V slovenskem zdravstvu vemo, da je stanje precej slabo. Če se že odločimo za obisk zdravnika, moramo biti pripravljeni na res velike čakalne vrste, kar pomeni, da lahko čakamo tudi po več ur na pregled. Kaj se potem dogaja? Tisti, ki se hodijo pogovarjati k zdravniku, čakajo in delajo gnečo, tisti, ki pa bi nujno potrebovali posvet z zdravnikom, pa ne grejo na pregled, ker niti niso sposobni čakati toliko časa, pa čeprav je lahko bolečina znak neke težje poškodbe, ki bi sicer nujno potrebovala zdravniško obravnavo.

Kaj je to lahko? Na primer to je lahko hernija diska, ki je res boleča, ampak če vemo, da boli cela noga, potem je jasno, da ravno pacient zmožen čakati nekaj ur, da sploh pride na vrsto. Hernija pa je lahko smrtno nevarna v primeru, ko je poškodba že tako napredovala, da pacient niti ni več zmožen nadzorovati odvajanja.

Hernija povzroča res neprijetno bolečino

Bolečine lahko omilimo s pravimi vajami in prehranskimi dodatki

Hernija diska se lahko pozdravi tudi s pravimi vajami in prehranskimi dodatki

Kaj naredi večinoma vsak, ko ima bolečine v hrbtu? Niti pomisli ne, da je lahko problem hernija ali pa išias, ampak enostavno začne posegati po protibolečinskih tabletih in počivati. Ampak to je napaka, veste to?

Hernija se lahko pozdravi, če boste dovolj zgodaj obiskali zdravnika in mu opisali svoje težave in bolečine, hkrati vam predpiše prav posebne raztezne vaje, s katerimi disk zleze nazaj na svoje mesto, veziva, ki ga držijo, pa tudi okrepite, če hkrati uživate prava sredstva.

Če se bo torej hernija zdravila pravilno in predvsem pravi čas, lahko preprečite tudi zelo hude bolečine, hernija pa se lahko celo tako poslabša, da je celo potrebna operacija. Kljub temu, da pa so danes operacije že takšne, da zdravniki naredijo vse skozi majhne zareze, pa je vseeno bolje, da pa se operaciji izognete, saj je čisto vsaka operacija tvegana, pa četudi je tako varna.