Uporaba hidratov za maksimalno izgubo maščobe

Resnica o mišicah je ta, da včasih izginejo pod plastjo maščobe. In kaj je dobrega v tem? Edini moški z preveč kilogrami, ki z lahkoto dobi punco, je božiček. Če morda ne živite na severnem polu in jahate jelenov, je čas da se znebite odvečne maščobe. Danes vam bom predstavil eno izmed najbolj učinkovitih tehnik, kako izgubiti odvečne kilograme, da lahko začnete delati na izklesani postavi.

Metabolizem

Zmanjševanje odvečnih kalorij in povečevanje vadbe je velik problem. Osnova izgubljanja teže je, da morate vnesti manj kalorij kot jih porabite. Problem pa je v tem, da se po določenem času metabolizem upočasni do točke, kjer ne izgubljate več teže. Razlog pa je ta: Telo misli da strada, zato se trudi ohranjati čim več obstoječe maščobe in porabljati tisto kar dobi iz hrane ki jo pojeste. Vaše telo je bol zaskrbljeno nad preživetjem, kot nad rastjo mišic.

Zmedite telo z ogljikovimi hidrati

Metabolizem je pri vsakem človeku drugačen. Tako, da mora vsak posameznik ugotoviti katera kombinajcija hrane brez hidratov in katera polna z hidrati deluje na njem najbolje. Morda boste potrebovali en dan na teden z povečanim vnostom hidratov, morda dva. Vse je odvisno od tega kakšen metabolizem imate.

Morda boste ugotovili, da je najbolje če en dan ne uživate škroba, nato pa počasi povečujete vnos skozi ostale dni v tednu. Vse kar morate storiti je, da zmedete svoje telo, da prične misliti, da je čas stradanja minil.

Česa se morate izogibati?

Zadnja stvar, ki jo želite je, da upočasnite svoj metabolizem do točke, kjer ne boste več porabljali mačobe in izgubljali teže. Najboljši nasvet za to je, ne dovolite vašemu metabolizmu da pade na točko, kjer bo telo mislilo da strada.

Ne odstranite hidratov iz vašega jedilnika za dalj časa. To lahko vodi do upada inzulina v telesu, kar lahko privede do tega, da se v vašem telesu nabira vedno več maščobe, namesto, da bi pridobivali mišice. Hidrati niso vaš nasprotnik, so ključni za pridobivanje mišic in maksimizacijo izgube teže. Vse kar morate storiti je, da prepričate vaše telo, da hidrate porabi na način kot ga želite vi in ne na način kot je navajeno. Še bolj pomembno pa je, da uživate prav hidrate ob pravem času v dnevu, da lahko to sploh izvedete.

Naj vam dam še en nasvet. Več časa kot uporabljate to dieto, manj hidratov telo potrebuje. Zato se prehranjujte z vedno manj in manj hidrati. Imejte ogljikove hidrate v svojih prvih dveh dnevnih obrokih, nato pa jih nadomestite s solatami in sadjem pri ostalih obrokih. Učinek tega pa bo, da ne boste imeli odvečnih hidratov, ko se boste odpravili spat, zato jih telo ne bo moglo pretvoriti v zaloge maščobe.