Vrtne kosilnice

Urejanje vrtov zna biti za določenega moškega prava mora, razen če se posveti košenju trave z  novo kosilnico. Najbolj priljubljene so samohodne bencinske kosilnice. V tej rubriki vam bomo prestavili vse kar potrebujete vedeti o bencinskih kosilnicah. Ne bomo se preveč posvečali večjim kosilnicam na sistem striženja, vendar na rotacijske kosilnice. Rotacijsko bencinske kosilnice so naprave ki s pomočjo rotacije in rezila natančno kosijo travo. Poznamo dve obliki kosilnic, ena je samohodna in druga je prilagojena na visoke hribe.

Bencinske kosilnice

Bencinske kosilnice se med seboj razlikujejo po velikosti, moči in tehnologiji. Zelo je zaželeno, da ima funkcijo 4 kolesnega pogona, saj vam bo resnično olajšala košnjo. To se posebej pozna pri košenju večjih površin.

Konstantno rinjenje kosilnice skozi travnate površine je precej naporno. Ena izmed pomembnih lastnosti je tudi prilagodljivost odvažanja pokošene trave. Poleg vertikalnega izhoda pri košenju, lahko namestimo tudi košaro v zadnji del. S tem si olajšamo čas, ki bi ga namenili pometanju ali grabljenju. Mašino poganja sam bencin, vendar poleg dodajna goriva moramo vzporedno dovajati tudi olje.

Bencinske kosilnice so precej potratne in pomankanje olja lahko resno poškoduje mehanske dele. Dobrodošla je lastnost nastavljivo krmilo glede na višino. To omogoča, da pri košnji ne škodujemo hrbtenici. Vsaka kosilnica ima svoj motor zato se glede tehnologij posvetujte s prodajalci, ki vam bodo znali obrazložiti različne tipe.

Cene vrtnih kosilnic

Cene bencinskih kosilnic se gibljejo od 100 do 800 € predvsem odvisno od dodatkov, zanamke in kakovosti. Vpliva pa tudi sama velikost in širina košenja, saj to vpliva na celotno velikost bencinske kosilnice.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.