Tv spored je prikaz za televizijski program za različne medije

Gledalci televizijskih vsebin tv spored uporabljamo na mnoge načine. Tv spored je objavljen na tako v klasičnih kot sodobnih medijih. Čeprav so na drugih področjih klasični medij v veliki meri že iz mode, se v tem primeru ohranjajo ter se bodo ohranili tudi v prihodnosti. To predvsem velja za tiskane medije, ki imajo pogosto klasično mesto nekje v bližini televizijskega sprejemnika. Prebrati tv spored na tak način je najbolj enostavno ter bo verjetno še veliko časa ostal najbolj enostaven način. Na ta način lahko izvemo ali je sploh smiselno vžgati televizijski sprejemnik oziroma ali so vsebine zanimive za ogled. Informacijo dobimo v zelo kratkem času, izpisana je dovolj jasno, včasih so v tiskanih medijih dodani tudi opisi vsebin ter razne razširjene informacije o televizijski vsebini. Sodobni televizijski sprejemniki omogočajo ogled televizijskega programa, vendar je postopek daljši kot pri ogledu televizijskega sporeda v tiskani obliki.

Televizijski spored v žepu

Druga možnost je tv spored na  internetu in s tem dostopen na pametnem telefonu, tablici, prenosnem ali stacionarnem računalniku. Pameten telefon in tablica imata zaradi enostavnosti uporabe prednost. Oba ponujata možnost ogledati si tv spored v nekaj korakih. Tablice so v gospodinjstvih tudi pogosto na točno določenih mestih, tako kot je bil nekdaj na svojem mestu klasični stacionarni telefon. Zato lahko trdimo, da je vedno pri roki.

 

TV programi so razvrščeni po kategorijah

TV spored na spletu – izgled ponudnika T-2

 

Prav tako je praktično vedno pri roki pameten telefon, do sporeda pa imamo lahko celo bolj neposreden dostop. Stacionarni ali prenosni računalnik sta manj praktična, ker ne omogočata enako neposrednega dostopa kot pametni telefon ali tablica. Predvsem stacionarni računalnik je sila nepraktičen, posebno če se nahaja v drugih prostorih. Izjema je stacionarni računalnik, ki se nahaja v bližini televizijskega sprejemnika. Prenosni računalnik na drugi strani omogoča, da si ogledamo tv spored kjerkoli ali si z njim v mnogih primerih lahko celo ogledamo televizijsko vsebino.