Za zdravo hujšanje potrebujete tudi pravo hrano

Se zavedate, da bi morali izgubiti nekaj kilogramov, pa vsaj malo pazite na to, da ne uživate ravno sladkarij in pa slanih prigrizkov in ne uživate ravno tiste čisto nezdrave prehrane kot so hamburgerji s številnimi prelivi, pa se kilogrami sicer ne nabirajo več, vendar pa jih tudi zgubljate ne?

Napaka, ki jo dela večina ljudi, saj zdravo hujšanje ni samo to, da ne uživate ravno nezdrave hrane, ampak tudi to, da uživate pravo, zdravo hrano. Vendar pa se velikokrat zgodi, da ljudje naletijo na težavo, da niti ne vedo, kakšen je zdrav način prehranjevanja in zato tudi posledično ne, kakšno je zdravo hujšanje.

hujšanje v trebuh
Izbor živil je pomemben pri izgubi teže

Zdravo hujšanje zahteva čim bolj polnozrnato prehrano in pa jedi brez sladkorja z veliko vlakninami in vitamini

Ste to že tolikokrat slišali in prebrali, da vam gre že na živce? No, pa poglejmo, kakšno je torej zdravo hujšanje s pravilno prehrano. Torej, v prehrani so najbolj pomembne vlaknine. Veliko prevečkrat pozabljamo nanje, češ da povzročajo potem bolečine v črevesju. Vendar pa, poznate indijski trpotec, ki ima bistveno več vlaknin kot pa kakšen fižol, kar je za zdravo hujšanje izrednega pomena? Veste, da je za zjutraj granola, kosmiči, kakav in pa kokos, po možnosti tudi goji jagode ali pa brusnice z jogurtom ali pa mlekom idealen zajtrk? Veste, da je smiselno uživati pred kosilom tudi kakšno sadje, še posebej so dobri citrusi? Potem za kosilo se nikar ne izogibajte mesu ali pa polnozrnatim testeninam, le uporabite čim več tudi zelenjave in pa solate, ki ji po možnosti primešajte pravilna semena. Seveda, poskrbite lahko tudi za to, da se po kosilu še vedno posladkate, le namesto sladkorja uporabite naravna sladila kot je npr. stevia.

Torej, če si želite zdravo hujšanje, najprej zavijte v trgovino z zdravo hrano, povprašajte za vse nasvete in prav gotovo vam bodo svetovali in čisto vse povedali, kaj je dobro s čim kombinirati in kaj tudi kdaj zaužiti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja