V kolikor imate doma več ali veliko posla s kotnim brusilnikom ali pa ga morda celo uporabljate pri poslovni dejavnosti, potem morate izbrati boljši kotni brusilnik. Seveda je boljši povezan z višjo ceno, vendar pa se vam vsekakor splača odšteti vsaj malo več za boljši kotni brusilnik, ker si s tem kupite večjo delovno učinkovitost, zmogljivost orodja in tudi mir pred novim hitrim nakupom, v katerega boste prisiljeni zaradi zamenjave pokvarjenega in nedelujočega kotnega brusilnika. Zavedati se morate, da je cenejši kotni brusilnik dejansko bolj namenjen enostavnim opravilom, kot so občasna uporaba in hkrati bolj enostavna uporaba, s katero se kotni brusilnik kaj dosti ne obremeni.

akumulatorski kotni brusilniki s tehnologijo Constant Electronics so najboljši

               Poglejmo si, kaj upoštevajte, ko kupujete novi kotni brusilnik za bolj zahtevno uporabo

 

Vsekakor je na prvem mestu najbolj pomemben podatek delovna moč, ki jo razvije kotni brusilnik. Večjo kot razvije, bolj težavna dela boste lahko opravili in hitreje naredili in seveda bolj obremenili to orodje. Potem je naslednji pomemben podatek tudi število vrtljajev, ki jih doseže kotni brusilnik. Seveda zopet, več kot jih razvije, bolje je.

 

Seveda mora slediti tudi novim tehnologijam v razvoju, sicer so takšni, kot so bili nekdaj. Trenutno najboljša tehnologija je tako Constant Electronics, ki zagotavlja enako število vrtljajev ne glede na to, kako obremenjen je kotni brusilnik, torej se moč v tem času še poveča.

To so najbolj pomembni podatki, potem pa je seveda tu tudi možnost hlajenja brusilnika. V kolikor je omogočeno sprotno hlajenje med delom, to preprečuje pregrevanje, kar pomeni, da bo življenjska doba kotnega brusilnika tudi daljša. Za udobnost uporabe pa je zelo pomembna seveda tudi teža, ki jo ima kotni brusilnik, pa tudi možnost namestitve ročajev na obe strani brusilnika ali pa celo pod različnimi koti in vsekakor mora biti poskrbljeno tudi za varnost.

 

Nič vam ne pomaga, če je brusilnik še tako zelo dober, če se brusilna plošča zlomi. Če nima zaščite, potem lahko plošča prileti tudi v vas in vas hudo poškoduje, zato mora biti zaščita na brusilniku izredno dobra – res pazite tudi to.