švica in smučanje

Turna smuka, izberimo modro

Turna smuka je odgovorna izbira opreme, območja smučanja in varnostnih ukrepov. Osnovna prema s katero je turna smuka mogoča je sestavljena iz smuči, vezi, čevljev, kože in smučarskih palic. Načeloma lahko s to opremo že smučamo, vendar veliko tvegamo, posebno na območjih daleč izven urejenih smučišč oziroma daleč od civilizacije. Varna turna smuka poleg osnovne opreme zahteva še varnostno, posebno in po potrebni še alpinistično opremo. Varnostna oprema je sestavljena iz plazovne sonde, snežne lopate, plazovne žolne ter prve pomoči.

Zagotavlja nam največjo možno varnost pred snežnimi plazovi. Poleg nje mora vsaka turna smuka imeti ustrezno opremo za gibanje v gorah, po potrebi pa še alpinistično opremo. Najbolje je opremo izbrati modro, kar pomeni predvsem izbrati sebi primerno. Svoje zahteve oblikujemo skladno s predvidenim proračunom, tehničnimi zahtevami, predvideno uporabo in podobnimi zahtevami. Proračun je večinoma omejen in predstavlja v mnogih primerih dobro izhodišče. Načeloma velja, da za določeno ceno dobimo ustrezno blagovno znamko, model in izvedbo. Več oziroma manj pri novi ponudbi dobimo z izbranim ponudnikom, časom nakupa, izkoristkom raznih ugodnosti. Ponudniki imajo med seboj različne ponudbe, pri izbiri največ pomeni cena, upoštevati pa velja tudi druge lastnosti ponudbe. Ponudba je lahko sicer dražja, vendar ponuja dodatne storitve. Ki jih velja upoštevati. Čas nakupa je lahko različen. Cena je večinoma najvišja v sezoni, ko se izvaja turna smuka, pred in po njej so cene nižje. Prihranki izven sezone so možni, vendar se velja zavedati pomanjkljivosti takega nakupa. Kdor bo nakup uporabljal, bo imel tudi ob najvišji ceni bolje vnovčeno investicijo.

Pred in po sezoni je možnosti uporabe bistveno manj, kar pomeni slabše vnovčeno investicijo. Odločimo se glede na to ali je turna smuka pogosta ali občasna. Ugodnosti so zvest spremljevalec prodaje. Največkrat pa pomenijo, da blago nima povpraševanja, kot si ga je trgovec zamisli. Temu primerno ponudbo prilagodi povpraševanju. Turna smuka je atraktivna aktivnost.

Več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja