačna, kot so bila nekoč. Turčija pa lahko vseeno turistom nudi veliko duha takratnih potovanj. Izven urbanih naselji je Turčija ohranila še veliko duha starejših obdobji. Tudi okolica, geografija in mnoge druge značilnosti so z izjemo nekaterih sodobnih značilnosti, ostale praktično nespremenjene od najstarejših časov do danes.
Turčija je zato zanimiva za potnike, ki si želijo ogledati deželi, katere nudijo vrnitev v preteklost na sodoben način. Država Turčija lahko poleg tega popotnikom nudi tudi čisto drugačno izkušnjo. Urbana naselja, predvsem tista z največ prebivalci, lahko ponudbi vrvež mesta, kot povsod drugod. Zato je izkušnje turista lahko še bolj bogata. Poti med Evropo in Azijo so povezovale zelo različne narode in kulture. Prihajali so iz zelo različnih delov celine. Velikokrat so prihajali tudi iz zelo oddaljenih delov celine. Potovanja so bila zelo različna, predvsem glede na način potovanja, namen potovanja ter druge značilnosti potovanja. Morske poti so nudile hitro, včasih tudi razburljivo potovanje med vsemi obalami Sredozemlja.

Kopenske poti so bile časovno daljše, vendar so ljudem nudile drugačne, vsekakor zanimive izkušnje. Na podoben način lahko deželo obiščejo turisti danes. Poleg klasičnih, pa so na voljo tudi sodobni načini. To so tisti načini potovanja, ki jih v preteklosti niso poznali, saj preprosto niso obstajali. Zanimivo potovanje je mogoče v vsakem primeru. Zadovoljstvo pa je odvisno predvsem od izbire cilja, smeri, poti, postankov, ogledov znamenitosti ob poti ter drugih izbranih značilnosti potovanja. Turčija je obiska vredna dežela.

Preberi več